Mazarinerna är klara

I dag skulle det bli ihållande regn, så jag gav mig iväg med bilen till Konsum i morse medan det ännu var uppehållsväder, för jag behövde få hem frukt och lite annat. Då duggregnade lite lätt och blåste och det regnar nu också.

Det blev en dyr handel, för både osten, kaffet och tandkrämen var slut och så köpte jag en liten skinka också. När jag kom hem från Konsum satte jag igång med att förbereda för bakning av mazariner. Det är ju inte speciellt svårt, men det tar en stund och det är rätt många moment innan det är klart. Jag smorde formarna, skållade, skalade och malde mandeln och satte degen och fyllningen. Sen tog jag lunchpaus.

Skinka och sillsallad är en härlig lunch Till efterrätt blev det en apelsin. Konsum har fått hem spanska navelapelsiner och de är väldigt goda.

Sedan satte jag fart och tummade ut degen i formarna och fyllde dem. Jag gör dubbel sats så här till jul, så det blir två plåtar att grädda och i dag blev det 45 kakor.

Nu är mazarinerna färdiga och jag tror att de blev precis som de ska.

Egentligen hade jag tänkt fortsätta och baka en sort till, men trots att jag skriver upp väldigt noga vad jag ska ha hem, missade jag hasselnötterna. Det hade jag glömt att skriva upp och florsocker också, så det får väl bli en vända till Konsum i morgon också.

Nu blir det kaffe och avsmakning av dagens bakmöda.

Dagens ordspråk:
Nu ska vi komma överens om att inte trampa varandra på tårna, sa tuppen i spiltan till hästen.
(Jag skrattar lika gott varje gång jag ser det här ordspråket.)

17 reaktioner till “Mazarinerna är klara

 1. Mazariner … jag är uppvuxen i ett bageri/ konditori och farfars mazariner var såå goda – jag har försökt ett par gånger, men de blir aldrig lika bra … så nu har jag inte ens försökt – inte de senaste 30 åren 🙂
  Haha … det var ett roligt ordspråk!
  Kram

 2. Åh, mums, nu blev jag sugen på både skinka och mazariner! Mazariner har jag aldrig ens försökt baka, det verkar jättesvårt, tycker jag! Det var mina favoritkakor när jag var barn.
  Här är det helgrått och regn idag, men igår hade vi en solskensdag!
  Ordspråket idag var ju jätteroligt! Jag förstår tuppen…
  Kramar, Monica

 3. Mazarin åt jag idag när jag var i Växjö och fikade med en f.d arbetskamrat som också är pensionär den var jättegod.
  Blev väldigt sugen på skinka men inte sillsallad.
  Skrattade gott åt dagens ordspråk.
  Kramar från ett regnigt Rottne

 4. Så goda mazarinerna ser ut. Just mazariner var en av min mammas favoritkakor men bakade egna det gjorde hon aldrig. Här blev det blodapelsiner från Sicilien. En favorit hos mig 😀

  Kram och god kväll!

 5. Alldeles för många moment för att jag skulle ge mig på att göra mazariner.
  Gör över huvud taget inga kakor i veckade formar, så drygt att smörja och sen att diska.
  Du märker hur lat jag egentligen är.
  Kram

 6. Jag har så här i december/november köpt två julskinkor… inte så stora kanske 2,5-3 kg. Jag kan inte gå förbi disken och inte plocka med en… Nu fick jag köp förbud förra veckan på skinka. Åhhh mazariner som är så gudagott. Min mor gjorde så goda… Jag minns min far berättade för många år sedan typ 60 talet när han låg på sjukhus för en knäoperation (ja fotboll har sina baksidor) när mor kom dit med en hel burk och han åt tills han kräktes 🙂 Kram och en trevlig tredje advent på dig.

Kommentarsfältet är stängt.