Torsdagen i Visby

I dag är det fredag igen. Det är fasligt så fort veckorna går! Det har varit en ganska mulen morgon, men SMHI påstår att det ska klarna upp fram på dagen.

Jag kom iväg till Visby igår och jag tog bussen, för det är ju så behändigt och ganska intressant, för numera är det inte helt säkert att allt fungerar lika bra som när Gotlandsbuss skötte kollektivtrafiken.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle åka med bussen som gick 10:50 och satt väl och sölade lite för länge vid datorn innan jag kom iväg, så med andan i halsen rusade jag sista biten och var framme precis i tid, men inte fanns det någon buss där. Klockan var nästan 10:55 innan den kom, men det var inte så många passagerare med från Klintehamn så vi kom kvickt iväg.

Redan innan vi kommit ur samhället började bussen låta väldigt illa. Den skorrade och protesterade väldigt högljutt från och till och jag blev verkligen betänksam över om vi verkligen skulle komma fram till Visby, men visst gjorde vi det. Försenade var vi, men det gjorde mig ingenting, för jag hade ingen tid att passa.

I sakta mak promenerade jag sedan Adelsgatan ner tillsammans med några enstaka sena turister, de flesta i min ålder eller däromkring.

Det är lugnt och stilla på Adelsgatan och de flesta uteserveringar som var öppna stod öde
Ännu finns det en och annan ros som blommar

Jag tog kurs mot Botaniska trädgården och där var det lika välskött och fint som vanligt. Nu är höstblomningen i sitt flor och dahlior, solhattar, gullris och mycket annat vackert finns det att glädja sig år och ännu blommar en del rosor.

Sedan fortsatte jag till Almedalen och när jag gått runt och tittat där ett tag gick jag in på Almedalsbibliotekets café och tog med en kopp kaffe och en smörgås.

Almedalen är alltid lika vacker och den här vyn är väl hur känd som helst

Sen gällde det att ta sig upp för Hästgatsbackarna igen och det gick förhållandevis bra tycker jag. Jag hade några ärenden att uträtta på Östercentrum och närmare bestämt på Åhléns.

Till någon dag, vilken det var kommer jag inte ihåg, fick jag en duschgel och en kroppskräm av märket Rituals av Krister o Thomas och nu var både gelen och krämen slut, men som tur är säljs märket på Åhléns. Den där krämen är helt fantastisk och jag som annars blir väldigt torr i huden på somrarna och flassar på både armar och ben har hållit mig alldeles len och slät i år, trots rätt mycket solande. Igår när jag duschat tog jag den sista klicken av krämen, så den måste jag bara få tag i. Och det var ju inga problem alls, så nu kan jag lugnt planera nästa dusch.

Sen blev det en kopp kaffe till, den här gången på Siesta och med en fruktbakelse till. När jag satt där kom förresten en av mina trogna bloggläsare fram och pratade en stund. Vi har träffats förut just på Siesta och jag blir alltid lika glad när någon ger sig till känna. Jag vet ju ungefär hur många läsare jag har, men känner bara till ett fåtal.

14:50 skulle det gå en buss hem till Klintehamn och den ville jag hinna med, så efter en snabb titt in på Din sko gick jag till busstationen. Även den här bussen var sen och den blev alldeles full. Det var skolbarn, barnfamiljer med barnvagnar och många barn i alla åldrar och en massa packning. Vid varje hållplats i Visby klev det på folk och till slut var det många som fick stå.

”Varför stannar bussen inte? Jag skulle ju av.” Ropade en kvinna, när vi närmade oss Vibble. Till slut stannade bussen i alla fall så att hon fick stiga av. Hon hade tryck på stoppknappen och framme på displayen stod det STANNAR, så hon trodde allt var ok, men meddelandet gick inte fram till chauffören, så sen bad han alla som skulle av att de skulle komma fram och tala om när han skulle stanna. Ja du milde! Där stod det fullt av folk i gången samtidigt som andra skulle tränga sig fram för att tala om var de skulle av.

Det är lite spännande att åka Bergkvarabuss minsann!

På promenaden hem från bussen durrade mitt Fitbit-armband glatt, jag hade gått 10000 steg och innan jag var hemma igen blev det nästan 700 till.

Dagens ordspråk:
Det är gott att ha någon att hålla i handen, när åskan går.

Trevlig fredag!

20 reaktioner till “Torsdagen i Visby

 1. Vilken bra dag det blev i Visby och vilka härliga bilder från Botaniska trädgården. Här fick jag lära mig ett nytt ord och det var flassa. Här säger vi fjällar men visst är det kul att orden skiljer från dialekt till dialekt.
  Här har vi också Bergkvara och de får väl både ris och ros. På förekommen anledning har jag inte åkt så mycket buss det senaste året. Nu ser man dock att fler och fler väntar vid hållplatserna.

  Kram och god fredag!

  1. Fjälla säger vi väl också, men flassa var det första uttrycket som dök upp när jag skrev.
   Gotlandsbuss hade så fina bussar, de som Bergkvara kör med är under all kritik tycker jag. Min dotter har myntat en ny devis: Våga vägra Bergkvara! Kram

 2. En bra dag även hos dig … och många steg blev det!
  Fina bilder – vackert i Almedalen – och Botaniska är som vanligt en härlig plats att promenera runt i.
  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram

 3. Spänstigt av dig att gå 10.000 steg, även om du fick förstärkning av smörgås och bakelse! Det var länge sedan jag gick så många steg på en dag…
  Visby är verkligen förunderligt vackert! Min syster, som precis har varit där, hade idel lovord att säga om staden. Historiens vingslag, sa hon!
  Det låter ju inget vidare med Bergkvara-buss. Vi har dem här också, men jag har inte åkt buss på många år! Numera åker vi gamlingar gratis här också, så jag kunde ju prova någon gång, men det är ju så behändigt med bilen…
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

  1. Visby är väldigt fint jag gillar att gå runt och titta. Bergkvara buss gillar vi inte och vi kan inte fatta att region Gotland lämnade det gotländska bussägarna i sticket. Det fick sälja sina fina bussar och lägga ner sina företag och i stället fick vi det där fastlandsföretaget som inte har här på ön att göra.
   Kram

 4. Att strosa omkring utan att ha en tid att passa är ju helt underbart, bara ta in allt man ser och känner, helt klart att föredra framför att känna stress över tider att passa, som det ju ofta kan bli tyvärr.
  Jag brukar ha tur med mina bussar, de kommer i tid oftast fast ibland uteblir de helt av någon anledning och jag tvingas vänta till nästa buss eller använda mig av något annat färdmedel…det blir ju som det kan med sådant.

  Ha nu en jättefin helg och ha det underbart på alla vis.

 5. Oj, så många seg det blev. du är så duktig på att gå.
  Jag blev tipsad i våras av en läkare att jag skulle smörja mig med babyolja efter dusch i stället för olika krämer, som ofta torkar ut huden i stället.
  Så jag har varit väldigt len i skinnet sen dess. Billigt också.
  Kram/Kicki

 6. Det är alltså den här tiden man kan åka till Gotland för att inte behöva trängas med en massa andra turister? Där finns ju hur mycket som helst att se som inte är blommande blommor. Skriver jag som har köket fullt av skörd att ta till vara – vi skall experimentera med rönnbär i år. Det blir inte många steg vid spisen…. Ha det gott!

  1. Ja, nu är det lugna gatan! Nackdelen är väl att man stänger till både här och där lite längre fram i månaden.
   Lycka till med rönnbären!

 7. Härligt med en tur in till storstan. Vi får se om jag kommer i slutet av månaden, annars får det bli längre fram. Beror lite på hur det flyter på med renoveringsprojektet. Men jag har några dagar som jag sparat obokade för eventuell liten resa. Då får du guida mig på alla dina platser.

  Ha en fin lördag!
  Kram

 8. Så konstig att det verkar så folktomt men det är ju en sådan tid förstås när turisterna försvinner. Här är det älgjakt och då är det som en autostrada på vägen hela dagarna men snart är det folktomt här också. I dag måste jag försöka få in mina pelargoner för det verkar bli dåligt väder hela veckan och just nu är det uppehåll

Kommentarer är stängda.