Grattis Eva!

I dag startar decemberfyllandet och först ut är Eva. Eva var den sötaste baby man kan tänka sig när hon var nyfödd och när jag fick in henne på rummet efter hennes första bad hade barnsköterskan kammat hennes svarta hår och knutit ett rött band om den lilla tofsen. Sånt glömmer inte en mamma! Tänk om man haft en mobil och kunnat ta ett foto!

Eva 1963 – Nu närmnar hon sig de sextio och jag kan inte fatta hur åren kan ha gått så fort som de har gjort.

Gårdagen var grå och regnig och jag kom inte iväg ut på någon promenad på hela dagen, utan jag gick här och småpysslade, tittade i jullådan, la på en julduk här och en där, satte  i nya ljus med  julmanschetter i de nyputsade  mässingsljusstakarna och så fick kopparbunkarna på köksväggen sig en omgång också.

I dag är det lika grått som igår, men ännu regnar det i alla fall inte. Bosse har fått en lång lista på inköp från Konsum, så han kommer väl hit senare i dag och Eva är vidtalad att ordna hem lite glögg. Hon firar sin årsdag i Visby tillsammans med make och barn.

Själv håller jag mig på min kant och kommer att göra det tills vaccinet kommer, för nu är det hemskt så smittan ökar här på ön med 93 fall under helgen som gick och så 76 till igår. Tänk i våras och somras när man inte vågade gå i affären för att det rapporterades om 5-6 nya registrerade fall av coronavirusinfektion.  😨

Nu är det dags för kalendrar och som vanligt har jag min Trisskalender på kylskåpsdörren och hoppas på att få tre 🎅 innan det är jul och  igår såg jag första avsnittet av SVTs julkalender, Miraklet. Det hjälpte inte stort att Babben Larsson var med, för det var väldigt förvirrande, men det kanske inte är avsett för 80-åringar? Nåja, jag får väl ge programmet och Babben en chans till. Det kanske klarnar så småningom.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att vara borta och längta hem än att sitta hemma och längta bort.

Ha en fin onsdag!

21 reaktioner till “Grattis Eva!

 1. Tittade också på kalendern med tyckte den var rörig. I lilla Rottne sprider smittan sej med raket fart och det känns otäckt.
  Det är grått men minus 1 grad och det är skönt. Försöker handla en gång i veckan då det inte är så mycket folk.
  Sköt om dej
  Kramar från oss

  1. Jag handlar också en gång i veckan, eller rättare sagt Bosse handlar för mig, för nu är det riktigt otäckt att träffa på folk.
   Kramar till er!

 2. Stort GRATTIS till din dotter Eva och till dig, som varit mamma lika många år som hon är! Vilken söt liten flicka du fick, hon är ju helt bedårande på bilden!
  Nej, nu får vi vara väldigt försiktiga den här tiden, tills vi blivit vaccinerade, för nu sprids ju smittan med raketfart. Tänkte precis som du: I våras förfasade man sig över 5 fall på en dag, nu….
  Men nu är vaccineringen inte så långt borta!
  Var rädd om dig, kram, Monica

  1. Jag har tagit ett beslut att jula för mig själv i år. Jag vill inte ta några risker varken för min egen del och inte heller för barnen och barnbarnen. Det låter som om de accepterar mitt beslut i alla fall.
   Kram

 3. Smittan är stor här med så det är bäst att hålla sig hemma. Kalendern missade jag igår, feen jag ska kolla idag och se vad jag tycker. Grattis till Eva! Kram

 4. Det här med ålder och man tittar tillbaka på barnen… ja vart har tiden tagit vägen stod just och diskuterade det på en bensinstation med chefen där… så fin bild på Eva. Jag vart lite brydd först när du hade Eva i rubriken, jag har en lillasyster som heter lika. Nu vet jag att hon har namnsdag den 24 och gissa hur avundsjuk man var eftersom vi fick presenter då. Hon är född 1963 så hon fyller 60 snart hon med. Sonen hennes blev 30 i måndags. Det känns så overkligt att svischa en slant bara… vi träffas inte alls under sånna här förhållanden. Sköt om dig men vilken ökning på Gotland. Jag hoppas kunna besöka ön nästa år…

  1. Då har vi barn i samma ålder. Eva är född 61 och Bosse 63. Visst är det förfärligt tråkigt att inte kunna få fira jul tillsammans, men huvudsaken är ju att alla får vara friska så att vi får uppleva en ny vår och sommar.

 5. En sån fin liten tjej!
  Grått här i Wales också, men inget regn idag, ännu.
  Så tråkigt att smittan ökar hos er. Det gör den här också efter vår lockdown, då den gick ner.
  Sköt om dig och stora kramar!

 6. Söt liten Eva. Grattis till henne.
  Där blev det julfint på väggen, kopparen blänker.
  Det är oroligt detta med smittan, den verkar öka rätt så kraftigt och det gäller att vara försiktig. Bra att du får hjälp med inhandling.
  Var rädd om dig.
  Kram!

  1. Tack, hälsningen ska framföras!
   Ja, det är riktigt ruskigt just nu och man vet inte vad man kan göra annat än att hålla sig för sig själv.
   Kram

 7. Grattis till Eva!
  Du gör helt rätt i att hålla dig på din kant. Nu gäller det att hålla ut och vänta på vaccinet. Jag är optimistisk. Trots att FHM försöker ta ifrån oss hoppet med sin pessimistiska inställning. Det stod just om det i dagens media hur Sverige försöker ta ifrån svenskarna allt hopp om att vaccinet ska göra livet lättare. I andra länder eldar man på med att håll ut ett tag till, snart kommer vaccinet.
  I England börjar man vaccinera nästa vecka 800 000 räknar man med att hinna med.

  Kram

  1. Jag har också undrat varför man inte låter oss hoppas på att vaccinet ska hjälpa oss till en mera normal tillvaro. Det är inte undra på att så många är tveksamma till vaccinet när FHM själva verkar så pessimistiska.
   Kram

 8. Hälsa och gratta Eva! Vi har ju faktiskt träffats.
  Vi har ett barnbarn som fyller 32 år idag. Det är Thomas’ son Nicklas i Vallentuna som fyller.
  Kram/Kicki

  1. Javisst har ni träffats. Eva var väl hemma när ni var och hälsade på på Stenstugu.
   Kram och grattis till Niclas så här på sena kvällskvisten.

 9. Så fin bild på din dotter, grattis till er båda! Min yngsta dotter är född 20 dec och hade också mycket mörkt hår och fick en grön rosett i det!
  Här förbereder jag mig/oss på att det kan bli en isolerad jul, om äldste sonens familj (som hade covid för en månad sen) inte är förkylda kanske vi äter jullunch hos dem, men det är förstås inte alls spikat. Och jo, vi hoppas på vaccinet sen!

  1. Vi får vara försiktiga nu även om det är jul. Man vill ju få uppleva våren och en sommar igen.
   Jag hoppas mycket på vaccinet.

 10. Grattis till Eva på hennes dag! Ja, tiden den går… Vilken fin bild på henne.
  Tyvärr verkar inte smittan gå på rätt håll så det känns tämligen jobbigt nu.

  Kram och god kväll!

Kommentarer är stängda.