Nostalgi

Jag håller på och rotar i gamla blogginlägg och igår eftermiddag blev jag färdig med Årskrönikan för 2008. Det är ganska intressant faktiskt, åtminstone för mig själv.

Även år 2008 fick vi ett ordentligt bas med snö i november. Den 24:de var det ett ordentligt snöoväder och här på Gotland hann plogbilarna inte med att hålla vägarna öppna och en del skolor på landsbygden fick hålla stängt.

Åke hade fullt upp med att hålla gångarna rena från snö, men snön försvann kvickt och en vecka senare var gräsmattorna gröna igen. Det kan man nästan inte tro när man ser den här bilden.

21 december 2008 var vi i Visby hos Krister o Thomas för att fira Krister, som fyller år den 22/12. Innan vi lämnade Klinte var vi och tankade och blev väldigt nöjda när vi fick se att bensinen, som varit över 10:-/liter, nu kostade bara 9:94. Förhoppningen var givetvis att priset skulle fortsätta att gå ner, men det vet vi ju i dag att det inte gjorde.

Det här får bli mitt bidrag till Caritas måndagsutmaning. Nog blir man glad när solen skiner!

Det blev inte mera snö under gårdagen, men i dag på morgonen har det snöat lite lätt, men just nu vid tiotiden är det ett riktigt vackert väder med blå himmel och en stor sol och det är 3 grader kallt. Jag har varit ute och ruskat ner lite av snön på mitt lilla träd så att inte grenarna ska brytas av.

Usch, nu rapporterar helagotland.se om en bilolycka på vägen mellan Klintehamn och Visby, en olycka med fyra bilar inblandade. Två personer är förda till lasarettet med lättare skador. Måtte det inte vara någon av de mina!! Det har också varit en lastbilsolycka i Roma och där har det också varit en trafikolycka med en personbil och en sopbil inblandade. Det är halt!!!!

Glad måndag!

22 reaktioner till “Nostalgi

 1. Usch ja, nu kommer den tiden, när det är obehagligt och nervöst att köra/åka bil! Jag gillar aldrig att åka bil, men det är mycket värre när det är halt.
  Dock har det blivit lite mildare här idag, vi har +1,5°. Så förhoppningsvis försvinner snön…
  Kul att du gör årskrönikor över de år du inte tidigare gjort. Hoppas att du vill visa dem här i bloggen?
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

 2. Detta med halka är ju vinterns baksida. Hoppas att ingen blev allvarligt skadad.
  Tycker om dina fina vinterbilder. Det är nostalgiskt att se och tänka tillbaka. Ibland blir man glad och ibland ledsen.
  Sköt om dig Ingrid.
  Kram!

 3. När vintern ser ut som den gör hos dig nu då är det fint. Så hade vi det i går men i dag är det skånskt töblask här så då kan det lika bra vara barmark känner jag. Här var det väldigt halt i går så det gällde att se var man satte fötterna…

  Önskar en bra start på den nya veckan!

  Kram

 4. Alltid trevligt med tillbakablickar!
  oj så mycket snö där på den sista bilden! Så mycket har vi inte fått här. Vi fick lite snö igår och lite till idag … längtar efter att den försvinner igen – den ställer bara till med bekymmer tycker jag. Enda fördelen är ju att det blir ljusare.
  Ha en fin måndagseftermiddag!
  Kram

 5. Inte roligt på vägarna idag om man lyssnar på radion, mycket olyckor och dikeskörningar. Få se när Kenneth kommer hem ikväll. Han ringde på middan och då var det rätt lugnt men dåligt röjt på motorvägen.
  Kram Inger

 6. Förfärligt med halka! Jag var bara ute på en mycket kort promenad, väldigt försiktigt. Jag hoppas på veckan som kommer nu med lite mildare väder. Det lilla vi fått här räcker för mig.

  1. Här har det blivit påfyllning i dag också, men i morgon ska det visst bli lite mildare i alla fall. Det har varit hur många avåkningar och krockar som helst här på ön i dag.

 7. Det är alltid roligt att titta tillbaka för minnet är inte som förut och ofta har man glömt. Jag försöker medvetet låta bli att tänka på vintrar som varit för ofta har det varit bara skit. Nu hoppas jag vara klar hos tandläkaren och det gick 15000 kr så det hoppas jag verkligen. Det är bara lite snö här så jag har inte behövt skotta men igår såg jag att vindrutetrokaren bak hängde rakt ner så det är nya fel på bilen. Jag har inte lagat rutan heller ännu så det är nya utgifter hela tiden. Nog kan man bli lite less. Det är is på sjön och jag brukar tycka om att åka spark men nu har det ju kommit snö på isen och då ser man inte hur tjock den är så det är nog bäst att låta bli.

  1. Jag hoppas verkligen att du ska slippa tandläkaren på ett tag. Min vindrutetorkare bak var det någon som tyckte var totalt onödig, för den var borta helt plötsligt. Jag trodde att man var tvungen att ha en, men det går bra utan tydligen för besiktningskillarna har inte sagt något om det.
   Kram

 8. Det är intressant att blicka tillbaka i sin blogg. Det är mycket man inte minns, men också mycket man blir påmind om.
  Bensin för 10 kr/liter, jo jag tackar! Nu får man vara glad om den håller sig under 20 kr.
  Jag måste ut och skotta snö tyvärr. Hade hoppats att den skulle töa bort, men det har kommit åtskilligt mer sen igår.
  Ha en bra dag!¨
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s