Fem en fredag v38: Kontraster

Attans vad det blåste kallt igår eftermiddag. Så länge man var i solen fick det väl gå an, men det var allt annat än trevligt. Trots långärmad tröja och en halvtjock jacka frös jag (till och med om händerna).  Fast det var kul att återse och få prata med några av medlemmarna i föreningen som man inte sett på hela sommaren. Vi gick en trevlig tipspromenad och när den var rättad drack vi kaffe. Sedan började folk troppa av, men några startade ett parti kubb.
I dag är det bra mycket behagligare väder. Jag har varit ute och sopat av på terrassen och det känns riktigt skönt. Mitt vänstra ben är helt smärtfritt nu när jag går omkring som vanligt, så jag tror att jag ska ta mig en liten promenadvända och se om det onda kommer tillbaka eller inte.

Men först till elisamatildas fredagsfrågor:

1. Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?
Jag hoppas verkligen att det dummaste inte är att jag var på Konsum och handlade själv i tisdags. Det smartaste skulle kunna vara att jag ringde till vc i dag för att få ett besked om proverna de tog i tisdags gällande årskontrollen. Det gäller att man ligger på!

2. Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?
Onsdagens flundror var väldigt goda och jag kan inte komma på något jag ätit den här veckan som inte smakat bra. Om värsta är det samma som onyttigast skulle det kunna vara ugnspannkakan i måndags.

3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?
Jag var gladast när turen till Hemse i tisdags gick bra (jag är alltid lite orolig att det ska bli något fel på bilen) och jag blev mest ledsen när jag fick veta att en bekant förlorat sin hund.

4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?
För mycket blåst och för lite solsken.

5. Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?
Jag ser fram mot måndagens besök hos Frissan och veckan ser lugn ut, så det är ingenting särskilt jag bävar för.

Dagens ordspråk:
Humor är konsten att se det stora i det lilla och det lilla i det stora.

Trevlig fredag!

32 reaktioner till “Fem en fredag v38: Kontraster

 1. Intressant med dina svar och jag känner igen mig i flera.
  Bekymmer är aldrig roliga men man får tro på möjligheterna.
  Du vann ju i veckan, så roligt!
  Fredagskram!

 2. Så roligt att det gick att genomföra mötet, även om du frös! Det känns lite, som att det går åt rätt håll. Men handla själva vågar vi inte göra än. Då ska man gå och oroa sig i två veckor efteråt…
  Fortfarande svalt här, men soligt och fint!
  Dagens ordspråk är på pricken!
  Kram, Monica

 3. det känns som om det blåser mycket mera nu för tiden. jag sitter envist på altanen i raggsockor och fleecetröja. vi handlar också själva och försöker minimera antalet besök i affären

  1. Det värsta är att jag just fått ett återbud. Frissan har fått snuva och vill göra ett covid-test innan hon träffar några kunder. 😞

 4. Jag tror inte att du behöver oroa dig för besöket på Coop. Bra i alla fall att frissan är ansvarsfull och tar det på största allvar.

  Kram och god kväll!

 5. Har handlat själv hela tiden och det har gått bra. Varit försiktig och använt handsprit.
  Gillar dina svar på frågorna.
  Så tråkigt när en fyrbent vän går bort.
  Kramar från oss

 6. En ganska bra vecka, fast det hade kunnat vara lite varmare när ni äntligen träffades. Och iofs var det bra att frissan avbokade, men hoppas du får en ny tid snart!

 7. Spännande med dina svar.
  Tror inte att du behöver oroa dig för ditt besök på Coop. Håller man bara avstånd kan det inte vara så farligt även om man givetvis ska undvika smittmiljöer. I Stockholm är det dessvärre många som inte har vett att hålla avstånd och jag använder munskydd i affärerna här uppe.
  Hoppas du har en bra kväll. Jag har precis kommit hem från stugan. Ska ta ett bad och sedan plugga en stund.
  Kram

  1. Här är det just ingen som använder munskydd i affärerna. Inte här i Klintehamn i alla fall.
   Jag har tillbringat kvällen tillsammans med Kurt Wallander.
   Kram

 8. Det blåste snålt i vindarna igår, men vi satt i lä, i solen på balkongen och njöt. Bäst att passa på så länge det går, snart kommer hösten på allvar.
  Roligt att ni kunde samlas till en tipspromenad.
  Trevligt att få se dina svar också. Jag har fortfarande inte varit och klippt mig, Är lite för försiktig kanske.
  Dagens ordspråk, gillar jag.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Min frissa har lämnat återbud, hon väntar på svar på en coronatest innan hon vill ta emot kunder igen.
   Trevlig helg själv.
   Kram

 9. Strömmingsflundror är så gott, jag får inte tag på varken färsk eller fryst strömming här! Ugnspannkaka var det länge sedan jag smakade, kanske dags igen. Ja nu är det väldigt olika temperaturer, man får klä sig varmt på morgonen och sen kan det bli tio grader varmare frampå dagen. Kul när det blir lite aktiviteter igen.
  Trevlig helg

 10. Jag tyckte att de här frågorna kändes svåra så jag hoppade över den här veckan 🙂
  Visst känns det både vemodigt och skönt att städa terrasser och balkonger, kasta bort sommarblommor och tomatplantor – ta in nåt nytt i stället. Så småningom ta in kuddarna också 🙂

Kommentarer är stängda.