Tillbakablickar o Glad måndag

Jag har årskrönikor från 2010 och framåt i den här bloggen och fick för mig att jag ska göra årsammanfattningar från resten av de år jag har samlat i den gamla bloggen, Livet efter 70. Det är några år att gå igenom, men man får ta det månad för månad och tid har jag ju gott om.

Jag började med januari 2009 och har reagerat för hur helt otroligt många bloggutmaningar jag hängde med i på den tiden. Det är inlägg efter inlägg med bara en bild eller svar på några frågor. Visst finns det ett och annat inlägg som talar om vad som pågått i mitt huvud, vad jag gjort, om vädret, om hälsan och en och annan nyhetskommentar, men det känns faktiskt lite andefattigt när jag tittar tillbaka.

Jag var med i:

Fotoutmaningar: Tisdagstema, Veckans Fototriss, Bildligt talat, Ordlös onsdag, Utan ord, Efit, Fredagsfärger och Månadsbilden. Ett tag var jag med i 365 Foton också, men det blev för mycket för mig, så den hoppade jag av ganska kvickt.

Frågeutmaningar: Tjejsnack, Tre i veckan, Torsdagsreflektioner och så Veckans Bloggtema, som var väldigt personligt. Där ställdes inga frågor utan man fick ämnen man skulle skriva om, bland annat sex, alkohol, kroppen, Gud mm, mm. Det var på gränsen för vad man ville dela med sig av på nätet, men gränsen sätter man ju själv.

Nu är det bara Glad Måndag och Fredagsfrågor som jag brukar försöka komma ihåg.

Ändå kan jag inte ha varit helt fel ute, för det var 2009 som jag vann min kategori i en bloggtävling för 55+are och fick åka till Stockholm och ta emot ett fint pris, en laptop utdelad av Annika Jankell. Det var verkligen ”My moment of fame”

Bilden från bloggfesten på Restaurang Mama får representera den här veckans Glad måndag, för det var verkligen en glädjens dag. Det är bloggvännen Carita som är upphovet till den här utmaningen och alla som har lust kan vara med.

Det var en helt fantastiskt solig och fin måndagsmorgon när jag steg upp i dag, men medan jag satt och drack morgonkaffe mulnade det till mer och mer och nu är det alldeles grått. Jag hade planer på att plantera om mina pelargonior i dag, för de behöver större krukor nu, men jag vill ju gärna stå ute och slippa skräpa ner i köket. Vi får väl se hur dagen utvecklas……

Dagens ordspråk:
Den enes bröd den andres död.

Glad måndag!

22 reaktioner till “Tillbakablickar o Glad måndag

 1. Riktigt grått och trist här med, igår föll ju snön här men den stannande inte kvar på marken, tack och lov, men grått och trist är det.

  Glad måndag har jag aldrig deltagit i vad jag kan minnas, men jag är glad varje måndag ändå, åtminstone när jaag kommer hem från jobbet 😉

  Ha det bäst Ingrid.

 2. Wow! Tänk att din blogg vunnit pris! Jag är inte förvånad, för du skriver bra, lätt och ledigt och alltid roligt och intressant för oss läsare!
  Du skulle fundera på att göra årsböcker också, som jag gör – tänk så kul för barnen att ha böcker om ditt liv! Jag kan rekommendera smartphoto.se, lätt att göra (jag klarade det…) och inte så dyrt. När man har beställt en, så finns det alltid rabatter man kan utnyttja, så att det nästan blir halva priset. Och skulle något bli fel, även om det är ens eget fel, så får man göra en ny helt utan kostnad. (Nej, jag har inga aktier i smartphoto…😆).
  Ja plantera om blommor vill man helst göra ute! Hoppas att vädret bättrar sig! Här är det lite soldis idag.
  Må så gott, kram, Monica

  1. Det var verkligen roligt och jag fattade inte vad som hänt när jag fick veta att jag var nominerad. Fotoböcker har jag funderat på, men det har inte blivit av.
   Kram

 3. Så roligt att du vann med din blogg!
  Det är verkligen ingen värme ute. Behöver ut och hämta en sak man påmint om, sedan aska jag ju til jobbet ikväll också. Möjligen kan jag väl göra det samtidigt. Tror de har öppet till 19:30. Det var det där vinet jag trodde jag skulle hämta i Barkarby, som jag sedan såg skulle hämtas i Rotebro. Så var det inte. Ja hade vin på båda ställena. 🙂

  Önskar dig en glad måndag!
  Kram

 4. Oj … tänk att du vunnit en bloggtävling! Heja dig!
  Ett gediget jobb att samla ihop alla alla årsberättelser från den gamla bloggen – då har du att göra ett tag.
  Ha en fin måndagskväll!
  Kram

 5. Så roligt att se den positiva välförtjänta bilden! Och så kraftiga dina pelargoner är, det kommer att bli hur fint som helst!

 6. Jag minns att jag läst om att du vunnit en bloggtävling, men jag hade för mig att det var senare. Har du vunnit mer än en gång? Inte konstigt att din blogg blev uttagen…du skriver mycket intressant och om olika ämnen. Kram

 7. Spännande att blicka tillbaka. Jag minns när du vann en laptop. Det var nog i början av vår bloggvänskap.
  Jag har inte varit med i några återkommande utmaningar mer än 365 foton, som jag deltog i i tre är.
  Jag kan aldrig hålla reda på dagar, så de har veckovis återkommande utmaningarna är nog inget för mig.
  Kram/Kicki

 8. Intressant att gå till baka och kolla det man skrivit förr om åren.
  Man ändras ju som människa och det märks väl kanske i bloggandet också.
  Jag är inte med på några utmaningar, kan inte för jag blir för låst och det känns inte bra som de tär nu.
  Trevligt att du vann med din blogg och fick fint pris. Det är ett härligt minne, kan jag tänka mig.
  Ha en bra tisdag.
  Kram!

  1. Det var verkligen en minnesvärd kväll och Åke följde med trots ett visst motstånd. Det blev hans sista Stockholmsresa. Kram

 9. Vad aktiv du varit under många år. Ett sådant pris måste vara grädden på moset. Grattis i efterskott. Ett minne du bär med dig i resten av livet.
  Porten för mig att delta i Tjejsnack är säkert stängd med dubbellås.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Kram från norr

  1. Jag tror inte att Tjejsnack existerar längre och många av de andra ”utmaningarna” är också nedlagda.
   Kram

 10. Missade det här glada inlägget igår!
  Oj, så många utmaningar och teman som du var med i, det måste tagit på krafterna 😀
  Vilka roliga minnen!
  Jag har väl varit med i lite olika hit och dit men numera håller jag mig till Glad måndag, Fem en fredag, Skyltsöndag och Veckans bokmärke.
  Kram!

  1. Det var ett fasligt pyssel och skaffa fram foton framförallt, men lite kul ändå. Jag är själv förvånad, för jag brukar inte ha tålamod med sånt här så länge. Fast det är ju fasligt bekvämt förstås, att slippa tänka.
   Kram

Kommentarer är stängda.