De hade rätt…

…för en gångs skull, kan jag ju inte låta bli att lägga till och då menar jag SMHI och deras prognos inför den här tisdagen. Ännu töar snön bort ganska omgående, men vem vet? Jag kanske får anledning att plocka fram snöskyffeln igen.

Jag lär få putsa om fönsterna i alla fall.

Fettisdagen är det i dag och jag skulle väl egentligen varit iväg och köpt mig en semla, men det får nog vara. Jag har släta bullar i frysen, så jag fixar nog till en semla själv.  Det finns dock andra betydelser av den här dagen, för enligt Allnakku är det Pussldagen:

Pussldagen kan handla om att lägga pussel men annars finns det en massa tidskrävande småsysslor som skulle ha varit gjorda för länge sedan. Tänk så skönt att det äntligen blev gjort!

Det har pusslats i bloggarna både här och där nu ett tag och jag har tänkt på mitt pussel som jag köpte på Kupan för flera år sedan, men som det inte blivit av att lägga. Det har legat i lådan under spelbordets skiva tillsammans med ett Postkodspel (som jag trodde att jag gett bort) och ett kulspel. Nu skulle jag ju kunna sitta framför fönstret och se på snöflingorna som sakta dalar ner, medan jag gör ett försök. Någon utevistelse är i alla fall inte aktuell i dag.

Förr hade vi julpussel som hela familjen hjälpte till med. Vi hade det i salskammaren och då eldade vi i kakelugnen så det blev riktigt varmt och gott och så satt vi där både i tid och otid. Så fort jag hade ett tillfälle smög jag in där och försökte få några bitar på plats.

Dagens ordspråk:
Det goda säger man och gör inte, det onda gör man och säger inte.

21 reaktioner till “De hade rätt…

 1. Lycka till med pusslandet! Jag har lagt fyra femtedelar av mitt men ett nytt är beställt. Väldigt kul tycker jag i alla fall.

  Kram

  1. Jag började i dag, men jag vet inte om jag kan hålla på, för jag får ont i ryggen av det. Jag testar väl ett tag till, men en liten bit har jag kommit i alla fall. Kram

 2. Pussel är trevligt … lycka till!
  ännu ingen snö … mer än lite kornsnö. Sköljes eller döljes, sa vår gamla granne om kornsnö … så vi får se hur det blir!
  Kram

 3. Ingen snö här, men regn från och till och så har det tagit i med att blåsa igen! ”Rätt som det regnar, så kommer det en skur”, brukade min mamma säga om sådant väder.
  Pussel är så roligt, det tråkiga är att lägga upp alla bitar, jag ordnar dem efter form, och det tar ett tag! Men sen är det så kul! Det är en sådan tillfredsställelse, när man lagt en bit! Lycka till med ditt!
  Kram, Monica

  1. Jag blev lite ledsen på mitt pussel, för det fattas bitar. Jag har lagt ramen och det fattas 3-4 kantbitar. Jag har plockat igen alla bitarna en gång till ifall jag missat någon, men det hjälpte inte. Så luften gick ur mig lite….
   Kram

 4. Ja, det verkar som om pusslandet grasserar. Än har jag inte nappat.
  Skitväder fick vi här emellertid.
  Ha det gott, kvällskram!

 5. Att lägga pussel är en lagom ansträngande sysselsättning som passar perfekt när det är dåligt väder. En perfekt hobby under Skånevintern. Kram

 6. Vi har klarat oss från snö hittills, men tittar jag på väderprognosen ser det ganska mörkt ut i morgon. Man får ta det som det kommer och visst, det finns massor av saker man kan göra inomhus, men till och med det är roligare när solen skiner och fönstren står lite på glänt. Just ingen blåst idag, härligt att slippa den. Kram från Kerstin

 7. Det var säkert 30 år sen jag lade pussel, men då var det en period som jag inte gjorde annat. Det där med att sitta framför en dator hade inte riktigt slagit igenom då. Man kanske skulle göra ett försök igen…..
  KRAM/Susie

  1. Då ska du välja ett pussel som har ALLA bitarna. På det här fattades tre bitar i ramen och efter att ha plockat ner alla bitarna väl granskade, i asken igen gav jag upp vid halvett-tiden i natt. Kram
   Kram

 8. Ja, vilket varierande väder ni verkar ha haft, vårkänsla och sedan snöglopp!
  Det var faktiskt längesedan jag gjorde ett vuxenpussel, har pusslat med barnbarnen, men det är väldigt få bitar.
  Kan se er framför mid i salen med kakelugnen pusslande, härlig bild i mitt huvud!
  Ha det bra!

Kommentarer är stängda.