Juldoft

Den första hyacinten har slagit ut och precis som det stod på lådan när jag köpte den, så doftar den inte så starkt. Hyacinter är verkligen juldoften framför alla andra och den vill jag inte vara utan, men de där riktigt starkdoftande är nästan jobbiga.

Det är ljust i dag och glimtvis har man kunnat ana en sol däruppe bakom molnen. Jag fick lite jobb med hemsideuppdateringar på förmiddagen och en ordförande ringde och var lite orolig, men sen gick jag till Konsum för att handla det jag glömde igår och nu har jag satt degen till nötkakor enligt mammas recept. Degen ska vila en timme innan man rullar bollar av den, så medan jag väntar på att få fortsätta hamnade jag här vid datorn.

När jag var barn kunde jag aldrig äta hasselnötter, eller något som det var hasselnötter i. Halsen svullnade och det kliade i svalget och det var väldigt obehagligt, men nu har jag inga problem alls med det och de här nötkakorna, som jag bara gör till jul, gillar jag verkligen.

Dagens ordspråk:
När man tvättar en trappa, ska man börja uppifrån.

14 reaktioner till “Juldoft

 1. Så mycket gott du bakar, då!
  Visst hamnar man gärna bak datorn och gör administrativa arbeten, där tiden flyger iväg!

  Skaftdammsugare är verkligen grejen. Men man måste vårda den, inte glömma den där borstvalsen.
  Skrattar gott åt ditt ordspråk.
  Kram, Gerd

 2. Tänk om även jag kunde komma igång med julkakorna.
  För visst vill man kunna bjuda på sina favoriter till jul.
  Det är bara en dryg vecka kvar nu tills de första kommer (Emelie och Henric).
  Kram

  1. Och jag ska ha kakorna med mig till Stenstugu där vi firar tillsammans. Här på Odvalds blir det dessutom några grannkalas.
   Kram

 3. När jag var liten bakade min pappa alltid en sorts kakor som hette ”Idakakor”. Det var runda bollar med en hasselnöt på. Sonen är allergisk mot nötter så jag har inte fortsatt traditionen.

  Hyacinter doftar verkligen jul så några måste självklart inhandlas.

  Kram och ha en bra dag!

 4. Hyacintdoften är ljuvlig. Nötkakakor är så gott och i år tänkte jag mala våra egna hasselnötter och blanda i. Kram

 5. Hyacinter är ett måste till jul och vita finns nästan luktfria. Klarar inte starka dofter så dessa är bra. Nötkakor bakade mamma och dom var spröda med en nöt på och jättegoda. Klenäter bakades också och det var tunna spröda.
  Ha en fin kväll

 6. Får se om det blir något bakande. Förutom de där bullarna till Immanuelskyrkan som ska lämnas dagen före julafton. Just nu har vi sorg i huset och jag orkar inte ta tag i några julförberedelser. Växlar mellan att plugga och gosa med Kingston och Orvar. Har anmält mig sjuk till jobbet, orkar faktiskt inte. Man måste få återhämta sig. Dessutom är jag timanställd och får ingen sjukersättning så det drabbar i alla fall inte arbetsgivaren ekonomiskt. Jag behöver gråta ifred några dagar.

  Önskar dig en god natts sömn, för klockan är mycket.
  Kram

  1. När jag läser det här är kl 22.40 och jag är på väg i säng! Jag förstår att du har några tunga dagar nu och det var nog klokt av dig att du sjukskrivit dig.
   Kram

 7. Nötkakor – såå gott det låter! Det har jag aldrig gjort, nu fick jag nästan lust att baka det också…
  Här har solen också tittat fram lite idag, så det blev en härlig promenad på stranden med min syster.
  Några hyacinter måste jag också köpa!
  Kram, Monica

Kommentarer är stängda.