Jultallrik – Guldkorn från mailboxen

I dag är det mörkare än mörkt och man måste absolut ha all belysning inomhus tänd för att kunna se vad man håller på med.

Igår julstädade jag tamburen, den är minimal, så arbetsinsatsen var verkligen måttlig, men sedan tog jag hand om en strykhög och så kom Bosse hit med min veckohandel. Fram mot kvällen kom Eva och lämnade av en dunk glögg och så hade hon med sig en härlig julmacka.

När jag ätit upp halva kom jag på att jag glömt ta en bild av den, men där fanns: sill o ägg, rökt lax o räkor, köttbullar och rödbetssallad, leverpastej och gurka och skinka med en god senap. Dessutom fanns det en liten dessertkaka och en godis också. Den var som en riktig jultallrik. Jag  avslutade  festen med en mugg glögg och sen var jag mättare än mätt.

Nu kan jag värma upp mig med en mugg glögg på kvällarna när jag sitter och tittar på tv.

För rätt många år sedan var det väldigt vanligt att det dök upp roliga historier och bilder i mailboxen, något som har försvunnit helt, men häromdagen dök det här tidningsurklippet upp. Det var min granne Yvette som hittat det bland sina mail och tyckte att det var så bra, så hon ville dela med sig av det och jag håller med. Hon vet inte från vilken tidning det kommer och inte vem som skrivit det, men det är uppenbarligen en väldigt pessimistisk person.

OBS – Det här klippet är från i somras någon gång och det framgår kanske av texten. Nu kan vi trots allt glädja oss åt att om bara 17 dagar så vänder det och blir ljusare och ljusare.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att lära något gott av den sämste än att lära något dåligt av den bäste.

Ha en fin dag!

26 reaktioner till “Jultallrik – Guldkorn från mailboxen

 1. Idag hamnar ju det mesta i sociala medier, ”vanliga” mejl från människor får åtminstone aldrig jag nu för tiden, men det fungerar ju detta också.
  Den enda i min ”krets” som ännu skriver brev är min bror, trevligt med åtminstone någon som håller fast vid gamla traditioner. 😉

  Om 17 dagar vänder det som du skrev här, ser fram emot detta.

  Ha det bäst nu Ingrid.

 2. Det var en pessimistisk typ. Jag tycker det känns bra nu när alla ljusslingor och stakar är tända och som du skriver så vänder det snart och blir ljusare. Kram

 3. Ibland är ”det mörka” så mörkt att det bli ljust! Man kan ju inte annat än skratta åt tidningsurklippet!### Jag saknar också brev, idag skriver folk inte mail, man ringer inte, allra minst skriver man brev för hand – något som jag har börjat med nu, dags för julbrev! Tycker om den verksamheten, men när jag skriver det tionde brevet på raken så känner jag mig tjatig. Därför börjar jag i tid. 14 december skall alla vara klara… Ha det gott!

  1. Så duktig du är Märtha! Julbrev vet när jag inte när jag skrivit. I bästa fall blir det ett och annat julkort..
   Ha det så gott själv!

 4. Ja idag är det väldigt mörkt så all julbelysning är tänd. Vilken pessimist det finns alltid något att glädjas åt.
  Den jultallriken lät god. Idag kommer fiskbilen då skall jag köpa strömming. Brukar göra stekt strömming i ättika.
  Ha en fin dag
  Kramar från oss

  1. Inlagd strömming älskade Åke, så det gjorde jag alltid när vi lyckades få tag i strömmingar.
   Kramar till er!

 5. Vilka rara barn du har, en handlar och en kommer med en riktig lyxmacka, som ett mindre julbord! Och glögg! De gör verkligen vad de kan för att förströ dig i denna ensamma tid!
  Och vet du: Vi har likadana glöggmuggar som du har! Ännu en likhet!
  Det där klippet var ju precis som många verkar tycka att det är, ”något” ironiskt! Man måste bara skratta…
  Grått här idag också, ska ut och köra med gräsklipparen för att samla ihop alla löv jag räfsade in från kanterna igår. Nu är det bara en bit av trädgården kvar att höststäda!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Visst kan man vara glad över att man har snälla och hjälpsamma barn. Jag älskar ju glögg och tar mig en mugg varje kväll så länge den lilla boxen räcker.
   Jag borde också ut och räfsa ihop lite löv, för det har blåst in en hel del sedan jag räfsade senast, men jag väntar på en solskensdag.
   Kram

 6. Vilken god mat du förärades och ett litet lager av glögg är inte fel det heller.
  I tider som dessa är det lätt att bli pessimistisk men jag ser i alla fall fram emot att det ska vända mot ljusare tider. Under tiden är det bara att hålla ut.

  Kram och god torsdag!

 7. Beskrivningen på den där julmackan fick det att vattnas i munnen! Värmde precis lite glögg åt oss nu när Lasse kom in med ved 🙂
  Vilket negativt inlägg … väldigt negativt med tanke på att det var en positiv person som skrivit det. – så negativt att det blev kul!
  Snart vänder det i alla fall!
  Kram ♥

 8. Så vacker header! Det var en rejäl macka, jag vet inte om jag lyckas få ihop så mycket om det blir hemmalunch på julafton. Och det där klippet var underbart, jag fnissade rakt igenom!

 9. Härlig julmacka på beskrivningen! Så gott du har det med dina barn i närheten, guld värt.
  Vilken rolig artikel, så negativ så den blev roligt dum, haha 😀
  Trevlig glöggkväll!
  Kram, Gerd

  1. Det är verkligen guld värt att ha tre barn så nära, speciellt i dessa tiden.
   Tack Gerd, här har det glöggats minsann!
   kram

 10. Ingrid, du måste vara väldigt snäll, som fått så fina och goa barn 🙂
  Och din header, säger som de andra, så fin!

  Kram 🙂

 11. En sådan man hade jag på besök i förrgår. När han gick efter att ha varit precis lika negativ så var man alldeles matt. Att allt kan vara så in i norden negativt kan ju nästan få en att skratta lite lätt. Din macka var ju verkligen något extra. En sådan skulle jag vilja ha till frukost nu. Här snöar det och är mörkt och blåser dessutom så jag går inte ut annat än för att hämta posten.

  1. Den där artikel har jag skrattat gott åt och det är nog avsikten med den.
   Här är det regn och blåst som gäller.
   Ha det gott Anita!

Kommentarer är stängda.