Fårönatta

Den här helgen går Fårönatta av stapel och köerna till färjan ringlar sig lång med alla som vill vara med och uppleva det.

2012 var jag också med där och det var verkligen en härlig upplevelse. Jag har inte varit på Fårö så många gånger i livet och det var första (och enda) gången som det var aktuellt att övernatta där, så jag tackade givetvis ja, när några goda vänner erbjöd mig att följa med dem.

Vi åkte dit på lördagen och övernattade i en liten stuga vid Sudersand
Koret i Fårö kyrka
Ingrid och Ingmar Bergmans grav
Och så blev det natt

Själva ”natta” var aktiviteterna många och det fanns hur mycket som helst att göra. Trafiken var tät, men det gick gratisbussar i skytteltrafik mellan Sudersand och Broa. Det var bara att kliva på bussen och åka med så långt man ville och vi hann med många vändor fram och tillbaka med den, innan natten var slut.

Vi roade oss på olika sätt; var och åt middag på Gåsemora, såg på ungdomar som uppträdde, slank in på Kutens och tog oss ett glas vin, var inne på Bergmanscentret, besökte några loppisar och avslutade vår del av ”natta” med en midnattsmässa i kyrkan, innan vi tog bussen tillbaka till Sudersand för att få lite sömn.

Ett säreget ställe där man omvandlar skrot till konst

På söndagen blev det en rundtur till olika platser på ön och vi hann se en hel del innan det var dags att ta färjan tillbaka till ”Sturlandet”.

Fyren
Hos Sylvis döttrar var vi och fikade

Tur med vädret hade vi också, för det var betydligt trevligare 15 september 2012, än det är i dag, då det blåser som attan och bara är 10º. Jag skulle försöka sitta ute och vässa klorna i morse, men jag fick gå in igen. Ska man gå ut i dag vill det nog till att man plockar fram en tjockare jacka än den tunna som räckt hitintills. Jag undrar med lite oro, hur det ska bli i morgon när vi ska grilla på Snäckan?!

Dagens ordspråk:
Man ska inte döma hunden efter håren.

Trevlig söndag!

20 reaktioner till “Fårönatta

 1. Så många trevliga saker ni hann med. Jag har faktiskt riktigt hyfsat väder här…lite sol men kanske inte så varmt. Tillräckligt varmt för att jobba i trädgården i varje fall. Kram

 2. Det verkar ju ha varit en riktig upplevelse – Fårönatta! Vi var på Fårö också när vi körde runt på Gotland för många år sedan och det jag minns mest därifrån är förstås raukarna! Och den fina stranden vid Sudersand. Vi sov en natt på Fårö också.
  Fint väder här idag, så det får nog bli en promenad.
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Fårö har jag aldrig besökt, ja, inte Gotland överhuvudtaget men någon gång så ska det väl bli av.
  Den där färjan tilltalar ju mig, vi har samma ut till min egen ö där jag föddes, mysigt med de färderna tycker jag.

  Ha det bäst nu Ingrid.

 4. Det var en väldigt aktiv natt där! Klart imponerad av allt ni hann med. Har varit två gånger på Fårö, ena gången sov vi över i vandrarhemmet, som då var inhyst i en skola. Det var rätt kaotiskt, damen som var värdinna var rätt virrig och visade fel och en toalett var sönder, men Fårö självt var vackert!

 5. Så mycket du hann med under natten. Jag skulle nog bara vilja hem och sova.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.