Tv:n brinner

Jag höll alldeles på att missa gårdagens promenad, för jag blev sittande hos en granne ett bra tag på förmiddagen, så när jag kom iväg var solen försvunnen och det var nästan så att det stänkte lite i luften. En vända på Barkan blev det i alla fall och några små blåsippor hade kommit fram där snön töat bort.

När jag kom hem var det hög tid för lunch och sedan satte jag mig vid datorn ett tag. Jag hade ju bland annat det där referate från SPF-mötet som skulle skrivas.

Sedan hamnade jag framför tv:n och Netflix, där jag tittade på det sista avsnittet av Notre-Dame, ännu en serie som handlar om bränder. Det har verkligen brunnit på min tv ett tag nu, för Netflix känner ju av vad man tittar på och ger förslag, så nu har jag sett hur brandkårerna fungerar i Mexiko, i Belgien och i Frankrike. Hur var de serierna då:

 1. Rent underhållsmässigt var absolut serien med de mexikanska brandmännen mest tilltalande. Så vältränade och tjusiga och bara titeln på serien säger väl sitt: Passionens Hetta.
 2. Belgien brinner handlar om ett gäng brandsoldater på Östra stationen som försöker balansera ett farligt och stressigt jobb, personliga utmaningar och motgångar i karriären (nånting sånt står det i presentationen) och det är en ganska dyster historia.
 3. Notre-Dame är en riktigt fascinerande serie med verklighetsbakgrund, för i den skildras den svåra branden i katedralen Notre-Dame de Paris, som utbröt 15 april 2019. Man får följa ”generalen”, alltså brandchefen och några av hans brandsoldater, pressens arbetet och några andra bifigurer också, men mest skildras ändå branden och bekämpandet av den och det lär ska finnas många autentiska brandscener från 2019 inklippta.

På förmiddagen i dag har jag suttit och tittat/lyssnat på ett webinarium från SPF igen och den här gången handlade det om rekrytering. Jag måste erkänna att jag inte känner något större engagemang, men någon liten tanke kanske det ändå kan väcka, för vi behöver onekligen nya och gärna lite yngre medlemmar. I morgon är det ett nytt webmöte och då ska handla det om Mötesglädje.

Solen skiner och blåsten ser ut att ha avtagit, så jag ska nog ta mig en klinterunda före lunch och kanske slinka in på Konsum och köpa mig ett grillat kycklinglår.

Trevlig onsdag!

21 reaktioner till “Tv:n brinner

 1. Skönt att det inte var hos dig det brann för jag blev lite orolig där ett tag men ni har väl fått er beskärda del.
  Ledsamt med branden i Notre Dame…
  Här är det strålande sol men lite vasst i vinden som vanligt men ut ska vi.

  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

 2. Oj då, tänkte jag när jag såg din rubrik, men det var ju skönt att det var TV-program och inte verklighet det gällde. Ja, man måste beundra brandmän, vilket stressigt och svårt och farligt jobb dom gör! En av mina väninnor har en dotter, som är brandsoldat och det var jättesvåra fysiska prov dom måste göra, för att få utbilda sig till brandman, minns jag.
  Här skiner solen idag och nu ska jag gå ut och räfsa lite i trädgården!
  Ha en skön eftermiddag och kväll, kram, Monica

 3. Nej några program om bränder vill jag inte se. Var som barn åskådare – typiskt oförstånd av barn att ge sig dit och titta – när en tvättinrättning brann i Handen när jag som barn var hos min kusse på sommarlovet. Kan aldrig glömma den synerna som utspelades…och vill absolut inte påminnas om dom.
  KRAM-Susie

 4. Idag såg jag en tussilago och att mina blåsippor vid infarten är på gång. Jag såg också en pusslude som var ute o gick på gångbanan. Så nu är våren på gång!
  Kram

 5. Ja man hamna lätt på ungefär samma serier och filmer
  Vi ser vikings just nu , så där otäckt våldsam är den ..huvva

 6. Härligt med blåsippor! Det är klart att det finns serier om brandmän också, på många sätt ett tungt jobb. Jag undrar hur det går med återuppbyggandet av Notre Dame, för jag har för mig att man från början sade att det skulle gå rätt fort, men sen har jag inte hört något.

 7. Hajade till när jag såg rubriken … skönt att det gällde programmen 🙂
  Härligt med årets första blåsippor! Soligt och fint här också, men ganska kallt.
  Kram

 8. Det var väl tur att inte TVn bokstavligen brann.
  Jag har tittat väldigt lite på TV senaste tiden, har ju mina ljudböcker att lyssna på.
  Nu är jag dessutom utan Netflix, jag åkt snålskjuts på sonen i Trollhättans abonnemang, men han har sagt upp det.
  Här skiner solen, hoppas att den gör det hos dig också.
  Kram/Kicki

  1. Jag vet ju att du är en flitig läsare/lyssnare, men jag ser mycket på tv. Jag väntar på att värmen ska komma, så att jag kan få sitta ute och läsa.
   Kram

 9. Så roligt att du sett blåsippor. Här har det snöat igen och jag har kommit hem från starroperationen. Dessvärre hade jag en blödning i andra ögat så jag fick en spruta rätt i ögat och ska få en till nästa månad. Trots bedövningen var det rätt äckligt att höra hur det knakade. Coronan är borta men jag har fortfarande svårt för viss mat och kaffe. Tack för att du uppmuntrat mig att fortsätta blogga. Det betyder så mycket att ha er mina bloggvänner så det kan du inte tro.

  1. Ja, vad skulle man göra utan bloggen och sina bloggvänner. Då skulle livet bli fattigt. Hoppas att det ordnar sig med ditt öga. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s