Direkt till återvinningen

Igår var det dags för två nya avsnitt av Hennes nya namn, filmatiseringen av Elena Ferrantes bok med samma namn. Del fem handlade om vistelsen på Ischia där vänskapen mellan Lila och Elena knakar i fogarna när Lila inleder ett förhållande med Elenas stora kärlek Nino Sarratore. När de sedan kommer tillbaka till Neapel börjar Elena plugga igen och tappar kontakten med Lila. Nu är planen att hon ska söka till ett universitet i Pisa.

En dag när hon går och flanerar i Neapel kommer hon av en slump till gatan där skoaffären ligger och går dit för att prata med Lila och upptäcker att även Nino är där och Lila talar om att hon är gravid med honom och att hon ska lämna Stefano.Innan jag gick till sängs gjorde jag färdig ramen på pusslet och upptäckte att det saknas tre bitar. Jag letade och letade och klockan blev över tolv innan jag kom i säng. I dag har jag plockat ner alla bitar, inte en och en, men väldigt noggrant i alla fall, i asken och de där kantbitarna finns inte. Jag blev verkligen besviken, så nu hamnar pusslet i återvinningen och det är kanske lika bra, för jag fick rätt ont i ryggen av pusslandet.

I dag är det mulet, men än så länge uppehållsväder och då och då kan man ana att det finns en sol däruppe någonstans. Carina ringde igår och frågade om jag ville gå med på Hamnkaféet och äta kroppkakor i dag och det ville jag först inte, men så ångrade jag mig.  Varför skulle jag inte det? Jag blir lite deppig när det är så här grått och trist och då känns det mesta tungt och motigt, men det blir ju inte roligare för att jag sitter inne och trycker, så nu är det utflykt till hamnen på gång. Det ska bli spännande att få smaka på Hamnkaféets kroppkakor, för de är rätt berömda.

Dagens ordspråk:
Man ska mena allt man säger, men man behöver inte säga allt man menar.

 

22 reaktioner till “Direkt till återvinningen

 1. Ingrid, du har kommit tillrätta!
  Det skall bli spännande att få en recension av Hamncafeet kroppkakor.
  Smaklig måltid!

  1. Aha, ni har varit där ni också! Jag och Carina gillade dem inte, så det blev mycket kvar på våra tallrikar. Bosse garderade sig och valde fiskgryta i stället och den blev godkänd.
   Kram

 2. Åh, jag hoppas så att ”Hennes nya namn” snart kommer på SvTPlay!
  Trist att det fattades bitar i ditt pussel! Var det ett nytt, kan du väl gå tillbaka till affären och klaga?
  Tråkigt att kroppkakorna inte var goda. Jag har ätit det på restaurang en gång för länge sedan, och de var inte heller goda, minns jag! Det ska nog vara hemgjorda!
  Håll tummarna för mig imorgon när jag är hos tandläkaren?
  Kram, Monica

  1. Nej det var inget nytt pussel utan det var inköpt på Kupan. Vi brukar försöka räkna bitarna, men det kan ju bli fel ändå.
   Bosse bara tittade på dem och valde en annan fiskgryta i stället.
   Visst ska jag hålla tummarna för dig! ♥♥♥

 3. Kroppkakor fick jag hos min mans syster men jag tyckte inte om det. Tror det är den enda maträtten jag inte äter.
  Så tråkigt med pusslet men kan du inte reklamera det i butiken.
  Kram

  1. Kroppkakor gör jag rätt ofta, för det är något som även italienarna uppskattar. Det påminner om deras gnocchi.
   Det var ett begagnat pussel från Kupan, så köper man billigt får man stå sitt kast.
   Kram

 4. Saknade pusselbitar är otroligt frustrerande. Jag förstår att du lämnade det på återvinningen. Vi har ett mindre pussel på gång här. Det är utmärkt träning för min käre Ulf, som behöver bättra på händernas finmotorik. Han blir också trött i händerna efter någon timme.
  Vad tråkigt att kroppkakorna var en besvikelse. Det är ju så gott om de är välgjorda.
  Här har vi haft en solig men mycket blåsig dag. Inget som har lockat till utevistelse.
  Hoppas du känner dig lite piggare snart.
  Varm kram, ❤
  Gigi

 5. Du gjorde helt rätt att köra pusslet till återvinningen👍 Alla pusselbitar måste vara på plats.

  Kroppkakor är inte min favorit men svärmors kroppkakor gillade jag uppstekta så gott.👍 Maken gillar Hamnkaffeets kroppisar även om de inte är som mammans!!
  Ha det så gott
  Kram

  1. Jag gillade dem inte! Jag har egna i frysen och tar fram ett par stycken då och då, klyver och steker. Så gott!!
   Kram

 6. Så surt med saknade bitar. Jag har börjat på mitt nya som jag hämtade i dag. Till ramen saknas en bit och jag har gått över alla bitarna. Jag ska göra det en gång till men annars misstänker jag att den faktiskt saknas. Det borde inte kunna hända men vem vet…

  Kram

 7. Tråkigt med pusslet … inte roligt med saknade bitar.
  Ett bra ordspråk, som många borde tänka på.
  Några cm snö här … och det fortsätter snö lite … och -3,1 på termometern! Inget kul det heller!
  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Tråkigt att du fick ont i ryggen av att pussla. I mitt fall är det axlarna som får ont, för jag sitter alltid för länge vid pusslet. Nu var det flera år sen sist, jag sålde ju av massor av mina pussel på Tradera för ett par år sen.
  Om jag lägger ett pussel som saknar bit/bitar, så skriver jag en lapp och lägger i asken som talar om vilken bit som fattas, då kan man välja om man vill lägga det ändå. Men man blir ju inte så besviken för att det fattas en bit på slutet.
  Kram/Kicki

  1. Det var ju ett tips (det där med lappen), men skulle Kupan ta emot ett sådant pussel fick man nog skänka bort det sen.
   Kram

   1. Nä det tror jag inte, jag har själv sålt pussel där jag meddelat att det saknas en bit, även köpt såna.
    Kram

Kommentarer är stängda.