Bohuslän dag 3 / Glad måndag!

Dag 3 Hällristningar i Vitlycke och Smögen med båttur

Frukosten smakade lika gott den här morgonen som dagen innan och i dag skulle vi iväg lite tidigare för att hinna med torsdagens program. Kvart i nio skulle bussen gå och dagens första mål var Vitlycke i norra Bohuslän, där vi skulle få se på hällristningar och få en guidad tur. I Vitlycke finns världens mest kända hällristningar och de är med i Unescos värdsarvslista.

Det kändes nästan lite högtidligt att stå där i solskenet, men för en gångs skull hade jag nästan önskat att det varit mulet, för jag tror att hällristningarna hade gjort sig ännu bättre då. Färgen kommer inte från bronsåldern, utan den har arkeologerna målat dit och den bättras på då och då. Guiden var väldigt duktig och med bra röstförstärkning kunde alla höra det hon berättade om. Sedan skulle vi enligt programmet åka till muséet, men det föll av någon anledning bort. Så när guiden var färdig åkte vi vidare mot nästa punkt på dagens program.

Nu gick turen söderut, för vi skulle göra ett besök på Smögen och där skulle vi få åka på en båttur med kanalbåten Soten. Turen skulle gå på Sotenkanalen och den skulle ta ungefär tre timmar och under tiden skulle vi få lunch ombord.

Här har vi kommit fram till Smögen och får lite bussfika innan vi ska gå och leta upp kanalbåten Soten.

Vi fick en riktigt god buffé med flera olika sorters sill, rökt lax med romsås och så färska räkor och Sotens röra. Allt smakade väldigt gott och under tiden vi åt berättade en man (kaptenen?) en massa historier, typ skrönor. Jag hade lite svårt att höra vad han sa, för vi satt rätt långt bort och det var jag inte ensam om. Det var nog bara de som satt närmast honom som hade någon större behållning av hans berättelser.

Under tiden vi åt gled det vackra landskapet, så helt olikt det gotländska, sakta förbi. Jag tog givetvis en massa bilder och vill du se dem så kommer några av dem här och jag börjar med kartan över Smögen och Sotenkanalen. När vi var framme vid Hunnebostrand vände båten och gick tillbaka mot Smögen:

Här är vi tillbaka i Smögen och går och väntar på bussen. Det var mycket folk och liv och rörelse, trots att det inte på något sätt är någon högsäsong ännu, men man kunde nästan tänka sig in i hur livligt det kan vara då.

Torsdagskvällens middag blev det inga kort på alls, men det var en Bistrobuffé med massor att äta. Där fanns allt man kunde önska sig från pizza till torskrygg, kyckling, nötkött och så massor av olika sallader. Jag smakade på lite av varje och provade även på torsken, som serverades med skirat smör och pepparrot. Efterrätterna bjöd också på många olika alternativ. Det var vår sista kväll på hotellet, för dagen efter väntade hemfärden mot Gotland, men även den hade en spännande programpunkt. Den tar vi i morgon…

I dag är det måndag och det är ännu en solig och fin dag. Jag ska ta och plantera om mina pelargonior och så behöver rabatterna rensas. Dessutom behöver jag åka och handla, för nu är det tomt i kylskåpet.

Glad måndag!

13 reaktioner till “Bohuslän dag 3 / Glad måndag!

 1. Vilken trevlig tredje dag det blev och intressanta stopp. Lite synd att museet utgick men det hade kanske inte hunnits. Det lät väldigt trevligt med en båttur.
  Önskar en riktigt glad måndag nu!

  Kram

 2. Åh, vilken trevlig resa du var på! Och så vackert där är! Vädret ser också ut att ha varit på er sida. Åka båt på den kanalen skulle jag inte alls ha något emot…
  Hällristningarna i Vitlycke har våra barn varit och tittat på med sina skolor en gång i tiden.
  Ni har ju hunnit massor redan, tur att du har tagit bilder, så att du kan titta på dem och minnas!
  Drygt 24 grader här idag, nu känns det verkligen som sommar!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Jag har hållit på ute i rabatten och rensat och nu är jag inne och vilar ryggen. Här är också varmt i dag.19º i skuggan känns riktigt behagligt.
   Ha en fin dag Monica! Kram

 3. Tack för att du delar med dig både i ord och bild från din resa. Ser ut som att du haft trevligt.
  Ha en fortsatt glad måndag!
  Kram

 4. Båt på kanal är väl garanti för att man slipper sjösjuka, tänker jag. Det var verkligen en intressant resa du gjorde, så fint att få se bilder!

  1. Så roligt att du har en bekant på en av båtarna. Det här var en lång stilig kvinna, men jag la aldrig namnet på minnet.

 5. Vilken trevlig resa!
  Du har varit i Thomas´ hemtrakter. Han och Katinka har sin båt i Lysekil och Katinkas föräldrar bor i Hunnebostrand.
  Det har varit dåligt med kommenterande på din blogg av mig, men jag läser den i alla fall.
  Kram/Kicki

  1. Det var vackra ställen och så helt olika Gotland. Kul att ha få se!
   Tack för att du tittar in och läser Kicki! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s