Påskfest

I morgon inleds Stilla veckan, som veckan före påsk kallas, men vi har reda tjuvstartat på påskfirandet, för igår inbjöd SPF Klinteorten till påsklunch och det blev en trevlig eftermiddag med catering från Hamnkaféet och det var både gott och rikligt.

En nyhet fanns det på buffén; vanliga råa äppelklyftor med ganska mycket kanel på och till det pepparrotsgrädde. Jättegott sa en del, njaa sa andra! Jag tillhörde nog njaa-gänget för jag kunde inte riktigt bestämma mig för om det var gott eller inte. Förutom det som syns på bilderna var det också småvarmt med köttbullar, prinskorv och potatisgratäng och Janssons Frestelse (som vi gjort själva).

Matti Vuorinnen underhöll oss med sina egna visor och andras och berättade en del från sitt liv.

När han hade paus serverades det kaffe och tårta och så blev det lottdragning. Jag har inte haft turen med mig på ett tag nu och vann ingenting igår heller.

 

I dag är det lite växlande väder, det blåser rätt mycket och molnen kommer och går och det var -5º i morse igen, men nu är det hela +6º. Jag har tagit en vända med dammtrasan och dammsugit bort lite dammråttor på förmiddagen och nu hoppas jag på att jag ska kunna ta mig en promenad efter lunch.

Trevlig lördag!

6 reaktioner till “Påskfest

 1. Något säger mig att jag hade sagt ”nja” till den rätten också. I stället för sill så serverades det på skolans påskbuffé äpplebitar i en senapssås. Jag sade nej till den med.

  Kram och ha en härlig lördag!

 2. Påskbuffén ser härlig ut, den hade jag gärna huggit in på! Kaneläpple med pepparotsgrädde – jag hade nog provat, men tveksam…
  Råkallt här idag, har varit och inhandlat påskägg och innehåll till barnbarnen.
  Vete sjutton om jag går ut mer idag…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag ställde in min promenad, för det blåser för otäckt kallt. Carina var här med ett fack ägg och det räckte med att stå ute och prata med henne en stund. Kram

Kommentarer är stängda.