Nu är småttingarna på plats

Så kom jag då äntligen till skott! Igår förmiddag tog jag en promenad till Suderviljan och köpte 16 små penséer, som jag sedan gick hem och omgående planterade. Krukorna ska flyttas till framsidan sen, men tillsvidare får de stå på terrassen så att jag kan få in dem under tak om det skulle bli oväder, vilket man hotar med idag. Plantorna är inte stora, men jag är övertygad om att de kommer att bli hur fina som helst.

Den här lådan hänger på vindskyddet

När jag fått allting på plats satte jag mig en stund ute i solskenet och beundrade mitt verk. Det var faktiskt riktigt skönt ute trots att det bara var 4-5 plusgrader i skuggan, men jag satt i lä och solen värmde gott.

Efter ett tag gjorde jag mig redo för att åka och handla, men jag började med att ta en sväng upp till Stenstugu för att bilen skulle få lite motion. Eva höll på och jobbade i stallet och efter en pratstund, där jag bland annat hann få se ett av rådjuren som går och betar ute på åkern, fortsatte jag till Konsum.

Efter lunchen, som blev ganska sen, hade jag funderingar på att ta en promenad, men latmasken slog till och jag hamnade framför datorn i stället. Jag håller på att göra årssammanfattningar av de äldsta inläggen och det är lite pyssligt. Nu håller jag på med 2009.

På kvällen såg jag några avsnitt av Falsk Identitet och så kunde jag ju inte låta bli att kolla lite på Let´s Dance. Bland annat såg jag Anis fantastiska dans. Han är helt otroligt som kan röra sin stora kroppshydda med sådan enormt lätthet. Inte undra på att han och Katja fick stående ovationer av juryn. Och inte undra på att Susanne Axell åkte ur.

I dag väntar regn och rusk och kanske till och med snö, men morgonen har varit ganska vacker och det blåser inte så mycket. Vi får väl se vad jag hittar på fram på dagen.

Dagens ordspråk:
Man ska vänta det värsta och hoppas det bästa.

Ha en skön söndag!

17 reaktioner till “Nu är småttingarna på plats

 1. Ja, de penséerna kommer säkert att pryda din uteplats långt in i sommaren! Vi har gett Vivi i uppdrag att köpa lite sommarblommor åt oss; det blir någon gång nästa vecka. Hon är den enda av döttrarna som jobbar utanför hemmet, hon är lärare.
  Vilken tur vi hade med vädret igår, sol och skönt på var altan; idag är det hel-grått och regn!
  Hoppas att du visar dina årssammandrag från gångna tider?
  Jag såg Let’s dance igår och visst var Anis dans fantastisk! och vilken dansglädje! Skönt att Susanne åkte ut, det är ju faktiskt en DANS-tävling…
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jobbar Vivi i skolan förstår jag att hon är van att röra sig ute i samhället och vet hur man skyddar sig.
   Jag har just kommit hem efter en promenad och det var riktigt behagligt. Jag ville passa på ifall det blir regn i eftermiddag. Så nu ska jag laga till lite lunch.
   Kram

 2. Du har varit duktig och hunnit med både det ena och det andra. Vi har haft en solig morgon, men nu mulnar det på – hoppas vi slipper snö i alla fall.
  Ett klokt ordspråk!
  Ha en bra dag du också!
  Kram

 3. Gårdagens promenad blev i Linnéas änge när vi åkte en tur runt Ekstakusten. Njöt verkligen av alla blåsippor. I dag blev det en promenad efter frukost medan det ännu var sol. Jättevarmt när vi gick iväg lite motvind på hemvägen men det var skönt.
  Ha en bra dag.

  1. Jag gick en promenad ner till viltvattnet på förmiddagen. Jätteskönt var det och inte en regndroppe i sikte.
   Kram

 4. Hamnade själv lite framför Lets dance av en ren slump, flera av dem var ju riktigt duktiga, inte min ”kopp te” längre men ibland så 😉
  Fint med planteringen där, frugan börjar få ordning på sitt blivande ”växtrike” på balkongen, blir nog fint när det är klart.

  Ha en fin söndag Ingrid.

 5. Keyyo (stavas det så?) och Anis är mina favoriter. Båda har glädjen, och Anis visar att rytmen och rörelsen finns även om magfläsket gungar. Pappa dansade mycket och gärna med moster Elli, 120 kilo, ”Hon rör sig så elegant och följer så bra att det känns som att dansa ensam, fastän jag tycker att vi tar upp halva golvet”, sa han. Nu har jag hittat de tre fågelholkar som hittills har satts ut! Sol, 8,1 grader, endast lite blåst.

  1. Det låter som om ni har en rätt behaglig söndag och fram till nu ser det hyfsat ut här också även om det är mulet.

 6. Så fint det blev med penséerna! Får nog bli lite blommor här nästa helg.
  Helt rätt person åkte ut i går får jag säga. Jag hoppas det fortsätter så att det är dansen som bedöms och inget annat.

  Kram

 7. Trevligt när man kan plantera in lite vår, även om det får bli i krukor.
  Idag hade vi varmt på altanen och kunde fika ute sittandes i lä med solen mot väggen.
  Kram/Kicki

 8. Å jag måste åka och handla penséer i veckan! Turligt nog stod det en artikel om ett växthus i närheten och de låter plantorna växa långsamt så de blir starka, stod det i artikeln. Det låter bra!
  Kram Inger 🥰

  1. De här har man odlat själv på Suderviljan och de små plantorna har stått ute en hel månad, så de tål nog vad de får.
   Kram

Kommentarer är stängda.