Let´s dance

Det blev en ganska lugn lördag igår. Jag gick och pysslade med lite av varje på morgonen, vattnade och körde en maskin tvätt. Ute var det mulet och blåsigt, så vädret lockade inte direkt till några uteaktiviteter, men jag åkte en vända till Konsum på förmiddagen i alla fall och fick köpa det jag missade i fredags. Eva tipsade om att det fanns vårrullar på Kustgrillen, så jag gjorde min utflykt precis före lunchdags, så att jag kunde åka dit och köpa mig en portion.

Vårrullarna var jättegoda och så frasiga och fina, men jag skulle ju aldrig orka äta upp hela portionen, så igår åt jag bara vårrullarna doppade i såsen och med salladen till och i dag använder jag riset. Jag köpte en färdiggrillad kycklingklubba på Konsum igår och av den gör jag en portion kyckling i currysås. Det blir en god söndagslunch.

Igår kväll såg jag på Let´s Dance och det var väl som det brukar, även om det fanns några nyheter. Förra årets kvinnliga programledare Petra Mede, är utbytt mot Kristin Kaspersson och det gillar jag, men David Lindgren är kvar. För min del kunde de gärna ha bytt ut honom också. Han är inte min favorit direkt. Nilla Fischer dansar tillsammans med en kvinnlig proffsdansare och Charlotte Kalla uppträder med gravidmage. Sämst igår kväll presterade enligt mig kocken Johan Jureskog. Han var rolig att se på, men de 3 poäng han skrapade ihop var nästan 3 poäng för mycket.

Nu ha jag sett hela det första avsnittet och vet vilka de medverkande är, så nu räcker det att jag tittar till dem någon gång då och då under våren. Lördagarnas snabbgenomgång och avslutning är precis lagom.

Jag kom upp ovanligt sent i morse, men jag sov lite dåligt i natt. Jag fattar inte vad det var som var fel. Det kändes som om kroppen vilade och låg där helt avslappnad och blick stilla, men huvudet var vaket och där snurrade massor av vimsiga tankar. Jag känner mig hur som helst pigg i dag ändå och när jag fått äta min lunch ska jag ta en promenad, för det är faktiskt hela 10º varmt, ganska vindstilla och solen lyser lite svagt. Det artar sig!

Trevlig söndag!

24 reaktioner till “Let´s dance

 1. Jag såg också Let’s Dance som jag tycker är ett småtrevligt program. Själv tyckte jag att Petra Mede gjorde ett gott jobb men det gör Kristin Kaspersson säkert också.
  Vilken god lunch det blev och smart att det blev rester över att komplettera med i dag. Här blir det hamburgare i kväll.

  Önskar en god söndag!

  Kram

 2. Vi prioriterade Kungliga operans jubileumskonsert, och den var en besvikelse. Mycket lite opera, massor av balett och talad teater. Ingen dramatik alls. Let’s Dance kommer jag att se på lite då och då, gillar Kristin Kaspersen. Dansarna har jag ingen uppfattning om, men skall bli roligt att se hur långa Richard Sjöberg får ihop det… +8,3, och om det inte är halt på vägarna är det blöt gyttja.

  1. Så tråkigt att konserten blev en besvikelse för dig, men kanske en glad överraskning för andra. Smaken är som baken…
   Det ska verkligen bli spännande att se hur dansarna utvecklas. Hoppas att era vägar snart är trevligare att fara på!

 3. Jag kan hålla med dig i allt du skrev om Let´s Dance; jag gillar inte heller David Lindgren! Och Jureskog skulle stannat vid sina hamburgare! Men jag kommer nog att se det i fortsättningen också, det är kul att se utvecklingen. Men jag tyckte nog att de andra var ovanligt duktiga för att vara första gången!
  Det låter gott med frasiga vårrullar!
  Här har det regnat 8 mm i natt och varit mulet på förmiddagen, men nu klarnar det upp, så det får nog bli en promenad idag!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Du påminner mig om att man nog kan våga sätta ut regnmätaren snart, för nu ska det väl inte vara någon risk att den fryser sönder.
   Kram

 4. Nej, lets dance hoppade jag också över, räcker med en stund nån gång kanske, gillar ingen av programledarna! Tycker Petra är bäst! Hihi gnäll! kollade ist en serie på SVT play om miljardären Tom Hagen vars fru kidnappades. Vårrullarna ser jättegoda ut det måste prövas vid tillfälle! Imorgon lämnar jag Sverige för solen i Spanien i 2 veckor ska bli skönt.

 5. Vårrullar är ju så gott! Du gjorde rätt som kalasade på dem först.
  Jag var tvungen att googla på Rickards längd. Han är hela 199 cm! Vilken utmaning för kocken, om han ska ta sig vidare, så dåligt som han dansade! Men jag följer…
  Trevlig söndag. Kram!

  1. Nästan en halv meter längre än vad jag är då, för jag har krympt till ynka 149 p g a kotkompressioner. Kram

 6. Vi gillar Let´s dance och kommer nog att följa det på lördagarna.
  Vårrullar så gott! Smart att spara riset till en kycklinggryta.
  Kram

 7. Jag förstår att det kan vara roligt att se på skickliga dansare. Tyvärr är det inget program jag prioriterat att lägga tid på.
  Programmet har gått länge, minns när jag jobbade på Sophiahemmet 2004 och vi var alltid två som jobbade, hade halva avdelningen var. Hon hade själv tävlingsdansat i unga år och ville se Let´s dance. Vi hade ett avtal. Jag tog hand om hennes patienter så hon fick titta ifred och hon tog hand om mina när det var Kommissarie Rex.

  Kram

  1. Förr följde jag det slaviskt, men de senaste åren bara någon liten stund då och då och så blir det nog i år också. Det finns så mycket annat att välja på.
   Bra överenskommelse ni gjorde!
   Kram

 8. Vi blev också glada över att Kristin dök upp där, trevligt kort sagt.
  Vårrullar är frugans favorit-mellanmål här, jag fixar två till henne nästan varje kväll, gott gott.

  Satte mig själv i en saccosäck på skolan för ett par år sedan, fick krypa fram till en stol för att kunna ta mig upp igen, hujeda mej.

  Ha en fin söndagskväll Ingrid.

 9. Så gott
  vi köpte under hösten av en thailändska som sålde bär

 10. Så bra att du fick vårrullarna och att det nu verkar bli vår också! Jag har aldrig gillat att dansa själv, så det har inte blivit av att titta heller, men jag har förstått att det är dramatiskt mellan varven…

  1. Jag har älskat att dansa, men gifte mig med en man som inte kunde och inte ville. Så det blev inte mycket dansande i mitt liv. 😍

 11. Du och jag tyckte precis likadant om ”lets dance”. Så började ju Robinson också men jag kände inte att det skulle bli så spännande så jag vet inte om jag kommer att följa det. Vi får se. Här har det snöat igen och jag börjar bli less. Bilden av blåsippor som du har gör mig längtansfull. Idag åker julgranen ut så det blev inte julen varar än till påska men länge i alla fall Från veckan före jul och till vårsolståndet och det är inte illa. Minns inte att jag haft den inne så länge. 3 månader i alla fall.

  1. Du höll ju ut nästan fram till påska, det är nog inte många som har gjort det. Helt fantastiskt!
   Kram

Kommentarer är stängda.