Bemärkelsedag

Det regnade igår kväll och det regnade tidigt i morse, men nu är det riktigt fint väder med sol och nästan ingen vind och vi har 3,5º varmt. Jag har varit ute en sväng med bilen, för jag ville åka till Åkes grav med lite årsdagsblommor. I dag skulle han ha fyllt 93 år. Tänk så åren går!

På hemvägen åkte jag in till Stenstugu och pratade med Eva en stund. Hon skjutsar mig till Hemse i morgon kväll när jag ska till vårdcentralen för att få vaccinsprutan, för jag tycker inte om att köra när det är mörkt.

Igår kväll var det Ernst Billgrens dag på Stjärnorna på slottet och i fredagskväll var han med i På Spåret. Jag måste säga att jag har svårt att begripa mig på den mannen. I På Spåret gjorde han dock bättre ifrån sig än förra gången, men inte kan man påstå att han bjöd på sig själv igår kväll. Jag är lika frågande efter programmet som jag var innan. Vem är han egentligen? Själv påstod han sig inte ha några djupare känslor och det är min uppfattning om honom också. Ska man tycka lite synd om honom? Eller vill han bara framstå som en ”Übermensch”? Ola Rapace verkade i alla fall enormt imponerad.

Dagens ordspråk:
Ju lägre lön, desto större betydelse har den.

Ha en skön söndag!

22 reaktioner till “Bemärkelsedag

 1. Jag har också svårt att begripa mig på honom. Tyvärr tycker jag att hans lag i ”På spåret” är det tråkigaste av dem alla. Nej, mig imponerar han inte på.

  Så fin t det blev vid graven och så skönt att du får skjuts av Eva i morgon. Det måste kännas som en rejäl lättnad att snart vara vaccinerad. I vår region verkar det gå med snigelfart dock…

  Kram och god söndag!

  1. Tävlingsledningar har verkligen lyckats sätta ihop två riktigt tråkiga personer.
   Har man tur är rosor det bästa man kan sätt på graven den här tiden på året. De bruka hålla sig hur länge som helst.
   Kram

 2. Jag såg inte programmet. Jag satt uppkopplad på Zoom i en Gospelfestival från hela världen. Så konstigt nuförtiden.
  Idag har jag också en minnesdag ❤
  Kram!

 3. Så vackra rosor du satte på Åkes grav!
  Och så skönt att Eva kör dig imorgon när du ska få din spruta! Jag tycker inte heller om att köra bil när det är mörkt. Önskar så, att vi också ska få våra sprutor snart!
  Fia och hennes familj har fått konstaterad covid nu, men ingen av dem är väldigt sjuk än så länge…men jag oroar mig förstås…
  Ernst Billgren ja – jag tycker att Ola Rapace sammanfattade intrycket av honom bra, när han sa att Ernst, samtidigt som han var var en väldigt ödmjuk människa så var han också den mest arrogante, jäkla snobb Ola hade träffat!
  Jag upplevde honom som väldigt känslokall, likgiltig för andra människor.
  Gråmulet, vindstilla och ett par plusgrader här idag…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det oroar givetvis att Fia och hennes familj fått covid. Hoppas att ni får era sprutor snart.
   Vi har nog ungefär samma uppfattning om Ernst Billgren låter det som.
   Ha en skön söndag!

 4. Så fint du gjorde på Åkes grav, 93 år oj.
  Jag kollar med stor behållning på Stjärnorna på slottet,
  Hade väl en förhoppning om att få lite kläm på Ernst Billgren, men han är fortsatt svår att få nån känsla för.
  Kram

 5. Frugan här tyckte att hon förstod honom bättre efter programmet, det gjorde inte jag måste jag erkänna.
  Knepig man det där.
  Men nu ser vi fram emot Pirelli nästa vecka, ska bli spännande tycker jag.

  Ha en fin söndagskväll Ingrid.

 6. Han är svår. Jag upplever honom som avstängd, på gränsen till autistisk. Men vad vet jag…. han kanske är annorlunda privat.
  Kram

   1. Det var så bisarrt, och så vitt jag vet var en del lite annorlunda. Hans fars fru och äldsta barn visste om hans existens t ex. Sen är han till utseendet komiskt lik sin yngste halvbror.

Kommentarsfältet är stängt.