Ladisjamninggi en Glad Måndag

Jag hade en riktigt skön söndag igår och efter lunchen var jag ute på en härlig promenad och hittade en hel del vårtecken. När jag gav mig iväg hemifrån vid ettiden sken solen och det var riktigt skönt i Vallekvior och på Barkan, men när jag kom ner till Kustvägen såg jag att det kom in täta dimmoln från havet och innan jag hann hem igen var det alldeles mulet och fram mot eftermiddagen blev det riktigt dimmigt.

Jag hittade en hel del vårtecken på min promenad och de får representera bloggvännen Caritas måndagsutmaning Glad Måndag. Hon tycker att vi ska pigga upp oss på måndagsmorgnarna med någon trevlig bild och krokus, blåsippor och vintergäck gör i alla fall mig glad.

Lite drygt 7000 steg fick jag ihop på min vända och när jag kom hem var det skönt att slå sig ner framför tv:n med en kopp kaffe. Jag såg ett par avsnitt av en serie på Netflix, som jag i skrivande stund inte ens minns namet på och på kvällen valde jag Mästarnas Mästare och Efter stängning.

I dag infaller vårdagjämningen, eller ladisjamninggi som man säger på gutamål, men inte förrän fram mot kvällen, eller mera exakt klockan 22.42 svensk tid, så nu går vi verkligen mot ljusare tider och fram till sommarsolståndet den 21 juni blir dagarna ungefär 4 minuter längre för varje dag och 17 timmars dagsljus kommer vi att få innan det vänder igen.

Det är en ganska gråmulen måndag och SMHI pratar om regn fram på dagen och jag tror att det inte är långt borta, för nu (9.25) har det mörknat så att man måste tända lamporna. Jag har ett uppdrag på förmiddagen, så jag ska ut och lufta Golfen ett tag. Vi får väl se om jag får den avspolad?

Glad Måndag!

18 reaktioner till “Ladisjamninggi en Glad Måndag

 1. Även här var det ett fantastiskt fint vårväder men i dag är det gråare och regnet verkar hänga i luften. Så fina och soliga vårtecken som du bjuder på.

  Önskar en glad måndag och en bra start på den nya veckan!

  Kram

  1. Här har det kommit en skvätt regn, men nu är det uppehållsväder igen. Uppdraget är utfört och jag är hemma igen.
   Kram

 2. Din nya header och dina vårtecken gör mig måndagsglad. Här blev det också MM på kvällen. De verkar ha det mysigt ihop, kvartetten som var kvar. Jag skulle gärna vilja besöka platsen – utan att behöva tävla.
  Måndagskram från norr

 3. Visst gör vårblommorna en glad! Och jag är imponerad av hur många steg du går på dina promenader! Så många får jag aldrig ihop…
  Vi ser också Mästarnas mästare och i år är det extra roligt, eftersom vi varit ungefär där dom är! Montenegro är ett väldigt vackert land!
  Vårdagjämning idag och på söndag börjar sommartiden, härligt!
  Dock regn här idag, så vi får se om jag kommer ut…
  Kör försiktigt och kram!
  Monica

  1. Så roligt att ni varit i Montenegro! Det ser verkligen ut att vara ett spännande och vackert land.
   Kram

 4. Det var många och fina vårtecken du hittade.
  Här ska det också regna idag, på eftermiddagen kanske.
  Regnet kan göra underverk med Golfar. Det är bra bilar, har själv haft en.
  7000 steg det var många. Bra gjort och det är trevligt att vandra ut i naturen.
  Tänk så fort tiden går, vårdagjämning redan.
  Ha det fint.
  Kram!

  1. Vi har så fina omgivningar och jag har många olika rundor att välja på.
   Vi fick en skvätt regn på förmiddagen, men nu är det uppehåll igen.
   Kram

 5. Umhum… Så det är du och andra gotlänningar som snott åt sig våren… Här är mer likt höstväder.
  Kram

 6. Vi har också haft ett härligt väder i helgen. Idag har det varit 25 grader och gassande underbar sol. En riktigt glad måndag! Fina bilder på lökblommorna.

 7. Vi har haft en jättefin dag idag
  Första riktigt sköna dagen.
  Men länge innan vårblommorna tittar upp

 8. Så många fina vårtecken! Här har inte ens snödropparna kommit upp, trots att det är snöfrítt intill väggen där de finns.
  Nu ser vi verkligen fram mot våren och ljusare tider. Det blir ju t.o.m. sommartid på söndag.
  Kram/Kicki

  1. Vi får väl se om det blir lite vårligare snart, men den här veckan ska det visst bli mulet och regn. Kram

Kommentarer är stängda.