En riktig pärla

I morse pratade man om regn och snö fram på dagen, så jag bestämde mig för att passa på och gå ut på en söndagspromenad medan vädret ännu var någorlunda. Dessutom fuskade jag mig ju ifrån gårdagens promenad, så jag kände verkligen pressen. Det är ett tag sedan jag var vid dammen, eller viltvattnet kanske man ska säga. Jag ville se om det fanns några tussilago där, för det har jag inte sett förut i vår. Det var riktigt skönt väder och det är så vackert där nu med fåglar och blommor och markägaren håller så fint och röjt överallt. Det är en riktig liten pärla.

När jag kommit en bit längs dammen hittade jag ett par små blå vantar och tittade mig omkring för att se var jag skulle kunna hänga upp dem någonstans, men så fick jag se en vuxen med ett barn med sig lite längre fram, så jag tog vantarna med mig och visst var det deras. Barnet var en lite pojke och han visade stolt upp en ihåligt vasstrå där det satt en gråsugga.

Väl hemma igen har jag ätit en sen söndagslunch och nu kan jag med gott samvete koka mig en kopp kaffe och sätta mig tillrätta framför tv:n igen.

14 reaktioner till “En riktig pärla

 1. Ja, det var ju en riktigt liten pärla! Visst blir man glad över vårblommorna!
  Tappa vantarna, det är lätt gjort, så bra att du hittade dem åt barnet.
  Trevlig söndag, kram!

 2. Så fin promenad! Och visst kommer dina penséer att prunka om ett litet tag, de är tåliga och en så fin känsla av vår. Vist är det lätt att tappa vantarna när man är liten och entusiastisk!

 3. Tänk att du hittade både tussilago och vitsippor! Jag måste nog ta mig bort till strandängarna där backsipporna brukar vara och se om de slagit ut!
  Så rart av dig att gå ifatt personen med barnet, så att han fick tillbaka sina vantar!
  Ha det bra, kram, Monica!

 4. Det blev ingen promenad idag, sover man till halv elva/ elva så…släckte vid fyra imorse. Kenneth tittade på bilrace och jag skulle hålla honom sällskap men orkade inte. Sedan ikväll kom det drivis och snötjocka och kyligt blev det så usch!
  Nu ska jag krypa ner i sängen med en god bok.
  Kram Inger ❤

  1. Jag förstår att du föredrog att hålla dig inomhus när vädret var så otrevligt. Hoppas att nattsömnen blev god. Kram

 5. Vi gjorde ju ingen nytta alls igår och det blir kanske lika illa idag. Vi ska – förmodligen idag eller i morgon – till Visby för att hämta upp några bildelar Rolle beställt. Samt handla i några matvaruaffärer och på Linds. Jag har presentkort sen dess jag fyllde år i juli och har kommit på att jag inte vill köpa lösblommor utan lite perenner till långrabatten. Under trädet vi stammade upp är det helt kalt, så jag har klurat vad jag vill ha och har lite olika att välja på, så det ska bli kul att se vad dom har….. 🙂
  KRAM/Susie

 6. Vilken tur att du kunde vara behjälplig med vantarna!
  Så härliga vårtecken dessutom.

  Kram och god måndag!

 7. Fina små vårtecken.
  Vad snällt av dig och leta reda på ägaren av vantarna. Så gör en människa som har hjärtat på rätta stället❤

Kommentarer är stängda.