Fem en fredag v 3: Liknelser

Jag kom iväg ut på en Klinterunda igår trots att jag kände ett visst motstånd, men det var faktiskt rätt behagligt, även om det blåste i mesta laget.

När jag kom hem var det kaffedags och sedan såg jag de sista avsnitten av den omtalade Netflix-serien om Familjen Bridgerton. Den rör sig i en väldigt konstlad och för mig konstig värld, men har ändå en viss charm; vackra kläder, vackra människor, vackra miljöer och spekulativa sexscener, så pass spekulativa att det rapporteras att de lagts ut på en känd porrsajt.

Med posten igår  kom äntligen två små kuvert med nematoder, som ska ta livet av de äckliga blomflugorna som yr runt huvudet på mig. Eller blomflugor, det är väl egentligen sorgmyggor man ska kalla dem för. De är i alla fall väldigt irriterande och deras larver lever på krukväxternas rötter.

Det gror små skvättiväg-plantor både här och där. Här har en slagit sig ner vid en orkidé.

Så fort påsarna kommit var jag runt och behandlade all krukväxterna, så nu hoppas jag att bli av med de där otrevliga flygfäna. Jag fattar inte varifrån de kommit från början, men misstänker starkt att de finns i blomjorden man köper.

I dag är det absolut inget uteväder, för det blåser och regnar och trots att det är +6º varnar man för besvärlig halka. Mörkt är det också och inte förrän nu vid tio-tiden har det börjat ljusna.

Till elisamatildas fredagsfrågor:

1. När blir du envis som en åsna?
När jag bestämt mig för att klara av någonting. Det ska absolut gå!

2. När satt du sist som på nålar?
När jag väntade på beskedet efter en koloskopi.

3. Vad var lätt som en plätt den här veckan?
Dagens försök att få en tid för covidvaccination. Redan på måndag kväll får jag den första sprutan.

4. Vad är som nålar i en höstack för dig?
Att leta fram någon lämplig skruv eller spik ur min verktygslåda.

5. Hur är du smidig som ett kylskåp?
Jag börjar verkligen bli lika smidig som ett kylskåp och jag får längre och längre ner till marken. Det hjälper inte ens att jag blir kortare och kortare.

Dagens ordspråk:
Det är aldrig försent att få minnen för livet.

Ha en trevlig fredag!

35 reaktioner till “Fem en fredag v 3: Liknelser

 1. Att någonstans i hemmet ha ett högt glas kvartsfullt med rödvin/fruktsjuice +lite diskmedel, hanterar alla småflugor!

 2. Så bra att du blir vaccinerad. Det är inget att oroa sig för. Till och med kungen är vaccinerad, och det gick ju ”lätt som en plätt”.

 3. Så skönt att du får din första spruta nu.
  Vi får förhoppningsvis den i februari.
  Hälsningar från ett regnigt och blåsigt Rottne

 4. Fint att du får vaccinet så snart! Här ska 70+ få ett brev i februari med information.
  Jag har samma problem som du att nå ner till golvet och bli kortare, ack ack.
  Nu har snön börjat vräka ner igen. Kram!

 5. Grattis till att ha fått en tid för vaccinering! SÅ härligt! Jag längtar tills det blir min tur!
  Smidig som ett kylskåp, ja, inte utan att jag börjar likna ett sådant när jag ska ta mig upp och ner från knäliggande när jag rensar rabatter el.dy.
  Lite soldis här idag, nu ska jag ta tag i fredagsstädningen.
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Här har vi riktigt busväder i dag.
   Hoppas att det inte dröjer så länge innan ni kan få er vaccination också.
   Kram

 6. Grattis till vaccinationstiden! Hoppas nu att flertalet av mänskligheten vaccinerar sig så vi kan återgå till livet igen. Jag blir galen på dessa vaccinationsmotståndare och konspirationsteoretiker. Just det här vaccinet tycker jag ska vara lagstadgat obligatoriskt för alla som inte har ett medicinskt skäl, det vill säga inte tål att vaccineras alls. Det är dem vi andra ska skydda med flockimmunitet.
  Kan säga att jag inte haft några besvär efter min första spruta för drygt en vecka sedan. Var bara lite öm på insticksstället och det får man räkna med.

  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Att det kan vara lite ömt precis efter sprutan har jag också upplevt, men det får man leva med. Jag hoppas också att många kommer att låta vaccinera sig.
   Kram

 7. Så skönt att du redan har fått en tid för vaccination. Själv tycker jag att det går långsamt i vår region men jag ser ju inte allt som sker bakom kulisserna.

  Kram och ha en härlig fredag!

  1. Ja, det känns verkligen bra att få påbörja vaccinationen redan nu. Det tar ju sju-åtta veckor innan man kan våga lite på den.
   Kram

 8. Tack för att du tänker på mig, det känns ibland i bakhuvudet….. *fniss*
  Din nya header var helt underbar, den njöt jag verkligen av – och alla svaren på frågorna förstås!
  KRAM/Susie

 9. Häftig header. Vad bra att du får första sticket på måndag. Då bör du vara klar och förhoppningsvis ”säker” tills det blir vår och skönt. Jag längtar också efter doserna. Synd jag inte får välja vilken ”sort”.
  Helgkram

 10. Stort GRATTIS till en så snar vaccinationstid. Helt otippat och verkligen lät som ne plätt:-)
  Konstigt nog så når jag fortfarande ned med händerna till golvet, men att göra koordinerade rörelser med armar och ben – det har jag betydligt svårare för.

  1. Tack så mycket! Det ska bli skönt att få påbörja vaccinationen så kanske man kan känna sig lite säkrare fram på vårkanten i alla fall.

 11. Vad skönt att det nu är så nära till vaccinet! Äntligen!
  Både igår och idag är det sol här i Wales, så du den borde vara hos dig idag. Hoppas det.
  Trevlig helg!

 12. Nu ska jag också beställa medel till mina äckliga flugor. Jag håller på att bli galen. Jag har försökt med alla möjliga blandningar men inget hjälper och det förstår jag nu. Det behövs andra grejer till dessa fä.
  Första sprutan tagen här också. Allt gick bra 🙂

  1. Då hoppas jag att du blir av med dem. Jag tycker att det redan blivit bättre här.
   I morgon är det min tur. 👩‍⚕️

Kommentarer är stängda.