Sommarsöndag

Foto Matttia Ahom

Det är en varm och skön sommarsöndag med behagliga 23º och jag har just kommit in efter att ha legat ute och lyssnat på Peter Jöback. Han var riktigt bra och lyckade hålla mig vaken och han spelade dessutom musik helt i min smak, så det var trevliga 90 minuter.

Mot slutet reste jag mig upp ur stolen och gick och vattnade några krukor som såg lite törstiga ut. Det blåser rätt mycket, så det blir fort uttorkat. Igår kväll drog jag upp slangen och vattnade ordentligt på rabatterna, så dem behöver jag inte tänka på på några dagar nu.

På förmiddagen satt jag ute och läste ett tag innan det var dags för lunch. I dag gjorde jag kycklingleverpasta och det blev riktigt gott. Jag såg programmet Två hungriga italienare på tv för ett tag sedan och i ett avsnitt lagade de just kycklingleverpasta. Nu hade de förstås tryffel som extra smaksättning och det hade jag givetvis ingen tillgång till, för det är ju ingenting som man har hemma, men det gick bra ändå.

Förr fick man med inkråmet, alltså lever, hjärta och krävan, när man köpte hel kyckling och den där lilla levern brukade jag äta själv när den var färdigstekt, så de övriga i familjen hade inte en chans att få smaka ens. Nu har jag upptäckt att det går att köpa frusen kycklinglever och det är en sån där detalj som är praktisk att ha i frysen när man är ett enpersonshushåll. Det är bara att ta fram så många av de små levrarna som man behöver för ett mål.

Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och gå ut och sätta mig och lasa en stund till. Boken heter Sommar på den lilla ön i havet och den är skriven av Jenny Cogan. I början tyckte jag att den var rätt tramsig, men den artar sig tycker jag.

Dagens ordspråk:
Bättre ett vittne som har sett än tio som har hört.

Trevlig fortsättning på söndagen!

20 reaktioner till “Sommarsöndag

 1. Jag är inte alls förtjust i lever men när jag arbetade i Malmö fanns en italiensk restaurang i gatuplanet. De gjorde världens godaste lasagne och enligt kocken var hemligheten att ha i lite kycklinglever i färsen. Jag vet inte om det stämmer men otroligt god var den.

  Peter Jöback är sympatisk tycker jag så jag kan tänka mig att det var ett trevligt program. Vi har liknande temperaturer här och jag måste erkänna att det är ganska så skönt nu när jag inte kan bada.

  Kram och god söndag!

  1. Det låter spännande med kycklinglever i färsen till lasagne. Det kanske är värt ett försök.
   Kram

 2. Jag ska lyssna ikapp lite på sommarprogrammen imorgon tänkte jag. Har arbetshelg och sover bort dagarna så det har inte blivit något lyssnade under helgen.

  Ha det gott!
  Kram

 3. Jag har missat sommarpratarna några dar, har varit så inne i böckerna jag lyssnat på.
  Lever, nej tack. Inte i nån form.
  Kram/Kicki

  1. Att lyssna på sommarpratarna är min semester och 90 minuter om dagen tycker jag att jag kan unna mig. ♥
   kram

 4. Men åh – har du hittat fryst kycklinglever? Jag brukar köpa färsk, när det finns och så göra paté som jag fryser in. Brukar bli lite hungrig när jag tittar på Carluccio och Contaldo…

  1. Jag har aldrig sett färsk i vår butik, men fryst är jättebehändigt. Visst blir man sugen när man ser deras program.

 5. Jag gillar ju inte alls inälvsmat men om någon blandat i kycklinglever i en serverad rätt, så har jag säkert ätit upp det.
  Men annars, så finns det många bra sätt att ta tillvara på och kombinera i ett enhushåll. Jag tycker jag lyckas bra och det blir gott.
  Kram!

  1. Jag tycker att jag lyckas ganska bra också, men det är ganska trist att sitta ensam och äta. Jag vet!! Det är bara att bjuda in någon om ensamheten känns tung….
   Kram

 6. Det låter som du har haft en riktigt trevlig söndag! Kycklingleverpasta är säker jättegott, vi brukar göra en kycklinglevergryta med bacon och till det har vi kokt potatis och nu blev jag jättesugen på det… får nog skriva upp kycklinglever på handle-listan!
  Svalare och blåsigare här också idag, skönt efter värmeböljan!
  Må så gott, kram, Monica

  1. Kycklinglever är jättegott och jag gör också en gryta då och då och äter med potatis till.
   I dag sägs det att vi ska få 0,3 mm regn. Tro det de som vill!! Kram

 7. Den boken har jag läst och den var enkel och gullig alldeles lagom när man inte vill konsentrera sig för mycket. Här har vädret vänt till blåst och bara 8 grader varmt. Snabba ryck från lördag då det var 25 grader

  1. Ibland passar det bra med lite underhållning för stunden. Tänk att ni har fått så kallt efter värmeböljan. Här är det 21º u på förmiddagen. Kram

 8. 23 grader låter som lagom.
  Gillade Peter Jöback och han ballongresa.
  Tyvärr låter inte maten så tilltalande för mig, gillar inte lever, men gillar leverpastej.

Kommentarer är stängda.