Nostalgi

Jag satt och tittade i min gamla blogg, där jag har  inlägg från 2005 och framåt och under de åren har jag skrivit, inte bara dagboksanteckningar och lagt in en massa bilder, utan väldigt mycket handlar om gångna tider. 417 inlägg under kategorin nostalgi säger väl en hel del. Vad gör man med dem?

stenstugu1880
Stenstugu ca år 1880

Där finns allt från Böneskrift för en fattig skeppareänka till Vem tar hand om hunden. De där inläggen handlar om mig och mitt liv och beskriver den fascinerande historien om hur sönerna till August på bilden; Helmuth, Reinhold och Adolf (min svärfar) emigrerade till Amerika.  I Boston träffade Adolf sin blivande hustru Ruth och de blev 1961 mina svärföräldrar. Ruth emigrerade tillsammans med två systrar, Hanna och Berta, men de blev kvar i Amerika, precis som Adolfs bröder, de enda av de sex syskonen som kom tillbaka till Sverige var Ruth och Adolf.

417 inlägg, det är lite att bläddra sig igenom!

Solen skiner och det ser riktigt härligt ut, så nu ska jag ge mig iväg ut på en söndagspromenad. Få se om jag kan ta några foton som passar till Veckans fototriss, där temat i dag är Solo.

Trevlig söndag!

16 reaktioner till “Nostalgi

 1. Jag har bloggat snart tio år och nog är det ju en fantastisk dagbok att se tillbaka på. Lite rädd är man ju att ett bloggverktyg plötsligt bara lägger ner fastän man under åren betalat för det… så den fysiska, handskrivna dagboken som berättar om mitt liv från 1976 är mest värdefull ändå, fastän den saknar bilder.
  Du har hunnit med mycket, det svartvita fotot är så vackert. Och över 400 nostalgiska inlägg … ❤

  1. Jag har ju min domän på One.com, men det finns ju ingen garanti för att de blir kvar i all evighet. Jag känner att jag borde göra något av det här, men tiden börjar bli knapp. ♥

 2. Du får ge ut det hela i bokform. Mycket av det gamla och hur det var förr i tiden, försvinner ju med våra minnen och anteckningar, sånt som vi i vår tur har fått oss berättat, kanske. Det var ju bara så annorlunda då vi var unga, på 40-talet och tänk då våra föräldrar, i början av 1900-talet.
  Mysig bild.
  Trevlig söndag och kram till dig.

 3. Jag har bläddrat neråt i den här bloggen och läst. Förstår att du skrivit i två bloggar! Kan ju inte annat än hålla med i de andras kommentarer. Du har berättat en fin historia genom åren och den borde bli en bok! Jag köper garanterat ett exemplar. Kramar

 4. Vilken fin nostalgisk bild!
  Jadu, vad man samlar på sig! Jag har bloggat i 13 år men de första åren mars 2006 – var i Expressen och den bloggen är borta. Jag försökte spara ner, men bilderna försvann.
  I maj 2011 startade jag Blogger.
  Ett tag var jag meddelare till Nordiska Museet. Tänkte på att de kanske är intresserade av dina gamla anteckningar och foton!
  Kram

  1. Jag har haft alla möjliga bloggar men kunnat samla alla på ett ställe och det är jag glad för. Det är bara den här senaste som lever sitt eget liv. Få se vad jag gör med allt!
   Kram

 5. Åh, vad det låter spännande! Då har jag mycket att bläddra tillbaka till i din blogg! Älskar att läsa om äldre tider och hur människorna levde då.
  Jag har nyss börjat blogga (blogspot.com) och har inte haft en tanke på om det jag skriver kommer att finnas kvar eller ej. Hur sparar man det man skriver? Har du några råd och tips?

  1. Så länge du bloggar samlas ju allt i bloggarkivet och där blir det kvar. Jag har haft flera bloggar, men när jag startat någon ny har jag importerat inläggen från den gamla, så allt finns med i Livet efter 70.

 6. Jag har ju också skrivit om nostalgi idag, men det är inte så långt tillbaka i tiden som berättelserna som du brukar skriva om.
  Kram

 7. Det blir väl så att ju äldre man blir desto mer nostalgisk blir man åtminstone är det så för mig och kanske minns man fel men i alla fall känns det som om allt var enklare förr.

  1. Jag tycker nog inte att allt var enklare förr. Jo, man levde kanske ett enklare liv, men tänk så folk slet, både på landsbygden, i fabriker och inom vården. Jag tror att vi just nu lever i den bästa av världar. Kram

 8. Ja, det är många minnen som man samlar i sin blogg. jag klistrade ju in foton i album ända fram till hösten 2014 och där har jag skrivit text till alla bilder, men efter det är det bloggen som är min enda minneskälla. Lite rädd att det ska försvinna är man…
  Må så gott, kram, Monica

  1. Jag höll också på lämnade foton för utskrift och satte in i album, men nu är det bara datorn som gäller. Däremot laddar jag upp bilderna på USB så att de finns kvar ett tag till ifall barnen skulle vilja ha tillgång till dem. Hur länge nu dagens usb-minnen kommer att fungera??
   Kram

Kommentarer är stängda.