Minipromenad – Let´s Dance – Corona

Det är bara två grader varmt i dag och det blåser, men jag tänkte ändå att det inte kunde vara värre än att det skulle gå att ta sig en promenad efter lunchen. Men det var det! Fy rackar´n vad det blåste iskallt och dessutom försvann solen bakom ett stort svart moln precis när jag kom ut och det där molnet släppte ner en hagelskur över mig. Jag vände och gick hem igen. Det enda bra med den promenaden var att det var väldigt skönt att komma in igen.

Annars är det väldigt skönt att komma ut ett tag och få lite frisk luft. Visst finns det massor att göra inne, så sysselsättning borde jag ju inte sakna, men som läget är nu blir jag lite handlingsförlamad och har svårt att ta mig för med något. Jag går mest och väntar på något obestämbart.

TG-Danser-39Igår kväll satt jag och såg på Let´s Dance och det var ganska trevligt tycker jag och inte störde det mig att det inte fanns någon publik. Det är ju inte de som är intressanta att se på och alla medtävlare tjoade och applåderade flitigt, så stämningen var hög i alla fall. Nu får vi hoppas att alla, både domare och dansare, håller sig friska så att tävlingen kan fullföljas. Jag tippar att Andreas och Tobias, tävlingens första samkönade par, kommer att ta hem skon.

Och så har Gotland fått det femte konstaterade coronafallet, en person som varit utomlands har insjuknat när hen kommit tillbaka till ön. Jag tror att vi alla borde hålla oss hemma i dessa tider och inte åka varken hit eller dit.

I Italien har man nått en ny toppnotering – med 627 nya dödsfall på en dag.
Samtidigt kommer skräckrapporter inifrån italienska sjukhus där pandemin bedöms vara ”utom kontroll”, skriver Sky News.

I Storbritannien stängs nu alla pubar och restauranger från och med i kväll.

Och vad gör man på Gotland? Jo,  planerar för Almedalsveckan!!

Dagens ordspråk:
En seger innehåller en bragd – en bragd är alltid en seger. 

28 reaktioner till “Minipromenad – Let´s Dance – Corona

 1. Kunde inte låta bli att skratta lite åt ”planeringen av Almedalsveckan”!!! Optimistiskt eller dumt? Ja, man vet inte. Man vet ingenting i dessa dagar.
  Jag gör som du, går omkring och väntar på något obestämbart…
  Man får ta sig i kragen och försöka göra något varje dag, men det tar emot.
  Let´s dance var trevligt att titta på och jag tror nog som du om det blivande vinnarparet. Fast jag tyckte att deras dans var mera som en show, ett uppträde, än en pardans.
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Jag håller med dig om killarnas dans. Andreas får nog dämpa sig lite och dansa korrekt i stället för att showa.
   Ha en fin kväll du också! ♥

 2. Kyligt här också, ska bara gå ut till vävstugan en stund.
  Nej, man ska nog hålla sej hemma i dessa tider. Om det är fint väder och vi är sugna på en biltur så packar vi matsäck och åker en sväng.
  Jag bor ju på landet och här märker man inte så stor skillnad, bilarna far ju förbi på vägen som vanligt och grannarna är ute i sina trädgårdar. Vi brukar inte vara på några stora tillställningar heller och reser vi så tar vi husbilen.
  Ha en skön helg och var rädd om dej!
  Kram Inger

 3. Usch, jag tycker det är väldigt dystert med allting nu. Inte så att jag är rädd för smittan, för jag är varsam, men det är så många ödesmättade gravallvarliga nyheter, det drar ner humöret.
  Jag försöker kolla lite roliga program och har också varit ute.
  Trevlig kväll, kram!

 4. Ja det känns lite konstigt i dessa virus tider. Har njutit av solen idag och jobbat i trädgården. På min skyddade altan var det 17 grader men ute var vinden kall.
  Kramar

 5. Idag var vi på rymmen. Firade en 12-åring. De firade utomhus med grillad korv och bröd, kaffe o kaka och då tyckte jag det var okej. Åkte sedan en del av Ekstastranden hem och då köpte vi med oss varsin räkmacka från restaurangen i Djupvik. Det var mums till kvällsmat. Innan maten gick vi en promenad i Västerbykvior och där blåste det inte så mycket.
  Ha en skön lördagskväll.
  Kram

 6. Vi får göra så gott vi kan av dessa virustider. Lyssna på expertisen och
  hålla oss hemmavid. Och hoppas att kulmen snart är nådd.
  Tack och lov kan vi ju ta oss ut på sköna promenader – vi som bor naturnära.

  1. Ja, man får försöka ta till sig alla råd och anvisningar och som äldre hålla sig lite för sig själv och göra vad man kan för att inte bli smittad. ♥

 7. Visst var det kallt i vinden, även om solen sken! Och så den här obestämbara väntan, snart känner jag att det är svårt att ta in mer information. Ändå bara fortsätter det. Hoppas på en lugn morgondag – kram!

 8. Missade Let´s Dance, av förklarliga själ …
  Tur att det finns play-kanaler så att man kan titta på det man vill, när man vill …
  Ha en fortsatt fin helg ❤
  Kram

 9. Tror det är säkrast att hålla sig hemma, ja inom landet alltså, men det finns ju en del som inte hann hem och som tyvärr kanske är smittade.
  Jag känner lite som du – oföretagsam …
  Önskar dig en fin söndag! -6.5 just nu men solen skiner.
  Kram

  1. Här var det -1,5 när jag kom upp vid 8-tiden, men nu är det ett par plusgrader och strålande sol och nästan vindstilla. Det ser verkligen ut att bli en fin söndag! Kram

 10. Din kommentar ”jag går mest och väntar på något obestämbart”, precis så känner jag det också! Du satte verkligen fingret på känslan.
  Let´s dance förgyller det hela just nu – njuter verkligen av skön musik och av dansen! Ja, killarna har nog god chans till vinst! Men, men…ännu är inte sista dansen gjord!
  Almedalsveckan… det vore ju trevligt enligt traditionen om det skulle gå att genomföra! Men tyvärr griper pessimisten (eller realisten) tag i mig angående det!
  Nu strålar solen och vinden får vara hur kall som helst, men ut vill jag!
  Ha en fin söndag!
  Kram Gunilla

  1. Ang Let´s Dance behöver nog Anreas dämpa sig lite, om de ska gå hela vägen.
   Ja ut måste man i dag, för just nu skiner solen i alla fall.
   Kram och ha en fin söndag du också!

 11. Missade ju lets dance här så vi får väl kika på det nästa fredag.
  Vi brukar kika på det programmet…mest för att frugan vill men även jag kan ju vara nyfiken på specifika deltagares utveckling i dans.

  Hålla sig hemma så mycket som möjligt är nog att föredra i dessa tider…semestra på hemmaplan är ju rekommenderat för medborgarna denna sommar…vi semestrar nog på balkongen…för säkerhets skull.

  Ha det bäst Ingrid

  1. Visst är det ett trevlig program att titta på, men jag brukar krokna efter ett tag. Fast jag håller koll på dem ändå.
   Här lär det bli semester på uteplatsen och det är inte helt fel det heller.
   Ha det gott!

 12. Jag tyckte inte det fanns någon självklar favorit denna gång. Jag hoppas bara att dansen avgör och inte att det är ett par av samma kön.

  Kram och god söndag!

  1. Tittarna har nog som vanligt för mycket att säga till om, men jag tänker som du. Hoppas att bästa par vinner.
   Kram och tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s