Paul, Pål och Glad måndag

Det snöar/regnar i dag och det får mig att bekymra mig över framtidsutsikterna, för den här dagen gäller det, enligt en av Åkes väderspådomar, att solen skiner så länge att man hinner sadla en häst, för går inte det blir det ett dåligt år och Bondepraktikan tar i ännu värre. Det blir inte bara dåligt utan rent eländigt om inte solen tittar fram.

Skin solen S Pauli dag klar, det betyder visst ett fruktsamt år. Men bliver det regn eller snö, då får vi ett medelmåttigt år att se. Men ser du mycket mörkt den dag, då må du hjärteligt till Gud ropa och bedja honom om hjälp av all din nöd. Att bevara dig från den hårda död, förty döden skall då mången förfära. Att man skall och mången till kyrkogården bära.

Man får hoppas att det klarnar upp under dagen så att solen tittar fram, för annars blir det inte roligt alls.

 

Glad måndag!

Bloggvännen Carita tycker att vi ska muntra upp oss på måndagarna med någon trevlig bild och på det här fotot  kan man ana solen i alla fall. Det hade säkert gått att sadla både en och två hästar medan den sken den dag jag tog fotot.

Dagens ordspråk:
Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting.

22 reaktioner till “Paul, Pål och Glad måndag

 1. Oj … då får vi hoppas molnen skingrar sig! Här liknar vädret det som är hos dig med lite snöflingor och några regnstänk …
  Fin bild på hästarna!
  Ha en fin måndag!
  Kram

 2. Vilka framtidsvisioner! Vi får hoppas att molnen skingras hos dig, inte för att du ska sadla en häst, men för att du hunnit om du velat…
  Här är det soldis och vindstilla, men jag har ingen häst att sadla!
  Det finns säkert en massa nyttig livserfarenhet i gamla Bondepraktikan!
  Ha det så bra, kramar, Monica

 3. Önskar dig också en glad måndag.
  Det var en spådom det. Utanför mitt fönster snöar det för fullt, så inte är det då mörkt, utan ljust och fint.
  Bra ordspråk.
  Kram!

 4. Förhoppningsvis stämmer inte Bondepraktikan in eftersom jag var tvungen att vända när jag var ute och gick idag eftersom det blåste ”blötsnö” i ansiktet på mig hela tiden. (Det var bättre på hemvägen.)
  Kram från Ingrid

 5. Aj då, det lät inte speciellt bra. Här har varit mörkt och grått och jag är osäker på om solen visat sig något alls. Hoppas att det ordnade till sig hos dig!

  Kram

Kommentarsfältet är stängt.