Glad måndag 19/7

I dag är det behagliga 21º och det seglar in moln då och då och enligt Klart.se ska vi kunna få hela 0,3 mm regn. Visst är det skickligt av dem att kunna vara så exakta, men med tanke på vad som hänt i Tyskland och Belgien får vi väl vara glada över måttliga nederbördsmängder.

Åke sa alltid: Torka lämnar någonting, för mycket regn tar allt.

Nog visar den senaste tidens väderfenomen med den förfärliga värmeböljan i Kanada och översvämningarna här i Europa att det finns stor anledning att ta klimatforskarnas larmrapporter på allvar. Man känner sig onekligen lite vanmäktig och det känns svårt att se framtiden an med tillförsikt. Vad är det som väntar mina barn och barnbarn.

Nog om detta och till dagens uppgift, för på måndagarna tycker bloggvännen Carita att vi ska muntra upp oss lite och det känns lite extra viktigt just nu.

Den ena plantan av min grannes humle har nu nått allra längst upp på humlestören och de två andra är på god väg. Lite drygt fem meter är störarna, så det är en ansenlig höjd för plantorna. Sen får vi se om det blir några humlekottar på dem också.

Dagens ordspråk:
Bättre förekomma än att förekommas.

Glad måndag!

11 reaktioner till “Glad måndag 19/7

 1. Ja, nog händer det mycket märkligt på väderfronten och helt normalt är det inte.
  Vilken vacker plantering och vilken imponerande höjd på plantorna.

  Kram och glad måndag!

 2. Ja, rapporterna från Belgien och Tyskland är verkligen oroande! Det är ju så NÄRA! Sådana katastrofer brukar hända långt ifrån Sverige, men detta kom väldigt nära…
  Svalare här idag också och ett och annat moln skymmer solen, vi hoppas också på regn!
  Humleplantorna är verkligen imponerande – tänk att det kan växa så mycket på en säsong! Badrummen bakom måste ha fått det lite mörkare…😄
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Riktigt läskigt med dessa väderfenomen – torka och översvämningar … ja, det är nog på tiden att alla tar till sig detta med klimatförändringarna. Om det inte redan är för sent, så är det ändå det sista halmstrået för att det inte ska kollaps helt.
  Häftigt med grannens humlestörar!
  Kram

Kommentarer är stängda.