Fem en fredag v45 – Jeopardy, Expeditionen

Igår var det i alla fall ljust och det gav mig lite energi, men i dag är det ett riktigt typiskt novemberväder igen och jag börjar dagen med Fem en fredag, eftersom jag ändå sitter här vid datorn. Det är lite pyssel med bokningar och annat för vår SPF-förening nu när 2020 års program snart ska vara klart.

I dag vänder elisamatilda på spelet och vill ha en fråga på sina påståenden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.
Vad gör en bra bok?

2. Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.
Vad är förmaksflimmer?

3. Det jag mest ser fram emot under november.
Vad är ett studiebesök på Gotlands Fornsal?

4. Det är något jag går förbi varje dag.
Vad är en tidningshylla?

5. Utan det klarar jag mig inte i köket.
Vad är en pepparkvarn?

Nu har jag sett tre avsnitt av TV4:as Expeditionen, men jag tror inte att det blir flera. Vilket trams! Det ser i och för sig jättejobbigt ut och jag skulle inte vilja försöka ta mig fram bland stenar, rötter och trappor, men en så väldigt utmaning kan det väl ändå inte vara. Stigen de går på är ju lika trafikerad som Drottninggatan. Där är en ständig ström av andra vandrare. Det är ju inte precis vildmarken vi talar om. Och så är jag väldigt trött på Dominika Peczynski, som vi tydligen ska tycka synd om. Den som sig i leken ger, får leken tåla, så är det bara. Sitta där och gnälla och vilja åka hem så fort det tar emot. Nej!

Dagens ordspråk:
Goda nyheter och färskt bröd är inte saker att gömma på.

30 reaktioner till “Fem en fredag v45 – Jeopardy, Expeditionen

 1. Programmet brukar rulla på här också, men jag tittar inte aktivt. Tycker bara att det är ett verkligt dyrt sätt att göra ”reality”-program. Dessutom med risk för hälsan. Jag mår inte bra på 3000 meters höjd, så lite skulle jag vilja veta hur de klarar sig där uppe…

 2. Har bara sett trailer för Expeditionen – och valt bort programmet. Fredagsfrågorna har jag besvarat, fast jag läste slarvigt och missade själva Jeopardy-vinkeln men nu har jag gjort om och kanske gjort rätt … 😀

 3. Visst minns man Jeopardy med frågor till svar! Ganska fånigt egentligen, men Magnus Härenstam var en duktig programledare!
  Jag ser ”Expeditionen” och tycker att det är ganska intressant att se hur olika folk reagerar för svåra strapatser. Själv skulle jag ALDRIG kunna gå över en sådan hängbro med min svindel. Och vägen uppför är nog brantare och svårare i verkligheten än vad som syns på TV.
  Lite soldis här idag, kan kanske bli lite trädgårdsarbete?
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jag tyckte att Jeopardy var jätteroligt och det var ju en helt ny form av frågesport.
   Min yngste son brukar säga att han är ”lätt skeptisk” och det är jag inför alla de här reality-såporna. Hur mycket av det deltagarna säger och gör är regisserat bara för att det ska bli ”bra tv”? Därför undviker jag den typen av program.
   Här är fortfarande mulet och grått, men jag ska nog ta mig en Klinterunda i alla fall.
   Kram

 4. Nej expeditionen tittar jag inte på bilderna från förhandsvisningarna gör att jag avstår. Tittade på Över Atlanten och det får räcka med det, är för mig ofattbart varför man ger sig på sådana strapatser utan någon större vet- eller kunskap vad man ger sig in på.
  Idag har en blek novembersol visats sig och det är alltid upplyftande.
  Ha en bra helg. Kram

 5. Jag tycker det är sååå jobbigt med reklamkanaler så jag försöker oftast skippa dem. Men just TV4 kan jag ibland se på, men det gäller då verkligen att jag ska vara så intresserad av programmet att jag verkligen vill se det trots reklamen.
  Kram

  1. Jag brukar försöka se programmen i efterhand, för då kan man spola under reklamen, men ibland blir jag sittande i alla fall. ”Hela Sverige bakar” brukar jag se och ”Bytt är bytt”.
   Trevlig kväll!

   1. Ungefär det jag brukar se också. Är det play-tv du ser på då? Där ser jag programmet efteråt men hittar ingen möjlighet att spola förbi reklamen. Hur gör du det?
    Trevlig kväll du också!😀

    1. Det har jag testat, men när jag spolat förbi reklamen och släpper ”spolknappen” så är första som visas den just förbispolade reklamen!!!

 6. Gotland lät onekligen spännande 🙂 Expeditionen har jag aldrig sett mer än trailers och dom var inte så lockande, så jag förstår att jag inte missat nåt 🙂

 7. Har som flera andra bara tittat på reklamen för den där Expeditionen. Jag har lite svårt att glömma att det trots allt står ett helt kamerateam och sliter på sitt sätt, så särskilt mycket rå verklighet blir det nog inte, om det inte är ‘bra tv’.

  1. Här gick planerna på vårt påskbord om intet nu i kväll. Restaurangen där vi tänkt boka in oss har gått i konken.

 8. Hade nog svarat på liknande sätt om jag deltagit 🙂
  Jag ser inte heller Expeditionen – såg delar av ett avsnitt och det räckte. Varför lägga dyra pengar på sånt? Kändisarna kan väl åka själva om de vill …
  Ha en fin lördag!
  Kram

 9. Jeopardy, tyckte jag var fånigt första gångerna jag såg programmet, men sedan lärde jag mig att tycka om det och hade mycket nöje och ibland nytta, av frågorna.
  Däremot Expeditionen har jag aldrig sett, bara för programmen och blev inte speciellt intresserad.
  Dina svart var bra, flera skulle jag kunna instämma i.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Jag gillade också Jeopardy och Magnus Härenstam var väldigt duktig i sin roll som programledare.
   Ha en skön lördag!
   Kram

 10. Trist om du lider av förmaksflimmer, jag hade det för många år sedan, man fick konvertera hjärtat men det har inte återkommit senare, tack o lov.
  Dominika uppträder som ett våp, o det kommer grodor ur munnen på henne hela tiden. Eftersom hon är medlem i Mensa och alltså är högintelligent så tänker jag att steget är inte långt mellan idiot och geni…
  Trevlig helg

  1. Jag har haft det i 10-12 år, men de senaste åren har ny medicin gjort att anfallen inte kommer så ofta.
   Nej den gränsen är nog hårfin.
   Trevlig helg på dig också!

Kommentarer är stängda.