Bloggtorka

Vad gör dig mest orolig?

Nu gör väl inte just bloggtorkan mig speciellt orolig, för den går nog över som vanligt, men när den slår till kan det ju vara lämpligt att använda sig av det dagliga skrivförslaget, en service som wp bjuder på. Egentligen har jag väl inte så mycket att oroa mig över, åtminstone inte för egen del, men jag kan ju ändå inte låta bli att reagera när jag ser nyhetssändingarna på tv och läser tidningarna. Det är en orolig tid vi lever i!

Oron i omvärlden, med Putin som en hotande figur där i öster, gör mig verkligen orolig. När ska det bli ett slut på kriget med Ukraina och kommer han att nöja sig med det?

Oron i Sverige, med stigande räntor och skenande priser på livsmedel, el och bränsle. För att inte tala om kriminaliteten som det verkar vara helt hopplöst att få bukt med.

Oron för egen del, när jag tänker på problemen inom sjuk- och åldringsvård. Att gotlänningarna ska tvingas åka till Stockholm för att få tandvård är ju helt barockt.

Eller ska man strunta i att oroa sig över allt elände som man ändå inte kan göra någonting åt och helt enkelt sticka huvudet i sanden? Det känns som den absolut enklaste utvägen.

Tittar jag ut verkar lördagsvädret också vara ganska eländigt med blåst och tjocka moln, men det är faktiskt hela fem plusgrader. Alltid kan man hitta något som är positivt! 👍

Trevlig lördag!

25 reaktioner till “Bloggtorka

 1. Ja, det är onekligen lite av en balansgång minst sagt. Världsläget är oroande men frågan är om vi inte både behöver och måste fokusera även på det som är positivt.
  Gråväder här men ganska så milt ändå. Alltid något men i eftermiddag hoppas jag på uppehållsväder.

  Kram och god lördag!

 2. Jag läste någonstans att man inte ska oroa sig över det man INTE kan påverka. Däremot kan man möjligen oroa sig för det man KAN påverka och försöka göra något åt det.
  Kram från Ingrid

 3. Oro – visst oroar man sig för saker, men när man inte kan göra något åt det som oroar en, så är det ju onödigt att oroa sig! Men så klok är man sällan..
  Putin och freden i världen, ja man kan skänka pengar eller kläder åt Ukraina men Putin kommer man inte år.
  Vi får göra så gott vi kan och vara nöjda med det.
  Lite filosoferande såhär på lördagsförmiddagen…
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Det är så lite man kan bidra med, men man får hoppas att det som skänks kommer till nytt. Just när det gäller Ukraina är vi ju ganska infomerade här på Gotland, genom all information som kommer från Gammelsvenkbyn. Kram

  2. Vore alla nakna så blev det inga kring någon sa till mig en gång vore alla nakna så blev det inga krig kanske har hon rätt vi vet att både kvinnor och män skapar makt och status med kläder och uniformer som pryds med ordnar och dekorationer en prakt som skall skapa respekt och makt mensom i sin tur skapar motsättningar som ofta utmynnar i krig dom bästa beslut dom sker när vi är nakna och jämställda i basun

   1. Vi kanske ska följa Povel Ramels råd: ”Ta av dig skorna, ta av dig skorna…… tog soldaterna av sig skorna, blev det inga mord”. Han var en klok man!

 4. Världen är helt vriden ur tiden. Sällan som vi får några positiva nyheter eller rubriker. Vi behöver goda tankar och ord och stimulans för hjärnan.
  Jag hör väl till dem som kan gnälla men jag oroar mig inte speciellt mycket för jag kan inte göra så mycket åt det, om än alls.

  Önskar dig en fin lördag! Själv tog jag en lång sovmorgon, därefter en lång frukost och så nu har halva lördagen gått.
  Kram!

  1. Vi har alla olika sätt att möta livets svårigheter och jag går väl inte och deprimerar, men visst kan jag känna oro och ha en och annan sömnlös natt.

 5. Mycket elände är det ju i värden, mycket som man själv inte kan påverka, det är väl det som gör det till en oro antar jag.
  Bra om man kan fokusera på positiva saker istället, inte alltid så lätt.

  Ha nu en fin kväll Ingrid.

  1. Jag är i grunden positiv och brukar kunna se de ljusa sidorna i livet, men visst har jag även oroliga stunder och en och annan sömnlös natt. Trevlig lördag!

 6. Jag känner samma oro
  Det händer så mycket otäckt överallt nu
  Jag blev utestängd från min blogg men nu går det igen
  Jag försökte ladda upp ett foto med mobilen och det blev tjorv
  Men det hade fastna i Inleeds server så nu fungerar det

 7. Vi känner alla oro från och till, inte minst över de ämnen du här tar upp.
  Dessvärre kan vi inte påverka Putin allt för mycket. Nu ska han ju dras inför rätta, men få se när det sker… Ryssland sätter ju sig över sådana internationella lagar… Gängkriminaliteten, tas upp redan nu i Finland att vi måste vara på vår vakt. Skenande priser, trist men på något sätt ändå mer överkomligt, vi kan försöka odla själva, baka osv. Men för alla är det inte ett alternativ. Och ja, att åldras… inte lätt.
  KRAM min fina bloggvän!

  1. Jag ska inte beklaga mig för mig går det ingen nöd på, men jag känner verkligen för alla barnfamiljer som ska försöka få pengarna att räcka till. Jag handlar på månadsfaktura och det är attan vad den fakturan stiger för varje månad trots att jag försöker hålla igen. Kram

 8. Jag är också orolig
  Kanske mest för mina barn och ännu mer barnbarnen
  Det känns inte tryggt nu
  Det känns som att ett världskrig hänger över oss
  Sedan alla skjutna
  Det känns inte alls tryggt

   1. Jag håller med om att det även för mig kanske inte är så lång tid kvar i livet men eftersom jag är helkropps donerad så vet jag att kroppen troligen hamnar på dissekerings bordet på någon anatomisk forsknings institution någonstans i landet för att bidra till anatomisk forskning och utbildning där vi helkropps donerade behövs för kommande generationer

 9. Det finns mycket oro i världen och allt våld i Sverige. Men det är inget vi kan ändra på så jag försöker att inte oror mej. Däremot känns matpriserna mer oroande trots att jag försöker kolla extrapriser och kort datum.
  Kramar från oss

  1. Det enda vi egentligen kan göra är väl att välja bra företrädare till riksdag och regering och hoppas att de reder ut problemen. Kram

 10. God Morgon!
  Vore det varmare i luften denna soliga morgon skulle jag gått ut naken i skogen och bli ett med naturen som en fri och glad naturist denna soliga morgon
  Ha en bra dag
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s