Fem en fredag v21 – Ljud

Solen skiner och det ser ut att bli en varm och fin dag. I morgon sägs det att det ska bli regn, så jag ska ta och ägna en del av dagen åt att rensa upp i rabatterna och sätta dahliaknölarna, som har stått på tillväxt nu ett tag. Få se hur länge ryggen tycker att jag ska hålla på?

IMAG2571

Dags för fem frågor från elisamatilda:

1. Vad har du för ringsignal på din telefon?

2. Vilket är ditt favoritljud?
En koltrast som sitter högt uppe på en takås eller en tv-antenn och sjunger för full hals.

3. Vilket ljud gör dig tokig?
Pålagt skratt på tv-program.

4. Vad kan du höra just nu?
Mina örons tinnitusdån och tjut och från köket (knappt hörbart) radio Gotland

5. Vad lyssnar du helst på? (musik, poddar, radio, etc.)
Jag lyssnar på radio för det mesta, sällan enbart musik. Jag sätter på radion på morgonen och sen står den på hela dagen om jag är hemma. Jag behöver lite bakgrundsljud, för här är väldigt tyst.

Dagens ordspråk:
Bättre ett dåligt minne än dåliga minnen. 

31 reaktioner till “Fem en fredag v21 – Ljud

 1. Idag härligt väder som igår…vackra färger på dina blommor….jag ska köpa pelargoner när det blir lite varmare på nätterna så dom kan stå ute…ha en fin helg

 2. Här är det också fint väder i dag vilket är skönt. Börjar bli dags att köpa sommarblommor nu.

  Själv har jag Aretha Franklins ”Respect” som ringsignal 😀 Ett ljud som jag inte gillar är borrande.

  Kram och god fredag!

 3. Ju fler bloggar jag läser desto fler oljud kommer jag på 😀 Jag har också tinnitus sen flera år, men jag lyckas oftast tänka bort det.
  Jag gläds också åt blommor.
  Kram!

  1. Den stör mig inte när jag ska sova i alla fall, även om det låter som om det är en rasande storm och regn utanför fönstret.
   Kram

 4. Håller helt med om koltrastens sång, den är ljuvlig! Det sägs, att den bara sjunger fram till midsommar, så vi får passa på att lyssna nu.
  Pålagt skratt gillar jag inte heller!
  Jag har precis varit ute och rensat ogräs i en ca 5 meter lång rabatt och nu värker ryggen…har fått i kirskål i flera rabatter och det är helt omöjligt att bli av med! Och det växer FORT!
  Ha en skön fredagseftermiddag och kväll!
  Kramar, Monica

  1. Alltså, kriskål – det har jag aldrig varit utsatt för. Jag vet inte ens hur det ser ut, men det spelar ingen roll, det finns mycket annat otyg att rensa bort. Jag har varit ute hela dagen och har just plockat bort en fästing som tänkt sig att få sitta på mitt vänstra knä. Hoppas att det inte är flera som har kommit på den tanken.
   Kram

 5. Koltrasten är mysig att lyssna på. Det finns många fler ljud som jag kan reta mig på upptäcker jag när jag kollar runt. Pålagt skratt är ett. Trevlig helg!

 6. Pålagda skratta är väldigt irriterande! Förstår inte riktigt varför man började med det, var det helt enkelt för tyst när man slutade ha publik på inspelningarna? Har aldrig tänkt på det innan, men så kanske det var. För inte behöver tittaren veta när de ska skratta? 🤨

 7. Härlig karl med härlig röst. Och vilka fantastiska lungor han måste ha haft som kunde hålla ut tonen så länge. Han var en av min ungdoms favoriter. Kul att få se klippet, jag hade glömt bort honom helt.
  Haha, jag kan faktiskt också bli irriterade på pålagda skratt!
  Kram från Ingrid

  1. Mario Lanza var min stora idol när jag var tonåring hans filmer såg jag om och om igen. Jag var inackorderad i Visby första året jag gick på läroverket och då gick hans film Because you´re mine på Roxy och jag tror jag såg den fyra gånger på en vecka.

 8. Efter två utmattningssvängar så har jag blivit ljudallergiker. Ju mindre ljud desto bättre, så glad att jag bor i glesbygd, fast vi har ju våra ved-ivrare istället.
  Håller helt med om pålagda skratt, väldigt störande
  Trevlig helg

  1. Du skulle bo här Paula. Alla som flyttar hit är smått chockade i början över hur tyst det är överallt.
   Kram och trevlig helg!

 9. Precis som du så har jag radion på hela dagen som bakgrundsljud för här är det också väldigt tyst speciellt på vintern. Nu när våren äntligen kommit så börjar fåglarna kvittra och det far bilar hela tiden och man börjar höra båtmotorer ute på sjön. Jag tycker om ljud.Möjligen gillar jag inte hårdrock när jag kör bil för då blir jag skärrad och nervös. Jag har fått torkad ramslök av en vän. De kom i ett brev från henne och hon bor söderöver. Du som är van det kan kanske ge mig ett recept på vad du brukar använda det till. Ha en fortsatt fin helg. Här regnar det idag men jag har inget emot regn. Jag ska sätta mig i växthuset och planta om brockoliplant som växt bra i dagarna med sol och värme.

  1. Ramslök har jag aldrig använt, så det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med. Jag har hållit mig till kajpen i stället.
   Jag väntar och väntar på regnet! Kram och trevlig helg!

 10. Roligt med dessa frågor.
  Gillar inte heller pålagt skratt, stör mig.
  Jag har också alltid på något ljud här hemma.
  Önskar dej en fin helg!

Kommentarer är stängda.