Fem frågor om Medelsvensson & Drömyrket

Sista dagen i mars och något har hänt i natt, för all snö är borta i dag. Hoppas att det inte kommer mera nu, för det räcker så bra. Blåser gör det och det är väldigt grått och 3-4 plusgrader. Det ser onekligen ganska ruggigt ut. Nu ser jag fram mot april och hoppas att våren snart kommer tillbaka, för det här är bara så trist.

Och jag ser också fram mot 6 april, för då startar årets upplaga av Hittaut. Jag hoppas att jag ska kunna gå och leta checkpoints i år också. Det är så roligt att ha ett mål med motionsrundorna. Ännu finns inga kartor utlagda, men det blir spännande att se vilka områden man siktat in sig på i år.

Så är det dags för elisamatildas fem frågor, som i dag handlar om Medelsvensson. Här kommer mina svar:

1.Hur är du en riktig Svensson? Pratar väder (vilket väl bloggläsarna upptäckt 😁 ) .
2.Vad gör du direkt när du kommer hem? Jag byter skor.
3.Vilken tid går du och lägger dig? Vid halvelva-tiden.
4.På vilket sätt är du tråkig? Kreativiteten skulle kunna vara bättre.
5.Har du en Ove Sundberg i ditt liv? Nej, det kan jag inte säga.

Dagligt skrivförslag
När du var fem, vad ville du bli när du blev stor?

När jag var fem år visste jag precis vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag skulle bli lärare som farbror Knut! Han åkte på resor runt om i Europa på sina långa sommarlov tillsammans med faster Nanny och de kom hem med de underbaraste presenter och de var nästan de enda jag kände till, som åkte på långväga resor. Lärare skulle jag bli!

Här står farbror Knut tillsammans med eleverna i klass 5 i Klinteskolan. Själv sitter jag trea från vänster i andra raden.

Trevlig fredag!

32 reaktioner till “Fem frågor om Medelsvensson & Drömyrket

 1. Är det inte ganska typiskt medelsvensson att prata om vädret.
  Idag t.ex. – 10 grader och sol, blir nog fint fram på dagen.
  Vi har följt Mästerkockarna i år, annars är jag inte så mycket för mat och bakprogram, det har blivit för många.
  Ha en bra dag och skön helg!
  Kram/Kicki

 2. Just det prata väder, det gör man ju så klart. Väldigt Svensson 😉 Här har vi minst 15 cm snö och det bara faller ner mer…. Vi kommer ha en väldigt vit och kall helg! Skönt att ni slipper det =) Ha en fin helg!

 3. Vädret är nog ett väldigt vanligt samtalsämne för alla misstänker jag. Min mamma hade verkligen stenkoll på vädret minst sagt vilket även Husse har. Jag tar det mer som det kommer.

  Själv ville jag bli skådespelare men blev lärare i stället och dessutom klämde jag drygt 2/3 av juristlinjen så det blev inte alls som tänkt 😉 Nåja, det blev helt ok ändå!

  Kram och god fredag!

  1. Bönder är ju så beroende av vädret, så jag blev van att kolla väderleksrapporterna och i tioårskalendrarna finns vädret noterat varenda dag. Till och med när vi var bortresta, för då fyllde barnen i dem.
   Kram

 4. Inte så konstigt att vi pratar väder, det styr så himla mycket!
  När jag var fem ville jag bli författare, en som skrev såna böcker som ALLA ville läsa …

 5. Intressanta ämnen idag om medelsvensson och ens drömyrke.
  Här är nog en medelsvenson till, för nog pratar man om vädret om man träffar någon på sin promenad!
  Drömyrke…när jag var ung ville jag jobba på ett dagis, älskade småbarn.
  Men sedan blev det kemi/biokemi och det ångrar jag inte.
  Roligt att det snart är dags för ”hittaut” för dig, jag vet ju hur roligt du tycker att det är!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Du valde ett yrke som du sedan trivts med och så har det varit för mig också. Jag har fått prova på lite av varje och det hsr varit roligt. Ha det gott! Kram

 6. Hos oss är det tvärtom med snön. Vi har knappt haft någon snö i vinter men de senaste dagarna har det (i våra ögon) kommit massor. Så här pratas om väder morgon, middag och kväll för vi vill inte ha snö nu. Vi vill ha vår!
  Verkar som att Hittaut är en bra och nyttig aktivitet.
  Ha det gott!

 7. Jag ses nog som ganska tråkig då jag aldrig vill hänga med ut på ”After Work” till exempel men det bjuder jag på.
  Hoppas snön håller sig borta hos dig nu, vi har bara lite i luften här, hoppas det stannar vid det.

  Ha en fin fredag.

 8. jag gillar väderprat. tittar gärna på mat- och bakprogram. när jag var fem år ville jag bli sjuksköterska. pappas kusin var sjuksköterska i Schweiz. det tyckte jag verkade så fint

 9. Men visst blir vi lite väderfixerade när man bor som vi! Jag såg förresten att för tre år sen hade jag plockat in vitsippor i en liten vas på matbordet och där är vi inte än – vi hoppas på april.

 10. ja, prata om väder det gör man ju. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur det är nu för tiden. Jag tror dock att alla gör det inte bara vi svenssons – och som anglofil är det ett MÅSTE!
  KRAM-Susie

 11. Var nog många som ville bli lärare när de gick i skolan. Jag är glad jag inte blev det. Även om jag hållt en hel del utbildningar så har det varit för vuxna på universitet och för företag.

  1. Läraryrket har nog förändats mycket sedan jag var 5 år. Dagens barn är nog inte helt lätta att tas med. 😉

 12. Kul med dessa frågor och svar.
  Jag tror att jag ville bli nästan alla yrken man kunde tänka sig som flicka i min barndom, varierade från vecka till vecka.
  Trevlig lördag!

  1. Jag var mera inriktad på mitt drömyrke, men det blev det ju aldrig. Det går inte som man tänkt alla gånger. Tack detsamma!

 13. Pratar också om vädret och idag har det varit sol. Har gjort lite nytta i trädgården och fått lite energi. Mitt drömyrke som barn var arkeolog och läste allt jag hittade på biblioteket. Blev säljare på en VVS grossist och det var ok.
  Kramar från oss

 14. Att prata väder, visst är det svenskt, men även finskt och kanske norskt. Vi har ett varierat väder med flera årstider, det är inte bara slentrian tycker jag utan rätt intressant att prata väder.
  Angående drömyrke, vad blev du sen? Vad jobbade du med? Jag fick ofta som barn höra att jag skulle passa som lärare, jag var så pedagogisk, själv ville jag det absolut inte. Till slut blev det något av en kompromiss, jag jobbade mycket med vuxenutbildning, det var skoj.

  1. För bönder är vädret väldigt viktigt, så det var ett naturligt samtalsämne hemma och Åke hade många tecken i naturen som kunde betyda det ena eller det andra.
   Jag jobbade hemma på gården mellan 1961 och 1984, sedan pluggade jag ekonomi på Komvux på heltid i tre terminer och efter den arbetade jag som kontorist och ekonom till jag gick i pension.

Kommentarer är stängda.