Igår blev det dammen

Det blev ju ingen Visbyfärd igår, men jag tog en promenad efter lunch i alla fall. Det blåste som attan, men i skogen fick man lite lä i alla fall.

Jag tog mig en promenad ner till dammen

När jag gick där längs dammen och strosade mötte jag en bekant, som tidigare bott här på Odvalds, så det blev en trevligt pratstund och efter ett tag mötte jag några andra Odvaldsbor. De har en liten rädd hund, så matte sprang iväg med hunden in i skogen när hon fick se mig. Undrar vad det sände för signaler till hunden?

Några båtar låg på dammkanten
Och uppe i skogskanten hänge en fräslarkrans

När jag fått nog av dammen gick jag ut i Värsendekvior och sedan hem den vägen och var hemma igen precis lagom till eftermiddagskaffet.

Jag tycker att det tar emot lite när jag är ute och går och jag tror att min kondition har försämrats under sommaren. Först hade jag ju ett par månader på försommaren med besvär från bröstkorgen, som gjorde att jag inte rörde på mig så mycket och sen kom den varma julimånaden då man inte orkade gå ut och promenera. Att ligga i solstolen och lyssna på Sommar i P1 främjar nog inte hälsan. Men det är väl bara att streta på och försöka träna upp sig igen.

Jag har i alla fall bestämt mig för att ta bussen till Visby i dag, för det är riktigt behagligt väder och inte alls så blåsigt som igår. Jag tänker ta en promenad ner till Almedalen och Botaniska trädgården och sen blir det bra motion när jag ska ta mig backarna upp till Östercentrum igen.

Dagens ordspråk:
En hand tvättar den andra, så blir båda rena.

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “Igår blev det dammen

 1. Konditionen går upp och ner för mig med. Just nu är det tungt trädgårdsarbete som står på agendan och det hjälper definitivt upp kondisen. Kram

 2. Så trevligt med en tur till Visby! Jag har sett många fina bilder därifrån den här veckan, när min syster och svåger är där. Dom bor på hotell Clarion, Visby, som enligt min syster ligger mitt i stan! Idag åker dom vidare till Fårö och imorgon börjar dom återfärden hem.
  Hoppas att du får en trevlig Visby-promenad!
  Visst är man lite stelare nu i början av hösten! Det är jag också efter sommarens lättja. Men vi får träna upp oss…
  Ha det gott och ta många bilder från vackra Visby!
  Kram, Monica

 3. Den stackars hunden blir ändå räddare när ägaren gör så.
  Kondition är färskvara säger dom men jag tycker den blir sämre trors mina hundpromenader.
  Idag har vi 19 grader och vindstilla så vi njuter i trädgården.
  Kramar från oss

  1. Ja, jag tycker att det måste vara helt fel hantering av hunden. Vindstilla var det nästan i morse, men sen blev det en del blåst i alla fall, men helt ok ändå. Kram

 4. När matte beter sig så så sänder det helt felaktiga signaler till hunden som blir ännu räddare. Suck, säger jag bara.
  Konditionen är en färskvara och efter att ha suttit stilla nästan hela sommaren på grund av mitt öga är jag inte i toppform.
  Här blir det en promenad på stranden när lunchen är avklarad.

  Kram och god torsdag!

 5. Konstigt beteende med hunden av dennes matte.
  Jotack, konditionen, den märker jag av när jag cyklar också. Det känns tyngre och det är väl åldern och för mycket sittande som gör saken.
  Trevlig torsdag i Visby! Kram!

 6. Den människan visste inte mycket om hundars beteende, det kanske var hon som var rädd.
  Konditionen är under all kritik, för både Berra och mig.
  Ålder och stillasittande inverkar så klart.
  Nu är det dags att börja röja i trädgården, kanske kan man pigga på sig lite då.
  Kram/Kicki

  1. Såå farlig ser jag väl inte ut?
   Jag är glad att jag inte har så mycket trädgård längre, för jag vet vad höstbruket innebär…..
   Kram

Kommentarer är stängda.