Före och efter

+4º och strålande solsken njuter vi av här på Gotland den här måndagen och det blåser inte så farligt heller. En helt idealisk dag för vårbruk! Jag har sått gödning på rabatterna och beskurit det lilla trädet, helt enligt plan, men när nu vädret är så tjusigt, så passade jag på att putsa av fönsterna också, både på fram och baksidan.

Nu får vi hoppas att det snart kommer nya fina skott och att jag inte gått för hårt fram, men det brukar bli bra.

SMHI: ”Kan bli snökanons-effekt på Gotland”

Så står det på helagotland.se i dag, för lagom när den meteorologiska våren kommit till Gotland ser det nu ut som att säsongens första riktiga snöoväder är på ingång. Ovädret ska starta på tisdagsmorgonen och kulminera under onsdagen, men risk för snö kan det vara både torsdag och fredag. Fast någon chans till pulkapremiär under sportlovet kunde man inte utlova.

Och jag, som tog in snöskyffeln i dag, hoppas att jag slipper plocka fram den igen.

Dagens ordspråk:
Den som vill sitta på två stolar faller lätt ner mitt emellan.

23 reaktioner till “Före och efter

 1. Vilken energi du har. Vi har i alla fall gått en långpromenad nu på förmiddagen. Riktigt skönt.
  Kram

 2. Trädet ser ut att vara mycket proffsigt klippt, tycker jag! Det blir säkert fint!
  Tänk att du redan har gödslat rabatterna, så långt har jag inte alls kommit! Jag måste klippa ner och räfsa ur dem först och det kan jag inte göra förrän trädgårdstunnan är tömd, men det blir den på onsdag, så då…Men jag brukar inte gödsla förrän i slutet av mars, måste nog googla lite på det!
  På torsdag ska jag till tandläkaren och få en kindtand bortopererad, det fasar jag lite för!
  Hoppas verkligen att ni slipper snö!
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. Jag vet inte, det kanske var för tidigt att gödsla, men jag tyckte att det passade bra om det nu skulle bli snö dagarna framöver.
   Stackar dig som måste ta bort en kindtand, det förstår jag att du fasar för. Jag väntar på kallelse från tandhygienisten, det är ruskigt nog tycker jag.
   Ha det gott! Kram

 3. Oj, har du redan börjat i trädgården? Här är så blött så det finns inte en chans, men jag längtar efter att få sätta igång. Kram

 4. Oj vad flitig du varit. Funderade på det men sen har dom varnat för ner till -8 ochsnö så jag väntar. Sol har vi haft idag men nu kommer molnen. Läste i tidningen att det kommit 273 mm regn under dec,jan och februari så det är inte konstigt det är blött.
  Kramar

  1. 273 mm! Det var väldigt. Jag vet inte hur mycket det har kommit här. Vi får väl se vad det blir de kommande dagarna, men hela dagen i dag har det varit jättefint. Kram

   1. Ja det är mycket och det är stora översvämningar på många håll. Inget hos mej men kraftverket i Ljungby är i fara och flera orter har stora problem.

 5. Jag har ingen trädgård så jag har inga bekymmer och ingen trädgårdsglädje heller således. Men någon snö vill jag INTE ha!
  Vad duktig du är med att greja.
  Glad måndagskram!

 6. Så flitig du varit! Jag gick runt lite i trädgården idag. Det är väldigt blött, men visst kliade det lite i fingrarna att komma igång.
  Vi har också haft +4 grader, solsken och ingen blåst.
  Jag skyllde på att det var för soligt för att tvätta fönster, men förmodligen kan jag inte vänta hur länge som helst. (Eller också kan jag det)
  Kram Kicki

 7. Men fantastiskt att du ändå putsade i dag, jag ser fram emot att kunna göra det här. Jag såg i mobilen att det ska börja snöa vid 03 i natt. Suck.

 8. Hoppas att ni klarar er från oväder. Här är det -15 grader idag och brorsan och jag ska på profest. Troligen en artist och lite semlor. Det blir att sätta på motorvärmaren på bilen kom jag just på

Kommentarsfältet är stängt.