Invandrare

Igår var det en riktigt härlig dag med strålande sol och nästan vindstilla. Det var lite kallt och på sina ställen var det is på vattenpussarna, men jag fick så mycket energi av det vackra vädret, så  jag kastade ut alla mattor på vädring och efter damning och dammsugning våttorkade jag golven.

När jag var ute och ruskade av mattorna fick jag se att jag fått besök av små invandrare. Några snökrokusar har smitit in till mig och slagit sig ner i den ena rabatten.

Det blev sen lunch, för jag hade inte städat färdigt förrän klockan var nästan ett och efter maten gick jag ut på en promenad. Jag hade en telefontid med min läkare, angående medicineringen för min  osteoporos, i torsdags och hon vill byta ut en tablett, så jag gick en Klinterunda och var inne på apoteket och hämtade ut den nya medicinen.  Konsum fick också ett besök för jag lovade läkaren att jag skulle äta yoghurt varje dag, men det var inte så lätt att hitta någon med tillräckligt innehåll av kalcium. Jag trodde att alla mjölkprodukter innhöll det, men tydligen inte. Jag hittad till slut Valios laktosfria fruktyoghurt och den fick godkänt.  I dag har jag  ätit en tallrik till frukost och tagit en extra ostskiva på smörgåsen. Man får ju försöka sköta sig!

I rabatten utanför Rondo blommar våririsen.

När jag kom upp i morse var det väldigt mörkt och mörkt är det ännu fast klockan snart är elva. Man måste faktiskt ha lamporna tända inomhus i dag och det blåser och regnet hänger i luften. Sämre ska det tydligen bli också, för SMHI pratar om stökigt väder framöver. Ja, ja, det är bara att ta det som det kommer.

Nu hänger inte regnet längre, utan det vräker ner. Det blir en innedag i dag!

Dagens ordspråk:
En fattig saknar mycket, den girige allt.

Ha en fin lördag!

12 reaktioner till “Invandrare

 1. Så bra att du hittade en yoghurt för visst är det viktigt att sköta om sig. Lite naivt trodde jag att alla hade samma kalciumhalt men tydligen inte…

  Kloka ord som avslutning.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Jag trodde också att all yoghurt innehöll en massa kalcium, men tydligen inte.
   Fast nu har jag googlat och fått en förklaring. All yoghurt innehåller kalcium, men en del späs ut så mycket med frukt och andra tillsatser att man kommer under 120mg/100 g och då får man inte redovisa halten av kalcium alls. Och det var de där 120 mg jag var ute efter.
   Kram

 2. Aha! Nu fick man en förklaring till varför vissa yoghurtar innehåller mindre kalcium! Det är det nog många, som inte förstått, däribland jag!
  Tänk att ni har mini-irisar som blommar! Mina har inte kommit upp ur jorden än…måste gå ut och titta ordentligt idag! Och så söta ”invandrare” du fått! Mina tidiga krokus är också invandrare, men mycket blekare än dina!
  Hoppas att du får en bra dag trots vädret!
  Kramar, Monica

  1. När Zogge lät så förvånad var jag ju tvungen att googla (googlemoster kallar Eva mig) och fick förklaringen till varför det ser ut som om en del yoghurt ser ut att inte innehålla någon kalcium alls
   Dagen ordnar nog till sig trots vädret! Kram

 3. Det är inte lätt att hålla reda på alla ämnen i maten. Snökrokusen sprider sej men den är så ljuvlig nu.
  Ha en fin lördag.

 4. Så vackert både med krokus och irisar! Har inte sett något som blommar utom snödroppar än, men så småningom blir det väl. Och matinnehåll är ju en vetenskap!

 5. Nu var jag tvungen att kolla kalken i min yoghurt och i min havredryck. Jodå, 120 mg. Det är klart att det är bra att tänka på vad man stoppar i sig naturligt. Jag tänker på järnet och äter mer leverpastej ihop med saltgurka, sägs vara bra.

  När min yngsta dotter låg på sjukhus 1992 så skulle hon få i sig lite mera fett. Hon fick avokado och grädde och massa annat kraftigt. Men döm om min förvåning när de serverade henne lättmjölk! Alla sjuka barn fick lättmjölk! Suck.
  Trevlig kväll och kram!

  1. Leverpastej kan jag få akut längtan efter och då tror jag att det är för att jag behöver det. Jag köper en bit ibland och äter som godis.
   Det var ju konstigt att din dotter fick lättmjölk när hon behövde gå upp i vikt.

   Jag var väldigt smal under en period och då gjorde jag drinkar varje dag på uppvispad äggula och socker och sedan vispgrädde och apelsinjuice. Det blev väldigt gott och jag drack ett stort grogglas med den blandningen och inte ens det hjälpte när det var som mest att göra.
   Nu tål man inte titta på en chokladbit utan att gå upp i vikt.
   Kram

 6. Räcker det inte med att äta extra kalciumtabletter?
  Så vårlikt hos dig med blommor redan.
  Men i luften har vi också vårlikt idag, visserligen blåser det kraftigt, men det är 7 plusgrader.
  Hoppas att vi inte blåser bort i skogen, dit jag ska åka nu för att spåra.
  Bloggplatsen.se är död, hoppas det rättar till sig snarast, för min blogg är inte tillgänglig, ingen annan heller på bloggplatsen vad jag kan se.
  Kram/Kicki

  1. Hon vill att jag ska sluta med kalciumtabletterna och bara ta D-vitaminer.
   Så trist att Bloggplatsen avlidit, men den går väl kanske att återuppliva på något sätt.
   Ha en fin dag i skogen!
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.