Tråkväder

Onsdag morgon  har varit en mörk och dyster historia. Det har regnat i natt och mer ska det bli under dagen och man hotar även med snö och det skulle inte alls förvåna mig, för  termometern står bara på +3º nu vid 11-tiden. Det var tur att jag gick ut på en Klinterunda igår, så att jag fick lite motion och så fick jag beundra alla vackra scillamattor i samhället. Här kommer några exempel:

Det är väldigt vad de här blommorna kan sprida sig där de trivs. Jag försökte förgäves plantera några lökar i gräsmattorna på Stenstugu, men inte spred de sig. Här på Odvalds har jag inte försökt med det en gång, men här har jag ju mina små violer i stället.

Soligt var det igår, men det blåste som attan. Jag hade vinterjacka och mössa på, men valde inte den tjocka yllehalsduken och den hade jag behövt när jag stretade på i motvinden, men på hemvägen gick jag genom skogen och när det inte blåste så mycket var det inga problem att hålla värmen. Tvärtom! Jag fick ta av mig både mössa och handskar. Det är inte lätt att klä sig rätt den här årstiden!

Nu längtar jag verkligen efter lite vårvärme, men det ser ut att fortsätta med det här kyliga vädret ett tag till, men det vänder väl. Det är bara att tåla sig! Så fort det blir någon dag då det känns behagligt att vara ute ska jag i alla fall skaffa hem penséer. Jag var på gång före påsk och stod nere på Coop med fyra sexpack i kundvagnen, men ställde tillbaka dem igen, för jag var till fots och tänkte att jag skulle köpa dem nästa gång jag var ute och for med bilen, men då var de slut.

Dagens ordspråk:
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Trevlig onsdag!

24 reaktioner till “Tråkväder

 1. Ja, scilla kan verkligen sprida sig! Förut hade jag dem i en rabatt, nu finns de i hela trädgården, i rabatter, gräsmatta och mellan stenarna i gångarna!.
  Soligt här idag, men blåsigt och bara 7 grader varmt.
  Idag ska ja ge mig ut och sprida den sista kogödseln i rabatterna, sedan är det färdiggödslat.
  Ha en bra dag, kram, Monica

 2. Så vackert det är med dessa hav av scillor. Jag trodde nästan att de trivdes var som helst men så är det tydligen inte. Vackra är de i alla fall.
  Även här är det kallt och blåsigt. I går haglade det rejält men idag har vi sluppit men varmt är det inte.

  Kram och god onsdag!

 3. Då har vi samma temperatur hos oss idag. I natt var det frost här.
  Vi har haft en hel del kalla vindar här också, men ganska lugnt idag.
  Så vacker scillamatta, underbart.
  Hoppas du får en fin dag, trots vädret!

 4. Jag har planer på scilla, men än finns de bara på planeringsstadiet.
  Har ägnat mig åt en dammsugare efter vandringen. Litet trevligt cafe vid Säby gård. Blir nog sittande en stund. Ska hämta beställt vin på vägen hem. Retligt nog beställde jag till Rotebro den här gången, inte till Barkarby som jag brukar.

  Ha en fin dag! Trots vädret.
  Kram

  1. Vi kan också beställa och få hämta på Klintekiosken. Mycket behändigt!
   Jag sitter inne och trycker.
   Kram

   1. Jag är omgiven av systembolag, men de har inte alltid det jag vill ha. Prenumererar på ett gäng olika vinnyhetsmail och hittar ofta något jag vill prova.
    Kram

 5. I morse var det riktigt tråkväder, men det har rättat till sig – snön är borta ch solen skiner1
  Underbart med de blå blomstermattorna!
  Kram

 6. Jodå, här är aprilväder, alltså det växlar. Jag fick mig en go stund på balkongen menas solen var framme lite mer.
  Scillan är så fin, vi har mycket av den i åkanten inne i stan.
  Kram, Gerd

 7. Knepig väderlek här med, ena timmen är det ”si” och nästa timme är det ”så”, bara att bita ihop och hoppas man valt rätt klädsel för utflykten.
  Lite vårvärme efterlyses av oss med, mycket sådant tack 😉

  Tack för gratulationen och ha det jättefint.

 8. Jag startade en scillamatta för länge sen och den började ta sig. Då skulle man installera jordvärme och grävde förstås upp just den gräsmattan, så då gav jag upp. Men det är så vackert!

 9. Vilka underbara scillahavsfoton du visar upp. Vi var i söndags i Pallisaderna och Solveig skulle försöka ta macrokort. Det blev inget som dög. Vinden var för stark.
  Då slapp du i alla fall snö. Det snöade en stund på tvären i morse.
  Aprilkram, Bosse

 10. Jag har en del scilla i gräsmattan och det är jag väldigt glad över. De lyser så fint när jag står inne i rummet och kikar ut på dem. Jag sticker inte ut näsan i det här kalla vädret. Kram

 11. Så fint och så mycket det redan blommar hos dig.
  Jag såg min första blåsippa igår.
  Fy, har du fått fästingbett, det kliar vidrigt.
  Skönt att påsken är över, inte för att den gör nån skillnad för oss, men ändå.
  Kram

  1. Ja, nu är det vardagar ett tag framöver i alla fall. Jag smörjer fästingbetten med hyrdrokortisonsalva. Det tar bort klådan. Kram

Kommentarer är stängda.