Pingstdagen 2020

Det har varit en solig, men väldigt blåsig dag och när jag satt ute och läste på förmiddagen tyckte jag synd om alla växter som vinden rev och slet i.

I dag är det inte bara den sista maj och pingstdagen, utan också Mors dag och i dag var det Kristers och Thomas tur att bjuda på lunch. Förutsättningen var att det skulle gå att sitta utomhus och det var inga problem alls,  även om det blåste. Carina och Bosse skulle också komma, men jag körde själv, allt för att undvika att smitta eller bli smittad och så kan det vara gott för den lille Golfen att få röra på sig lite.

Det var väldigt mycket trafik och jag hade mötande bilar nästan hela vägen mellan Klintehamn och Visby och likadant var det på hemvägen. Nu är det ju Mors dag, så det kanske var en anledning till att många var ute och körde, men det är säkert många turister som är här över helgen också.

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag med god mat. Först en buffé med allt möjligt gott; rökt lax och en mycket god lökpaj, caprese, en sallad med sparrisknopp, äggklyftor och avokado, skinka och legymsallad och sedan kaffe och rabarberpaj med vaniljsås.
Presenter fick jag också: både blommor, skraplotter och en box med diverse skönhetsmedel.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Medan vi har haft det gemytligt tillsammans på Levander-Nyströms Residence har det hänt en hel del här på ön, det upptäckte jag när jag kom hem:

Årets torraste dag är här – privata tankbilar kallas in och räddningstjänsten varnar för extrem torka i skog och mark. I helgen har man laddat upp med både extra personal och privata tankbilar att kalla in om det börjar brinna; det kan man läsa på helagotland.se.

Som ett brev på postem kom det sedan enligt helagotland.se vid 14.25-tiden ett larm  om gräsbrand av att ett markområde om cirka 100 kvadratmeter ganska nära havet strax söder om Sandhamns camping i Fröjel.

Och som om det inte vore nog med elände meddelar region Gotland  att 5 nya fall av coronavirusinfektion har konstaterats i dag 2020-05-31, vilket innebär att totalt 79 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland. En person med sjukdomen covid-19 vårdas för närvarande på vårdavdelning på Visby lasarett. Ingen vårdas på intensivvårdsavdelning.

Dagens ordspråk:
Ett vänligt nej är ett snabbt övergående obehag.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

11 reaktioner till “Pingstdagen 2020

 1. Här har det också varit jättevarmt, men nästan ingen vind. Så mycket gott ni fick hos sonen i Visby idag! De verkar duktiga på både matlagning och trädgård, och jag förstår att du kunde njuta av bådadera idag.
  Det låter ju inte så kul med bränder; vi får verkligen hoppas på regn!
  Och det kommer hela tiden nya fall av civid-19. Jag tycker att de lättar på inskränkningarna i resande o.dy. lite för tidigt!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Ja det har varit en jättefin dag. Regn behövs verkligen nu.
   Vi får väl se vad Tegnell säger nu i veckan som kommer.
   Kram

 2. Vilken fin och härlig trädgård du fick fira Mors Dag i! Här sken solen så gott men vi hade så gott som vindstilla i vår trädgård.
  Inte roligt med de nya corona-fallen.
  Kram Inger

  1. De har ett jättefint hus och en helt underbar trädgård i precis lagom stort format.
   Det lär väl bli fler coronafall om nu folk börjar röra på sig mera. Kram

 3. Vi har haft en underbar dag här och till lunch lagade Kent en härlig Pizza Margarita och bjöd mig på. (Han lagar i och för sig alltid alla måltider andra dagar också.) Annars har dagen varit ungefär som vanligt och barnen har ringt, skrivit på FB och grattat. Du har verkligen blivit ordentligt firad och bra att ni kan träffas i familjen. Har inte sett och fått krama om mina barnbarn sen i slutet av januari – det är sorgligt..
  Kram från Ingrid

  1. Några kramar blir det inte numera, så det är man rent avvand med. Men jag är glad att det blev så bra väder så att jag har fått träffa familjen nu i helgen.
   Kram, Ingrid

 4. En bra dag i stora drag, men tråkigt med de nya coronafallen.
  Vilken härlig trädgård … men det ser torrt ut.
  Blåsigt här också, men skönt att det fläktar lite när solen gassar.
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Vi har inte haft något ordentligt regn på över två månader, så det är inte att undra på att det ser torrt ut.
   Kram

 5. Tänkvärt ordspråk.
  Vi har också haft en fin Pingstdag, med sol och molnfri himmel. Men, som du skriver, det har blåst och då kan det ibland kännas svalare.
  Här i Stockholmsområdet har det också varit flera bränder, även anlagda sådana.
  Fint att kunna träffa sina anhöriga, än om det måste bli på avstånd.
  Peter ringde och grattade och jag är tacksam att han inte kom hem hit, på grund av att han jobbar och träffar en hel del folk.
  Sköt om dig.
  Kram!

Kommentarer är stängda.