Mobilt och Plötsligt händer det…

…och i dag var det dags.

Visserligen ökade inte förmögenheten så mycket, men det är trots allt kul att vinna. Nu är jag i valet och kvalet om det ska bli två nya lotter, eller om jag ska satsa den här vinsten på något annat??

Efter en mulen morgon så har solen kommit fram igen. Jag hade egentligen tänkt ta mig en tur till Visby i dag, men skrinlade de planerna när det var så mulet och blåsigt i morse, så jag nöjer mig nog med en promenad i dag också.

På kvällarna roar jag mig nu med ett och annat avsnitt av Rederiet omväxlande med House of Cards. Två serier som egentligen är väldigt olika, men ändå ganska lika. Det gäller att tillskansa sig så mycket makt och pengar som möjligt och för det är man redo att gå över lik. Det spelar ingen roll om man är USA`s president eller intendent på Freja. Man skyr inga medel för att få som man vill.

En sak som slog mig när jag såg ett avsnitt av Rederiet var avsaknaden av mobiler. I en scen var det en kvinna som satt i rullstol och förargade sig över att telefonen var placerad så högt upp att hon inte kunde nå den. 1992 var tydligen inte mobiltelefoner så vanliga. Jag vet att vi hade en, men den tidens mobiler använde man bara till att ringa och ta emot samtal i. Dagens är ju rena datorer.

Jag minns inte vilket år vi fick vår första mobil, men en jul i slutet av 80-talet köpte Bosse en till Åke i julklapp, för att han skulle ha den med sig när han gick ensam i skogen. Den 5 oktober 1989 föddes vårt äldsta barnbarn och när han var några veckor gammal åkte jag ensam till Sicilien för att inspektera underverket och då hade jag vår mobil med mig, så 1989 hade vi en i alla fall. Den var ganska stor, med ett brunt läderfodral och en antenn, som man fick dra ut när man skulle använda den.

Nu är det dags för lunch och jag ska gå och steka mig en fläskkotlett. Till den blir det potatis och herrgårdsgrönsaker, som först får gå 5 minuter i micron och sen göra fläskkotletten sällskap i stekpannan. Mums!!

Dagens ordspråk:
Av hampgarn gör man inga silkesstrumpor.

Trevlig onsdag!

15 reaktioner till “Mobilt och Plötsligt händer det…

 1. Grattis till vinsten! Förr investerade jag alltid i nya lotter men eftersom det aldrig blev någon följdvinst så gör jag inte det. Istället så tar jag ut pengarna och köper nya lotter om någon vecka. Tyvärr har det inte heller genererat någon storvinst 😉

  Tänk så snabbt mobilanvändningen har ökat. Numera är det en självklarhet men ur ett historiskt perspektiv är det inte så lång tid. I vissa lägen går utvecklingen otroligt snabbt.

  Kram och god onsdag!

 2. Grattis 😀 jag tror nog du köpte två nya lotter 😉
  Min första mobil var en jättestor sak med NMT abonnemang för att kunna nå 90000 i alla lägen. 1992 då yngsta dottern blev så sjuk.
  Kram!

 3. Jag tror nog att det blev två nya lotter.
  Nog har mobiltelefonen utvecklats enormt sen den första kom ut.
  Kram/Kicki

 4. Åh, jag minns den första mobiltelefonen jag såg. Det var kommunalrådet i grannkommunen, som traskade runt med en som var obetydligt mindre än min symaskin, men det var ju status. Och tänk att vara så viktig att man behövde vara nåbar!

 5. Grattis till vinsten! Visst blir man glad, även om 60:- inte gör så stor skillnad i ens ekonomi!
  Här var det lika fint väder idag igen! Nu spås det 1 mm regn på lördag, vi får väl se…
  Jag hade mobil så länge jag jobbade, för jag körde ju 5 mil till jobbet och 5 mil hem varje dag de sista 10 åren och då tyckte maken att jag skulle ha en, ifall jag blev uppehållen på vägen eller något hände. Sedan har jag inte haft någon förrän de senaste året…hopplöst gammaldags!
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Tack även 60: är roligt att vinna!
   Jag tillhör de där googelmostrarna som alltid måste ha mobilen i närheten. På gott och på ont?!
   Här har varit mulet på morgonen, men nu bryter solen fram. Det blir nog en fin dag!
   Kram

 6. Grattis! Plötsligt händer det, sägs det ju 🙂
  Jag tror jag köpte min första mobiltelefon i början av 90-talet – en röd Philips … och jag minns att det var väldigt dyrt att ringa med den … verkligen snabb utveckling på mobilfronten. Från stora klumpiga till pyttesmå – och nu är de för stora att ha i byxfickan igen.
  Ha en bra torsdag!
  Kram

 7. Du kunde ju ha fått TV-triss, så skulle vi ha fått se dig skrapa i TV om nån månad… Försenade födelsedagshälsningar!

Kommentarer är stängda.