Kerlaiksdagen – Fem en fredag v7: Hjärtedagen

I dag på Alla Hjärtans dag står det i Allnakku:

Alla hjärtans dag på Valentins namnsdag är ju ett nytt, importerat påfund. Men tanken är fin, och kärleken, kerlaiken, behövs alla dagar.

Vi brydde oss väl inte så mycket om den här dagen Åke och jag och Åke var väl inte den som köpte blommor och choklad så ofta, men visst hände det. Ett år var jag på Konsum och handlade dagen före Kerlaiksdagen och fick se askarna med geléhjärtan och de är ju så goda, så jag köpte en ask och när jag kom hem gick jag upp på sovrummet och gömde asken under sängen.

På morgonen när väckarklockan ringde tände jag sänglampan, satte mig upp och böjde mig ner för att ta fram min överraskning och i samma ögonblick ser jag att Åke gör precis samma rörelse och upp kommer vi båda med varsin ask. Det var verkligen två själar och en tanke! Jag vet att jag har skrivit om den här händelsen tidigare, men jag tycker att den tål att upprepas.

I år har det inte blivit av att köpa några geléhjärtan, men jag knaprar i mig chokladditon i stället. Den här asken fick jag av ordförande Irma på SPF:s årsmöte i måndags.
I dag var det inte så svårt att gissa vad elisamatilda skulle välja för tema och här kommer hennes frågor och mina svar:

1. När fick du din första bästa vän?
När jag började skolan måste det nog ha varit. Innan dess lekte jag mest med mina systrar och min kusin.

2. Vad gör en vän bra?
Med en god vän kan man anförtro sig och veta att det man berättar stannar där.

3. Vad fyller ditt hjärta med mest kärlek?
Min familjen. Det är en stor glädje att ha alla i närheten.

4. När gjorde det senast ont i hjärtat?
För tillfället gör det ont i hjärtat av oro varje dag, varje stund.

5. Vem skickar du kärlek till idag?
Till mina barn och deras familjer, mina systrar, alla goda grannar och vänner och givetvis till alla som tittar in här.

Dagens ordspråk:
Tänk på att främlingar är vänner som man inte känner.


Ha en fin Alla Hjärtans dag!

47 reaktioner till “Kerlaiksdagen – Fem en fredag v7: Hjärtedagen

 1. Gud, nåt så gulligt, med era askar under sängen!
  Jag har nog aldrig fått en present just på Alla hjärtans dag. Men jag kunde få oväntade presenter när som ❤ det saknar jag.
  Fint att läsa dina svar!
  Varm kram idag, Gerd

 2. Jag minns att du har skrivit om det tidigare och visst var det två själar i en och samma tanke.

  Kram och ha en fin alla hjärtans dag ❤

 3. Åh, vad ni måste ha skrattat när ni dök upp med var sin likadan ask geléhjärtan! Vilket roligt minne!
  Tråkigt att du har ont i hjärtat av oro varje dag, det gör mig ont att tänka på.
  Hoppas att det reder upp sig!
  Stor kram, Monica

 4. Så fint minne med gele hjärtan. Minton fyller alltid mitt hjärta med kärlek. Skickar all min kärlek till Minton min bästa vän.
  Gillar ordspråket.
  Kram

 5. Det var en god historia! Jag är dålig på att fira ”dagar” med att uppvakta personer, och mannen mittemot likaså. Idag kom han ändå hem med tio röda rosor – om en dryg månad är det tio år sen vi träffades. Ha det gott!

 6. Många av dina svar är desamma som mina. Att Åke hade köpt geléhjärtan kanske inte var så konstigt, men att han också gömde asken under sängen var ju märkligt. Tror du att han hade sett när du gjorde det och skulle skoja lite?
  Kram från Ingrid

  1. Vi är nog alla lite sura och deppade ibland. Jag tycker att du verkligen är en tuffing som lever där vid Fisksjön och kämpar vintertid med snö och kyla. Kram

 7. Hoppas din hjärtedag varit bra. Min dag gick i alla fall fort. Mycket på jobbet och innan jag visste ordet av var det dags att rapportera till natten.
  Nu sitter jag en stund, en kort stund, med mina katter. De verkar trivas bra i vår Växjölägenhet. Var lite orolig att de skulle tycka att trapporna var skrämmande. Men det fungerar hur bra som helst.
  Vi har fått hjärtechoklad på jobbet. Geléhjärtan fanns för dem som var allergiska mot choklad så det fick jag avstå. Men kanske köper jag mig en ask i veckan som kommer. De är ju så goda.
  Önskar dig en god nattsömn!
  Kram

  1. Så roligt att katterna verkar trivas i Växjö, Det kan väl annars vara lite knepigt att flytta katter. Jag kanske också satsar på en ask geléhjärtan om jag får tag i det.
   Natten har varit lugn och jag har sovit gott.
   Jag var inne hos dig och läste dina svar på fredagsfrågorna. Jag är inte riktigt klar över om du jobbat igår/i natt, har du gjort det sover du väl nu. Kram

 8. Så fin berättelse om dig och din Åke! Det är tankeöverföring det! ❤
  Det där med oro varje dag… hoppas du kan släppa det ibland ändå! Det finns mycket att oroa sig över, men också mycket att glädjas över och det vet jag att du gör!
  Kram Gunilla

 9. Så trevligt och fint. Att du och Åke hade tänkt samma tanke och gjorde samma sak. Så rörande tycker jag.
  Vi brukar fira lite med ett glas champagne och igår så hade vi också köpt ett likadant chokladhjärta som du fick. Dom är lagom små och goda är dom också.
  Lider med dig att du känner oro i hjärtat. Hoppas att det är tillfälligt så att det snart blir lättare.
  Varm styrkekram till dig.

 10. Underbart när två själar och kroppar finner varandra och känner varandra! Men att du lever med oro var tråkigt att höra. Jag hoppas du snart slipper oroa dig., oron tär

Kommentarer är stängda.