Fem en fredag v19: Trasiga ting

Klockan är inte tio ännu den här fredagsförmiddagen och det är redan nästan 18º i skuggan. Det ser ut att bli en härlig dag och jag tog min kaffekopp med mig i morse och satte mig på terrassen och värmde mig lite, för inomhus är det kyligt. Nu ska jag ta en snabb vända med dammsugaren, sen får vi se vad jag hittar på.

Så är det dags för elisamatildas fredagfrågor:

1.När hade du senast sönder något av glas?
Det har jag inget minne av, så det måste vara väldigt länge sedan.

2.Har du något trasigt porslin hemma?
Jag har skrutit med att mina efterrättsskålar, som jag fick i julklapp av svärfar 1962, efter så många års användning är helt felfria, men jag får nog revidera det uttalandet.

3.Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
Det finns en trädgårdssax som tappar skaftet då och då. Den skulle absolut behöva lagas, för det är väldigt irriterande.

4.Har du någon gång brutit något i kroppen?
Jag har ett antal kotkompressioner, som har gjort att jag, från ståtliga 159 cm, har krympt till 148. Möter jag någon som inte sett mig på länge, ser de lite förvånade ut. En del bara tittar, medan andra kommenterar typ: ”Jag kom inte ihåg att du var liten!”

5.När bröt du senast ett löfte?
När jag lovade mig själv att följa ett gympaprogram som jag sett på tv. Det löftet höll jag inte länge!

Trevlig fredag!

29 reaktioner till “Fem en fredag v19: Trasiga ting

  1. Visst kan jag ta upp gympan igen. Nog är det konstigt att en så enkel sak som man ska göra för sin egen hälsas skull känns så motig.?

 1. Jättefint väder här också.
  Här gick vår ena badrumsblandare i sönder i morse så nu väntar vi på rörläggaren. Ingen reparation som kan skjutas upp direkt…
  Husse har också krympt mycket men jag verkar behålla min längd än så länge i alla fall…

  Önskar en fin fredag nu!

  Kram

  1. Åke krympte mycket han också. Jag fick lägga upp hans kostymbyxor nästan varje gång kostymen skulle anvädas.
   Kram

 2. Samma fina väder här, nu kl 10.30 har vi 19,1grader! Så det blir väl mer bortrivning av kirskål för mig… Jag kom inte ut på en promenad igår, det blev kirskålssanering istället!
  Så länge du inte har ont av dina kotkompressioner, så spelar det väl ingen roll att du har ”krympt” lite! Det är fint att vara liten och nätt!
  Ha en skön dag i solskenet!
  Kram, Monica

 3. Vi gick ut i ottan, endast 10 grader varmt och det ska bli närmare 20 idag. Våren är här.
  Jag hade sönder ett glas i förra veckan, annars var det åratal sedan. Men jag blev ledsen. Slant bara ur min hand då jag diskade.
  Trevlig helg och sköt om dig.
  Kram!

 4. Vissa löften kan man förnya. Du ska se att du snart är igång med gympan .
  Ha det bra i det härliga vårvädret!

 5. Så härligt att sitta ute med kaffekoppen, man sänder en flyktig tanke till vintern och är tacksam att det blev en ny vår. Hoppas du får en fin kväll också!

 6. Det där med gympan, det ger mig dåligt samvete. Jag gillar Sofias korta dagliga jympaprogram, kan följa dem på play, o försöker hålla i för det är så nyttigt. Nu har jag inte alls kommit igång efter flytten, o det är snart två månader sedan. Kotkompression låter smärtsamt, hoppas jag har fel. Trevlig vårhelg

 7. Härligt med denna försommarvärme, vi har samma hos oss.
  Och ganska likadana svar ger många av oss. Kantstötta är vi kanske också själva, men en del sådana ting har vi ju hemma 🙂

 8. Vilka fina skålar! Att de är lite naggade i kanten visar ju bara på hur flitigt använda de är tänker jag. De skulle ändå göra mg glad om jag fick efterrätt i dem.

  1. De skålarna har använts nästan dagligen sedan jag fick dem, så det är inte att undra på att några av dem fått en och annan nagg.

 9. Kantstött porslin har vi väl alla en del av i våra skåp, fick köpa nytt porslin härom månaden, jag och diskmaskiner är en dålig kombination. 😉

  Ha det så fint nu.

  1. Jag tycker nog nästan att porslin och glas håller sig bättre sedan man slutade handdiska. Fast en del glas har blivit lite fula….
   Ha en fin lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s