Årsdagskalas

I dag har det varit en solig och fin söndag på alla sätt och vis. Jag och Edoardos fästmö Matilda fyller ju år nu i veckan och i dag hade Eva ordnat ett gemensamt årsdagskalas för oss på Stenstugu. Krister kom och hämtade mig, så jag behövde inte ens ta ut bilen.

Eva hade städat i salen, så att vi skulle kunna sitta där ifall det skulle bli sämre väder, men det fortsatte vara jättefint även på eftermiddagen så vi satt ute och fikade

Matilda, Krister, Edoardo, Claudio, Eva och Gaetano samlade vid presentbordet i Orangeriet. På bordet finns både mina och Matildas presenter.
Min och Matildas årsdagstårta smakade väldigt gott
Matilda och lille Ruben njuter i solskenet

När vi fikat klart åkte jag hem med Krister och när jag kom in tittade jag över presenterna jag fått: en cyklamen hamnade ute på trädgårdsbordet och en fin ljung i en kruka utanför dörren.

Av barnbarnen fick jag en flaska Cointreau, de vet vad mormor gillar och Krister hade med sig en hel kartong med spännande småflaskor och av Eva o Claudio fick jag en hel kasse fylld med blommor, lotter och choklad.
Nu ska jag skrapa en triss varje dag med början i morgon och så avslutar jag med dubbeltrissen på fredag.

Tack alla snälla barn och barnbarn och trevlig söndag!

24 reaktioner till “Årsdagskalas

 1. Så härligt! Min svärmor var väldigt förtjust i cointreau och hade gärna lite i grädden till pajer och så. Fast en gång hade jag lite grappa till kaffet och hon trodde det var ungefär samma och ville ha ett litet glas. Jag försökte varna och hon blev inte helt nöjd…

  1. Jag älskar cointreau och har jag det hemma i jordgubbstid brukar jag hälla över en liten skvätt på jordgubbarna.
   Grappa är jag inte speciellt förtjust i. Det smakar mest stark sprit.

 2. Åh, vilket härligt firande det blev för dig och Matilda idag! Vilken tårta, den såg riktigt smaskig ut och vilka bra presenter du fick, både njutbara och spännande! Det var länge sedan jag smakade cointreau, det är verkligen gott!
  (Jag har en liten anteckning i min bordsalmanacka om din födelsedag på tisdag…)
  Min syster och svåger reser till Gotland nästa vecka, blir lite avundsjuk!
  Ha en fin söndagskväll, kram, Monica

  1. Tårtan var otroligt god! Det stämmer bra det, jag fyller på tisdag. Då får vi hoppas att Gotland bjuder på skapligt septemberväder.
   Kram

 3. Vilket härligt kalas det blev för e! Tårtan ser fantastisk ut … och så fina presenter!
  Jag håller tummarna för fina vinster på lotterna!
  Kram

 4. Det var ett riktigt fint kalas. Hoppas du har tur med lotterna annars får du trösta dig med att du fick många fina presenter. Kram

  1. Det brukar kunna bli någon liten vinst i alla fall och blir det inte det, så får jag väl nöja mig med lite extra spännande dagar. Kram

 5. Så fint de hade ordnat det för er båda födelsedagsbarn.
  Grattis till dig, så här en dag i förväg.
  Härliga presenter och jag förstår att du blev glad. Tårtan såg också så god ut.
  Fint att vädret var med er också.
  Ha det bra och kram till dig.

 6. Det var ingen dålig uppvaktning, men alla tycker säkert att du är värd det.
  Kram

Kommentarer är stängda.