I väntan på regn

Jag vaknade tidigt i morse, redan vid femtiden faktiskt. Jag hade kramp i vaderna, förmodligen träningsvärk efter gårdagens trädgårdsarbete. För att skona ryggen hade jag en pall som jag satt på när jag rensade rabatterna. Den är väldigt bra, den där pallen, men bara 25 cm hög och det blev många gånger upp och ner på den.

Dessutom har jag givetvis fått ett antal fästingar på mig under letande efter checkpoints ute i skogen och ett av betten började klia så hemskt, så jag fick gå upp och smörja på lite hydrocortison för att kunna stå ut utan att kratta på det.

Jag fick förresten en fästing på mig igår också. Helt plötsligt sved det till i vänster knä och när jag drog ner jeansen och tittade efter, satt det en rackare där som höll på att bita sig fast. Tur att jag fick tag i den innan den fastnat på allvar. Jag är vaccinerad mot TBE, men borrelia riskerar man ju alltid ändå.

IMAG2573Jag har fyra chiliplantor, som jag har fått av Carina och nu har de knoppar alla fyra. Jag har aldrig odlat såna förut, men tror att de nog får stå kvar inne i köksfönstret ett tag till innan jag planterar om dem och sätter ut dem.

I dag väntar jag och många med mig på regnet, men ännu har det inte synts till, men det närmar sig västerifrån. Sen får vi se om det är något regn kvar i molnen när de når Gotland. Det är otroligt torrt nu och i rabatterna var det hårt och knobbligt. Jag planterade ut dahliorna och i den rabatten där jag satte dem bar jag ut några kannor vatten. Nu får vi hoppas att vår Herre hjälper till!

Igår kväll såg jag givetvis på Let´s Dance och helt rätt man fick lämna. Susie och John kommer nog att bjuda på en väldigt fin final nästa vecka.

Dagens ordspråk:
Du kan misslyckas många gånger men är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra. 

Trevlig lördag!

20 reaktioner till “I väntan på regn

 1. Jobbigt att vakna så tidigt och av värk! Jag har en sorts trädgårdspall, som man ligger på knä på och så har man handtag vid sidorna när man ska resa sig. Men nog får man träningsvärk…
  Vi fick faktiskt 8 mm regn i natt – så välkommet! Precis som hos er, så är det väldigt torrt här.
  Och visst var det rätt man som fick lämna i Let’s dance!
  Grått och mulet här idag,
  Ha en skön lördag, kram, Monica

  1. Det är ju så i den här åldern att man alltid känner dagen efter om man gjort något utöver det vanliga.
   Ha en fin lördag Monica! Kram

 2. Tyvärr är det verkligen ett fästingår i år och det formligen kryllar av dem. När jag duschade Miss T i går så hade hon många i sin päls. Jag är inte vaccinerad, inte än men det ska bli av!

  Kram och god lördag!

  1. De här små svarta nymferna är så otäcka, för man känner dem inte. En vanlig fästing har inte en chans att bita sig fast, för den känner jag med en gång.
   Kram

 3. Usch, för de där krypen! Ja, jag är då vaccinerad mot TBE enligt giltigt mönster. Vi var ju ute så mycket i skogarna. Jag fick nästan aldrig några bett men maken fick, massor. Annars är det jag som blir myggbiten.
  Här kom regnet precis och rejäl åska. Men nu tittar solen fram igen.
  Trevlig lördag, kram!

 4. Vi har fått lite regn idag, men mer behövs!
  Fästingar är otrevliga kryp och jag vaccinerade mig för många år sedan, men har slarvat med ”påfyllnadsvaccin” – måste nog ta tag i det, men tyvärr kostar det mycket …
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Jag läste någonstans att om man missar tredje sprutan måste man börja om igen…
   Jag får nog ta och kolla om jag verkligen har tagit alla tre?
   Kram

 5. Värk är ju inget kul precis, men du får se det som träningsvärk som man får när man har presterat! Dahlior – så underbart vackert med dem. Har köpt ett par ”sommardahlior!” Kan man spara dem?
  Fästingar – usch och fy! Tur du är vaccinerad. Men som sagt Borrelia kan man ju få hur många gånger som helst. Vi håller på med TBE-vaccinationen och Borrelia har jag haft en gång.
  Här regnade lite natten till idag, lite under dagen och för någon timme sedan drog ett åskväder förbi! Årets första. Men nu tittar lilla solen fram igen.
  Ja, spännande final nästa vecka! Så duktiga båda två.
  Kram Gunilla

  1. Jag har aldrig haft sommardahlior, så jag vet inte om de går att spara. De här fick jag av en granne första hösten vi bodde här och dem har jag sedan glatt mig åt varje år.
   Jag hade också borrelia häromåret, men fick antibiotika i tid, så jag fick inga skador av det.
   Kram

 6. Fästingar är rätt onödiga djur, det tycker jag.
  Regn har det kommit här, rentav en åskknall också, men vi såg aldrig blixten och sen blev det inte mer.

  1. Fästingar och tvestjärtar är otäcka tycker jag. Det blev inte många droppar här, men det ser ut att kunna komma mera.

 7. Fy för fästingar som förmodligen inte gillar mej. Har haft en fästing trots många besök i skogen.
  Dahlior är så vackra och finns i många färger.
  Här har det regnat nästan hela dagen.
  Kramar från oss

  1. Det började droppa här vid ett-tiden, men det blev ingen riktig fart på det, så det är inte mer än bottenskyla i regnmätaren.
   Kram och godnatt!

 8. Jag skulle ha tagit min andra ”fästingsspruta” i höstas – då var vaccinet slut! Istället skulle jag ta den nu i vår, men att åka till VC för den tänker jag inte göra. Jag håller mig nogsamt i karantän….. Men jag hatar fästingar! 😦
  Jag har två dahlior ute, en frös förra veckan trots ett skynke om den – den andra hade en tjock filt så den lever. Sen har jag 5 till i växthuset, men jag vågar inte ta ut dom ännu. Få se efter helgen, det ska tydligen bli varmare då. 🙂
  Här har det kommit ”hela” 2 mm med regn idag, men jag hoppas på natten! 🙂 🙂
  TREVLIG HELG/Susie

  1. Jag var på VC i Hemse för att lämna ett blodprov och jag var ensam i väntrummet, för de bokar in så att det inte blir några köer. Det kändes tryggt tyckte jag.
   Jag hoppas också på natten!!

 9. Vi har fått en del regn, så jag slipper i varje fall vattna ikväll. Chiliplantor har jag aldrig haft, men paprikan brukar bli bra. Än synd et dock inte något lovande på dem. Kram

  1. Jag har aldrig haft chiliplantor och vet inte riktigt vad jag ska göra med frukterna om det blir några, men det är kul att testa. Kram

 10. Igår regnade nästan hela dagen här, till och från. Kom även åska på kvällen.

  Nu blev jag påmind om ”Let’s Dance” igen Förr följde vi det varje år, men de senaste 2-3 åren har det spårat ur. Förra året och för 2 år sedan såg jag det i efterhand, på TV4-play … men i år har jag inte hängt med alls. I alla fall inte än. Kanske att jag går in där och uppdaterar mig vartefter … om jag får lust 😉
  Kramis

  1. Jag har inte sett så mycket på det de sista åren, men i år har jag följt det och tyckt att det varit roligt. Play-kanalerna är bra!
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.