Lite smått och gott / Svar på fem frågor

Gårdagen artade sig riktigt bra trots att det mulnade till. Jag lyssnade på invigningen av appen Mötesglädje och när det var slut lagade jag middag och åt. Sen funderade jag på att gå ut en vända, men så kom jag på att jag skulle baka några kakor, för det är länge sedan nu och jag har ingenting i frysen heller.

Det blev Kanelkubbar och Sandemans kakor. Det är en bra kombo, för i den ena degen ska det vara två äggulor och i den andra två uppvispade äggvitor.

Jag hade precis bakat färdigt och druckit eftermiddagskaffe och stod i köket för att lägga ner kakorna i sina burkar, när det plingade på dörren och jag fick ett trevligt besök. Det var ju lite synd att besökaren redan druckit kaffe, men jag fick mig en pratstund i alla fall.

När jag var ensam igen knäppte jag på tv:n och på kvällen såg ett par avsnitt av en turkisk serie på Netflix, The Taylor heter den och det är en rätt ruskig historia. Den handlar om en berömd skräddare som börjar sy en bröllopsklänning åt sin bästa väns fästmö – men alla döljer de mörka hemligheter……

I dag är det fredag och det var kallt i morse! När jag kom upp vid halvåtta-tiden var det bara +1,5º och som kallast i natt har det varit -4º, men solen skiner i alla fall, så det blir väl snart varmare. I dag är ingenting särskilt inplanerat, men jag ska nog ta fram dammtrasan och snabeldraken när jag uppdaterat det här inlägget. Sen har jag ännu ett GA-kryss kvar att tampas med och om vädret är nådigt kanske jag tar mig en promenad.

Här kommer mina svar på elisamatildas fem fredagsfrågor, som i dag handlar om Nyheter:

1.Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag? Sett ur ett gotlandsperspektiv måste det ju var att åklagaren vill ha fängelsestraff för Håkan Nesser, som är anklagad för grovt skattebrott i mångmiljonklassen. Annars är det rubrikerna om attentatet mot Putin.

2.När blev du senast upprörd över nyheterna? När jag läste i dagens GA att man varna för ny fästingstam som kan sprida nya virus. Usch och tvi! Ska man verkligen inte våga sig ut i naturen i sommar?

3.Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig? Jag är ju uppvuxen under kalla krigets tid (1945 och framåt) och på radion hördes otäcka och hotande nyhetssändningar varenda dag och lillasyster gömde smörgåsar bakom soffkuddarna, för att ha om kriget skulle komma igen. Men det jag minns alldeles speciellt var när kung Gustav V avlidit 1950. Jag var hemma hos min kusin och satt i deras soffa när radion kablade ut vad som hänt och avslutade sändningen med: Konungen är död, Leve konungen! Det var svårt för en tio-åring att förstå logiken i det uttalandet.

4.Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone? Jag vet inte riktigt vad det skulle vara? Alla nyheter har väl sitt befogande, bara man håller sig ifrån skvallerblaskorna. Vad familjen Wahlgren pysslar med ges alltför stort utrymme där kan jag tycka.

5.Hur tar du in nyheter? Förutom via digitala media lyssnar jag på Gotlandsradion (radion är i alla fall på) och kl 18.00 ser jag alltid på Rapport.

Trevlig fredag!

28 reaktioner till “Lite smått och gott / Svar på fem frågor

 1. Mums, vad det ser gott ut med dina kakor! Småkakor bakar jag bara till jul; det skulle jag ju kunna göra för att ha något att bjuda på om det kommer någon!
  En nyhetshändelse som jag minns från min barndom är, precis som hos dig, när Gustaf V dog.
  Och jag håller helt med om att familjen Wahlgren får alltför mycket uppmärksamhet i media. SÅ intressanta är dom inte!
  Soldis och väldigt blåsigt här idag. Våra städerskor kommer och vi ska göra en liten utflykt.
  Jag vet, att det inte går att kommentera i min blogg för närvarande; har anmält det, men inte fått något svar…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag försökte skicka en kommentar hos dig och det gick jättebra. Hoppas att du kan se det!
   Hoppas att det går bra med städning och utflykten. Här blåser det isande kalla vindar, så jag håller mig inomhus. Kram

 2. Nesser-affären är rätt fascinerande. Jag tror han klarar sig, har säkert kanonbra ekonomiska rådgivare som vet hur man skatteplanerar! Fästingstoryn är en rysar, instämmer helt med dig. Trevlig helg!

  1. Det skulle inte alls förvåna mig heller om han klarar sig. Han är nog klok och har bra advokater. Trevlig helg själv!

 3. Nybakat är alltid gott och småkakor är praktiska att ha i frysen.
  Nyheten om Nesser hade jag helt missat men känner igen att det varit på tapeten tidigare.
  Familjen Wahlgren däremot förekommer alldeles för ofta och för mycket. Ärligt talat så tycker jag inte att de är så intressanta utan det blir bara för mycket.

  Kram och god fredag!

  1. Visst är det gott att ha lite nybakade kakor. Jag vill ju alltid ha något till kaffet.
   När det gäller familjen Wahlgren är vi helt överens verkar det som. Kram

 4. Kakorna ser väldigt goda ut. Tycker inte om den nya fästingen men Minton får en tablett så han klarar sej.
  Kramar från oss

 5. jag bakade kakor med barnbarnen under påsklovet. degen var god, kakorna blev goda och de få som blev över tog barnbarnen med sig hem. så var det med den saken! praktiskt med en kakdeg som innehåller äggulor och en som tar hand om vitorna

  1. Man ska ju inte äta kakor, men jag vill absolut ha något till eftermiddagskaffe och så är det ju kul att ha någonting att bjuda på. ♥

 6. Smarta recept att använda alla ingredienser, vitan har jag ofta i bröd och bullar, blir inte så smuligt. Lokala nyheter är intressant, gillar också lokalradion.

 7. jag minns också när min mormor grät när president John F. Kennedy blev skjuten… hade inte riktigt koll på världspolitiken, har förstått att han var alldeles för human, allas lika värde, vilket retade vissa grupper,

 8. Jag har aldrig bakat kakor i hela mitt liv, jag säger det inte med stolthet utan som ett konstaterande. Matbröd har jag någon gång gett mig på men även det var längesedan. Ändå ser det ut som en trevlig syssla.
  Tänk någon annan skrev också om Nesser och jag har fortfarande inte sett den nyheten fast jag läst många olika nyhetssidor.
  Önskar dig en skön vårhelg, får ni inte vaccinera er mot fästingsjukdomar? Vill minnas att Gotland är bra på det.

  1. Jag har bakat väldigt mycket, både matbröd, bullar och kakor, för det hörde till att det skulle finnas bröd av alla de slag.
   Nu har jag helt slutat baka bröd och bullar, men några kakor till kaffet är det gott att ha.
   Jag är vaccinerad mot TBE, men så är det ju Borrelia också och det har jag haft två gånger och blivit botad genom antibiotikakurer, men det vill man ju inte utsätta kroppen för i onödan.

 9. Glömde nämna ditt vitsippshav! Helt otroligt! De står så tätt så de i princip växer på varandra. Nog har jag sett vitsippsbackar men aldrig så många! Jag förmodar att du fotat din man där i blomsterhavet?

  1. Den headern hör maj månad till och fotot av Åke mitt i alla vitsippshavet tog jag 13 maj 2006. ♥

 10. Tycker nog lite som du, tror jag.
  Jag bakade mycket förr, både bullar, matbröd och kakor och tyckte det var både roligt och billigt.
  Men lusten är borta, jag är ju bara en person. Då är det lättare att laga mat till en person. Så tycker jag.
  Kram!

 11. Roligt att baka. Jo familjen Wahlgren får mycket uppmärksamhet. Jag tycker det är konstigtnstigt. Det är inga riktiga nyheter kan jag tycka. Tråkigt med allt våld. Skulle vilja ha någon som sänder bara bra nyheter också. Ha en fortsatt trevlig kväll.

 12. Oj oj så sugen jag blev på kakor, dom såg så goda ut. Håller med dig om att det här med en ny fästingstam inte låter sådär jätte roligt. Jag har hört riktigt skräckhistorier om hur dom jagar folk…. Ha en fin söndag

Kommentarer är stängda.