Dubbdäcken på

I dag har Bosse satt på dubbdäcken på Golfen. Jag slapp till och med att halka iväg på sommardäck till Stenstugu för däckbytet, för han kom och hämtade bilen och det är jag tacksam för. Tack Bosse ♥

Nu töar det och det är väldigt slabbigt och snön rasar ner från träd och buskar och vägarna är såphala. Jag var ute en vända till soprummet, men då hade jag broddar under stövlarna, för att minimera risken att halka omkull.

2021-11-22 var det inte speciellt mycket snö – 2022-11-22 är det betydligt mera.

Jag skar dem lite onödigt stora, men de slinker nog ner.

På förmiddagen bakade jag en plåt kärleksmums och när Bosse kommit tillbaka med bilen tog jag en vända till Konsum, för jag glömde köpa tvättmedel när jag var där senast, så nu snurrar tvättmaskinen.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

16 reaktioner till “Dubbdäcken på

 1. Ja, nu krävs det verkligen vinterdäck, om man ska ge sig ut på vägarna. Fast här har all snö töat bort och det är +5°, men en isande vind, så det känns mycket kallare. Våra vinterdäck sitter på sedan ca 2 veckor, men det är däck utan dubbar, så dem får man ju ha året om, om man vill.
  Vilken snäll son du har, som både hämtar bilen, byter däck och kör den tillbaka!
  Mums, så goda din kärleksmums ser ut! ja, nu är det snart dags för julbak…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det var skönt att få på dubbdäcken, för på torsdag ska jag ut och köra ett par bil. Vi har ett månadsmöte med SPF då.
   Det första jag ska baka är lussekatter. Det blir inte många, men det tycker jag är så gott. Kram

 2. Jag tycker de där kärleksmumsbitarna ser helt ok ut. De är försvinnande goda. Idag är det enbart gråväder hos mig. Inget upplyftande alls. Kram

 3. Bra att du fått på vinterdäcken för om det fryser nu så blir det halt. Kakorna ser väldigt god ut och lussekatter är också gott.
  Nu blir det kaffe
  Kramar från oss

 4. Så skönt att få vinterskor på bilen och vilken god service!
  När det gäller kärleksmums så slinker även större bitar av denna kaka ner.

  Kram och god kväll!

 5. Härligt med en god kaka! Så skönt att du fick däcken ordnade, jag ser fram emot mina på torsdag och hoppas att det mesta av vårt lilla snötäcka har försvunnit då. Och saffransbullar – kanske imorgon? Numer gör jag bara halv sats även om jag utan vidare skulle kunna äta fler…

  1. Ja det var verkligen skönt att få dubbdäcken på! Jag gör också en halv sats, det ska ju ätas upp också, men till Lucia måste man ju få lussekatter. ♥

 6. Jag har också bakat kärleksmums idag. Mina är dock skurna modell mindre. Jag har dock inte avsmakat dem ännu. Det hela blev försenat för vi hade strömavbrott ca 12.45-14.00. Även tvättmaskinen stannade för mig men nu är allt upphängt.
  Kram

 7. Så bra att du fått på vinterdäcken på din bil!
  Kärleksmumsen ser såå goda ut … jag hoppar nog över julbaket även i år 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s