Äntligen…

...går det att få köpa Pad Thai på Kustgrillen. Jag har varit där och frågat flera gånger i sommar, men de har inte haft något thaikäk alls i år, men nu  annonserar Gurra o Pan på facebook, att man ska ha lite olika thairätter på lördagarna mellan 11.30 och 16.00 och i dag står det Pad Thai på menyn. Givetvis ska jag ta mig en promenad ner dit och köpa med mig en portion hem.

Det är ett helt ljuvligt väder den här lördagen med behagliga 15º, lite lätta molnslöjor och nästan vindstilla. Jag har suttit ute och löst korsord och bara njutit och det ser ut som om det fina vädret ska hålla i sig några dagar i alla fall.

Jag har suttit och sett en radda Wallanderfilmer på Netflix ett tag nu och igår kväll såg jag det näst sista avsnittet av serien med Krister Henriksson i rollen som Kurt Wallander. Vilken fantastisk rolltolkning han gör av den alzheimersjuke kommissarien, som lever ett ensligt liv bland alla sina postitlappar, som ska hjälpa honom att hålla någorlunda ordning på tillvaron.

Måtte man slippa bli utsatt för något sådant! Jag hade nästan svårt att somna när jag äntligen kom i säng vid halvtolvtiden. Nu har jag bara ett avsnitt kvar, sen ska jag ge mig på Den unge Wallander med Adam Pålsson i titelrollen.

Dagens ordspråk:
Man ska inte döma hunden efter håren.

Trevlig lördag!

20 reaktioner till “Äntligen…

 1. Thaimat är verkligen gott! Vi har en thai-restaurang uppe i Höllviken, där vi har ätit några gånger, men tyvärr gillar maken inte thaimat, annars kunde vi köpt hem.
  Vi har också ett ljuvligt väder, det får bli en eftermiddagspromenad idag!
  Jag minns de sista Wallanderfilmerna med Krister Henriksson – han spelade verkligen bra!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag har inte sett den sista säsongen förut och jag är enormt imponerad av han insats.
   Kustgrillen tur och retur, lite drygt 2.5 km gick alldeles utmärkt utan att det kändes i benet. ♥
   Kram

 2. Vi har också saknat thai-menyn, speciellt sonen som grämde sig över att han inte var hemma idag när de då hade en thai-rätt. Jag har beställt så Björn o jag har ätit idag och sonens portion får han i morgon.
  Vi tog en promenad efter melodikrysset men före lunchen. Jättehärligt väder och lilla katten klarade sig ensam en stund.
  Kram

 3. Längesen jag åt thaimat nu, gillar det. Skönt att du har fint väder. Jag vet inte vad solen tänkte på här, än är den bakom molnen.
  Ha nu en go lördag!

 4. Så bra att de har thaimat igen,
  När det gäller Alzheimer så är det verkligen en jobbig sjukdom 😦 Det har vi tyvärr egen erfarenhet av.

  Kram och god lördagskväll!

 5. Thaimat är väl det vi oftast äter, när vi äter ute, eller köper med hem.
  Men jag gör också kycklinggrytor med thaismak.
  Så nu vet du var du ska äta på lördagarn.
  Kram

 6. Gott med thaimat!
  Ja, han gör en enorm rollprestation som alzheimersjuk. Det är verkligen rena skräcken att bli sådan och vara ensam dessutom.
  Ska bli spännande att höra vad du tycker om unge Wallander.
  Hoppas du har en bra lördagskväll!
  Kram

  1. Jag såg ett avsnitt av Unge Wallander för en tid sedan och har sett ett par i kväll. Och jag önskar att allt skildringarna från den här kriminella miljön i Malmö vore ren fiction, men tyvärr är det ju inte så.
   Kram

 7. Hoppas maten smakade bra! Många år sedan jag åt någon thaimat, men visst är det gott!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 8. Jag gillar också thaimat, men det var ett tag sen jag åt det nu. Igår ville solen inte visa sig här över huvud taget. Få se om den ändrar sig idag. Kram

  1. Kustgrillen här i Klintehamn har haft thaimat varje sommar i flera år, men som sagt inte i år. Ägaren som är en ”Klintesork” är gift med en thailändska och de driver stället tillsammans.
   Mulet här än så länge, men sol är utlovat!
   Kram

Kommentarer är stängda.