Djävulsmånaden är här

Februari startar med en kylig måndag, men det är klart att det inte går att jämföra med hur kallt det är i de nordliga delarna av vårt avlånga land. I natt har vi haft -7º, vilket en gotlänning tycker är kallt, men nu har det stigit till -1,5º, så det går åt rätt håll i alla fall och det är ganska soligt. Någon skrev att februari är den sista vintermånaden och har vi tur så stämmer det, men mars kan vara nog så bister, åtminstone på den här ön.

Men nu tar vi en månad i taget. Jag har kollat väderleksutsikterna några veckor framåt och det ser ut som om det inte kommer att bli någon större förändring;  det blir lite kallt, lite sol, lite snö. En rätt ordinär februarimånad på Gotland alltså.

När det är måndag tycker bloggvännen Carita att vi ska förgylla dagen med en bild och vad kan passa bättre än månadsbilden från min Walesalmanacka.

Tenby Harbour, Pembrokeshire

Det kan bli kallt i februari.
Men det kan också hända att en mild luftström breder ut sig
över havet mellan Island och Skottland.
Då blir det blidväder.

/Min 10-årskalender 1983-1992

Februari är en riktig olycksmånad då mycket ont hänt genom åren:  Branden på övervåningen, bilolyckan där svärfar och hans gode vän dog,  andra bilproblem, akutbesök hos tandläkaren och Åkes och andra släktingar och vänners bortgång icke att förglömma. Allt ont kan hända i februari! Nu gäller det att ligga lågt och ta det försiktigt, så att man klarar sig igenom månaden och får uppleva en ny vår. Jag behöver klippa mig, men det får nog vara tills jag är färdigvaccinerad, så jag får gå med min coronafrisyr ett tag till.

Dagens ordspråk:
Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar.

Glad måndag!

21 reaktioner till “Djävulsmånaden är här

 1. Visst kan mars vara en riktigt bister månad även hos oss. Brukar mest vara regnigt och blåsigt men när äldsta fröken föddes då hade vi snö. Vissa händelser har en förmåga att hopa sig i en viss månad men vi får hoppas att årets upplaga av februari blir bra. Skönt att du fått första dosen i alla fall. Jag pratade med min moster som är i din ålder och någon vaccination har det inte blivit för hennes del än. Lär tydligen dröja…

  Vilken härlig bild från din kalender!

  Kram och glad måndag till dig med!

 2. Du har en fin bild att bli glad av! 😀
  Jag vet att februari har varit en dyster månad för dig. Hoppas du ska må bra.
  Kram, Gerd

 3. Det är nog jag, som sagt att februari är den sista vintermånaden, men även här har vi haft vintrigt långt in i mars och t.o.m. april. Men som regel våras det i början på mars. Jag hoppas på det i alla fall. Idag har vi lite soldis och +1°.
  Vilken vacker bild det var i Wales-almanackan idag! man blir ju sugen på att åka dit…
  Februari verkar vara en svår månad för dig och din familj; det klumpar ihop sig ibland.
  Vi har tvärtemot fått en februari med många födelsedagar, lilla Alice fyller 1 år den 8:e, Enzo fyller 7 den 19:e, Enzos pappa fyller 43 den 28:e och Adrian, Alice´s pappa, fyller 29 den 29:e, så han fyller ju inte i år…
  Ha en bra måndag, kram, Monica

 4. Har aldrig tänkt på det förut, men visst har jag trista händelser att ”minnas” i februari också. Min förra man insjuknade allvarligt för 13 år sedan, min syster dog för två år sedan… Tror ändå att det jämnar ut sig om man börjar göra en lista, lika mycket trist, lika mycket trevligt i varje månad. Vilken fin bild på Wales-kalendern! lugn men ändå färgglad. Det blir vinstutdelningar på OrdOdlarens sexårsdag i veckan!

  1. Visst jämnar det säkert ut sig, men februari sticker ut…..
   Då måste jag kolla vad du har för vinstutdelning.

 5. En fin bild från kalendern!
  Ja, mars kan vara vintrig också, men oftast brukar våren vara ganska tydlig här då.
  -15 i morse, just nu -5 och så snöar det igen … ingen sol alls .. suck.
  Ha en fin dag!
  Kram

 6. Klippa mig lär jag inte behöva på ett år! Jag är helt flintskallig, fast det gör inte så mycket – jag fick en tjusig peruk som jag verkligen gillar. Däremot så har jag varken ögonbryn eller ögonfransar och det är inte kul.
  Jag ritar dit ögonbryn när jag ska till VC eller sjukan och sen går perukens lugg långt ner så det är också OK, men ögonfransarna….. Det går inte heller att sätta dit några lösfransar för dom måste sättas fast på eller mot ens egna. Så jag ser inte klok ut.
  Visste inte att man kunde beställa sushi i fiskaffären i Hemse, det måste testas. För det är ju så att jag gillar dom ”riktiga”. Måste man beställa dom långt innan man vill hämta dom?
  KRAM/Susie

  1. Tur att du i alla fall har en peruk som du trivs med. När det gäller sushin vet jag inte alls när man kan beställa det. Du får ringa och kolla.
   Krak

 7. Hoppas verkligen att årets februari blir lugn för din del! Nog längtar man efter vår, fast som i Wales lär det väl inte bli. Ser bara kyla i min väderapp så långt den räcker.

 8. Februari började inte bra för oss, först vårdcentral och sedan akuten för Kenneth. Han hade inte kunnat kissa sedan igår kväll. Ett par snitt och han är på G igen, skönt när det kan fixas! Nu kan det bara bli bättre!
  Annars har det kommit några snöflingor och 6-7 grader kallt, ingen vind. Trött efter allt farande på vägen så jag somna när vi kom hem. Ikväll blev det tv och Husdrömmar.
  Kram Inger

  1. Så tråkigt att Kenneth har måst söka hjälp, men jag hoppas att det blir bättre. Jag såg också Husdrömmar och sedan Atlantic Crossing. En bra måndagskväll helt enkelt.
   Kram

 9. Roligt med dina Walesbilder.
  Tenby har jag besökt flera gånger, vackert.
  Hoppas denna februari blir bättre än dina tidigare.
  Sköt om dig!

 10. Idag har jag faktiskt varit hos frissan och blivit klippt. Har också gått en promenad på vår fina cykelbana.
  Ha en skön kväll.

Kommentarer är stängda.