Nu ska den bort igen

Jag frös i natt, trots att det inte har varit speciellt kallt ute. Vid ett-tiden vaknade jag till och fick dra sängöverkastet över mig, sen somnade jag om och sov gott igen.

I dag regnar det och det blåser också. På radion varnar man för besvärligt väglag och moddig halka och man pratar också om pulkaolyckor, som drabbat inte bara barn utan föräldrar och far- och morföräldrar också.

Det mesta av snön har försvunnit igen

Fast nu är det nog slut på pulkaåkande på ett tag, för i dag är det ett par grader varmt och varmare ska det bli. Några dagar framåt kan vi vänta oss 5-6 plusgrader och regn, så den sista snön för den här omgången lär nog vara borta innan veckan är slut.

Jag skulle ju passat på att gå ut igår, för då var det hyfsat väder, men jag iddes helt enkelt inte. Jag pysslade med mina krukväxter, planterade om en julgrupp, uppdaterade SPF Klinteortens hemsida och lämnade in en annons på helagotland.se.

Jag ersatte en avsomnad azalea med en julstjärna

Förbundet anordnar en kurs i Zoom för alla medlemmar och den möjligheten att få lära sig något nytt, måste vi ju få ut till medlemmarna.  Det är så tråkigt med det här långa avbrottet i verksamheten, men det är ju likadant för alla. I dag kom e-fakturan på årets medlemsavgift och jag kan inte låta bli att fundera över hur många som inte kommer att betala avgiften i år. Hur många medlemmar kommer vi att förlora på grund av det här pandemieländet?

Dagens ordspråk:
När alla tänker lika, tänker ingen särskilt mycket.

Ha en behaglig onsdag!

17 reaktioner till “Nu ska den bort igen

 1. Det är inte speciellt kul att frysa på natten.
  Bäst du skippar pulkaåkandet idag. 😉
  Halt är bara förnamnet. Jag körde till sjukhuset i morse och S körde hem mig efter min ögonbottenfotografering. Usch vad halt det var att ta sig den lilla biten från bilen till entrén. Hoppas jag stavat skapligt. Mina pupiller är fortfarande extra stora.
  Kram, Bosse

 2. Tråkigt med detta växlande väder av snö och regn, plus- och minusgrader.
  Här ösregnar det, blåser och är grått.
  Man kan undra vad avgiften går till om inget erbjuds.
  Sköt om dig!

 3. När det blåser mycket, blir det kallt inne, tycker jag! Och sen är det ju olika, hur mycket man fryser. Ibland lägger jag en filt över täcket.
  5 plusgrader här idag, så här är det nog varken snö eller halka.
  Hoppas att ni blir av med halkan!
  Du var ju riktigt flitig igår!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Hoppas att all snö försvinner innan det fryser på igen. Halka är inte trevligt.
   Det blev lite gjort igår i alla fall, trots bristande arbetslust.
   Kram

 4. Tyvärr tror jag att ni tappar en del medlemmar så det är nog bra att det finns någon form av aktiviteter för att hålla en majoritet kvar. En kurs i Zoom är absolut inte fel. Här är det så råkallt i dag och det känns nästan även inomhus. Dessutom ösregnar det och vädret är allt annat än uppiggande.

  Kram och god onsdag!

  1. Ja, det är inte alls underligt om vi tappar medlemmar. Vi brukar ha ett eller ett par möten per månad och under hela 2020 var det bara fyra och ännu i år inget. Vi kan inte ens få till ett årsmöte förrän det blir så varmt att vi ev kan sitta ute.
   Kram

 5. SPF Rottne har inte haft någon verksamhet sedan mars 2020 så det blir nog många som hoppar av.
  Här har det kommit regn och blötsnö hela dagen och jag är rädd att det blir minusgrader och is.
  Kramar från oss

  1. Tyvärr blir det nog så här också. Vi hade ett par möten i höstas, men sen har all verksamhet legat nere.
   Kramar till er!

 6. Så stilig din grupp blev! Knepigt det där med föreningar förstår jag, men samtidigt är det ju viktigt att det finns något kvar när det så småningom blir annorlunda igen…

 7. Eftersom det varit runt -30 grader en hel vecka så fryser jag inte bara på natten utan hela tiden. Nu har det gått ner till 15 och börjat snöa. Jag kan inte elda för sotarn kommer på eftermiddagen och då får man inte elda. Hur han ska ta sig upp på taket vet inte jag. Det ska komma 4 dm tills imorgon och vi har en meter förut. Det är hemskt och jag är slut till kropp och själ.

Kommentarsfältet är stängt.