Bohuslän dag 4 / Åter till vardagen

Dag 4 Hemresa med besök på Torpa Stenhus

Hemresedagen hade vi sovmorgon, för bussen skulle inte gå förrän 9:30. När vi plockat ordning på våra prylar gick vi ner och åt en sista hotellfrukost, den här gången tillsammans med en massa ungdomar från Göteborg. Förut har det nästan verkat som om vi var de enda gästerna, även om vi mött en och annan okänd person.

Bussen avgick som beräknat och nu körde vår chaufför Andreas via Trollhättan – genom Göteborg – och sedan svängde han av mot Borås och 2,5 mil efter Borås svängde han rakt in i skogen mot Torpa Stenhus.

Vi var framme lagom till lunch och vi åt i ”Ladugården” där vi blev serverade bröd och sallad och Jägarmästarens favorit, vilket visade sig vara en väldigt välsmakande köttfärslimpa på hjortfärs med goda tillbehör och sedan kaffe och en kaka. Jag missade att beställa halvportion och blev tvungen att lämna lite, men värdinnan sa att det inte gjorde någonting. ”Nu blir min mans jakthund väldigt glad”, tröstade hon mig med.

Från Ladugården var det bara en kort promenad till slottet där ett par guider tog emot oss.

Vi hade en väldigt duktig guide som kunde ”sitt slott” utan och innan, men det var lite svårt att ta sig fram där och vi delades upp i två grupper, de som inte hade några problem att klättra och gick obehindrat och de som ville gå en enklare runda. Naturligtvis valde jag i övermod det första alternativet, men jag avvek efter ett tag och tog en promenad i de vackra omgivningarna i stället. Det är dumt att man inte inser sina begränsningar! Vill du läsa lite om Torpa Stenhus kan du göra det HÄR.

Klockan tre lämnade vi slottet och bussen fortsatte mot Nässjö där vi hade en paus med bussfika och efter den rasten var det raka spåret mot Oskarshamn, där vi var framme vid sjutiden, vi fick våra biljetter och sedan var det bara en kort stunds väntan tills det var dags att gå ombord.

Det har verkligen varit fyra intensiva och väldigt trevliga dagar i Bohuslän. Varmt tack till SPF Blåelden Slite, för en väl genomförd resa. Jag är så glad att det fanns en ledig plats, så att jag kunde få följa med.

Åter till vardagen

Nu är det vardag igen och igår höll jag på i min lilla täppa med rabattrensning och omplantering av pelargoniorna. Allting tar lång tid numera, för ryggen kräver ideliga pauser. Fast när jag ansåg mig färdig för dagen la jag mig i solstolen och njöt en stund. Så skönt! Lite senare, när ryggen kändes bra och solen lämnat rabatterna, drog jag upp slangen och vattnade igenom dem ordentligt. Det är förfärligt torrt!

I dag ska jag sätta ner några dahlierötter och kantskära rabatterna och så ska jag försöka njuta av det härliga vädret, för nu är det visst snart slut med den fröjden för den här gången.

– Under torsdagen väntas det börja bli kyligare och det kommer framför allt märkas på fredag och lördag som blir kring 15 grader, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

På torsdag ska SPF Klinteorten åka till Visby för ett besök i Botaniska trädgården där vi ska få en guidad vandring, så jag hoppas verkligen att vädret är någorlunda fint då. Men vi får ta det som det kommer, bara det inte regnar så är det nog inga problem.

Trevlig tisdag!

20 reaktioner till “Bohuslän dag 4 / Åter till vardagen

 1. Vilken trevlig och avslutande dag det blev på er resa. Slottet lät intressant men det kan vara lätt att vara övermodig. Alla äldre byggnader är inte helt anpassade.
  Hoppas ni får fint väder när ni ska till botaniska trädgården. Här har det blivit ett omslag i vädret och det regnar lite nu.
  Lycka till med dagens trädgårdsprojekt!

  Kram

 2. Ah, så trevligt!
  Måste erkänna att trotts att jag har hygglig koll på slott och herresäten så har jag helt missat Torpa Stenhus. Måste absolut förlägga ett besök dit under sommaren.
  Ha en fin och trevlig tisdag!
  Kram

 3. Roligt att få läsa om den trevliga resan. Vi brukade åka på bussresor, också med SPF och då kommer man ju in på slott och liknande som annars kanske är lite svårt.
  Så kan det bli, man vill så gärna orka och tänker kanske inte, direkt då, hur kroppen mår och kan.
  Fina bilder och det var väl mysigt att du kunde glädja hunden.
  Ha en finfin dag.
  Kram!

 4. Över huvud taget en väldigt trevlig och givande resa verkar du ha haft! Många trevliga minnen och bilder att titta tillbaka på!
  Här nere har vädret verkligen vänt idag! Igår hade vi strålande sol och 24 grader varmt – idag är det lätt regn och 14 grader!
  Och vi ska gå på födelsedagskalas hos min barndomsväninna, som har sommarhuset tvärs över vägen. Men vi får sitta inne, det går ju det också!
  Åh, den guidade vandringen i Botaniska trädgården i Visby hade jag gärna gått med på! Har varit där en gång och det var fantastiskt fint. Men vi hade ju ingen guide och det ger ju så mycket mer!
  Ha det så gott och njut av värmen så länge det varar!
  Kram, Monica

  1. Det har verkligen varit fyra väldigt trevliga dagar.
   Det var ju oturligt att det skulle bli regn hos er i dag när ni skulle på födelsedagskalas. Jag hoppas att det blir trevligt ändå.
   Jag har gått en guidad tur i Botan för många år sedan, men allting ändrar sig år från år. De vackra träden står givetvis där de stod då, men annars stuvar man om då och då.
   Kram

 5. Du har många minnen från den trevliga resan. Det blir säkert trevligt med guidad tur i botaniskan.
  Kramar från oss

 6. Hej,
  jag läste ordet ”Gotland” bland Annas i Portugal kommentarer och blev nyfiken så jag kikar in här. Själv bor jag på Öland. Vad är det första jag läser, om inte ditt besök på Torpa, där jag varit åtskilliga gånger eftersom jag bott på cykel- och rid-avstånd dit.
  Tack för en fin beskrivning och text om det gamla stenhuset som gjorde mej glad och nej, det är verkligen inte lätt att gå i dess trappor.
  Önskar dej en fin dag och den förespådda väntade kylan uteblir,
  Marianne

  1. Välkommen hit Marianne. Kul att du varit på Torpa och bott i närheten. Det är ett väldigt ståtligt och vackert hus.

 7. Det är lätt att vara övermodig men det låter som en riktigt trevlig sista dag på er tripp till Bohuslän. En promenad i omgivningarna är ju inte dumt. Ser fint ut!

 8. En intensiv resa! Det är allt tur att du har alla dina promenader i bagaget, för det var nog rätt krävande. Och roligt! Nu hoppas vi på Botan för din del, kanske näsduksträdet? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s