Man får passa på…

…..att frossa lite i vinterbilder nu, för ingen vet hur länge snön kommer att ligga kvar. Just nu är det väldigt vackert i alla fall. Det måste jag ju medge även om jag inte gillar det något vidare. Jag var ute och skottade min uppfart igår och det var inga problem alls och fram på dagen kom någon och plogade vägarna här i området, så nu går det att ta sig fram både till fots och med bilen, men man får vara försiktig när man går.

Just nu har vi -1º men det ska bli 4-5 plusgrader i nästa vecka så förhoppningsvis blir vi av med snön snart.

Jag måste ju säga att jag är glad över att ha garage och slipper ha bilen stående ute. Det är inte kul när den ser ut så här, när man ska iväg.

Igår vågade jag mig inte iväg ut, men i dag har det inte börjat snöa ännu, så jag passade på att köra till Konsum och veckohandla på förmiddagen. När jag kom dit trodde jag först att det var stängt för parkeringsplatsen var nästan tom på bilar. Så det var lugnt och stilla i butiken och jag gick där nästan i ensamt majestät. Attans vad allting har blivit dyrt! Det är tur att hushållet inte är så stort.

Torget 2022-11-20

Ha en skön söndag!

23 reaktioner till “Man får passa på…

 1. Även här har vi fått snö nu. Dock inte så mycket som ni har men lite vitt är det. I morse var det riktigt halt här så det gäller att gå försiktigt. Nu ser det dock ut som om solen värmt bort ishinnan i alla fall. Här ska det också bli mildare så det blir nog inte långvarigt. Dock är det ovanligt med snö redan i novemger.

  Kram och god söndag!

  1. Ännu snöar det inte, men de sa på väderleksrapporten att vi skulle få 20-30cm snö fram till måndag förmiddag. Så det ser ut att bli mera snöskottning. Kram

 2. Oj, så mycket snö du har fått. Igår kom det 10 flingor här och det tycker jag är precis tillräckligt. Nu har vi haft vinter. Det räcker för min del, men tyvärr ser det inte ljust ut för morgondagen. Kram

 3. Oj, så mycket snö ni fått!
  Här utanför Göteborg är det fortfarande barmark, men frost under natten.
  Det där med snö är verkligen tudelat, vackert, men inne bär besvär.
  Ta det varligt och söndagskramar till dig!

 4. Det var verkligen underbart vackra snöbilder du visar, även om jag, precis som du, inte gillar snö! Även vi har fått snö inatt, så nu är här vitt också.
  Dessutom solsken, så det blev onekligen mycket ljusare! Temperaturen ligger precis under nollan, så än ligger snön kvar, men precis som hos er, så ska det bli plusgrader framåt nästa vecka, så då försvinner snön säkert!
  Bara man slipper köra bil, så är det väl OK med snö…
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

 5. Egentligen har jag ett garage men det är en brant backe ner dit och det brukar vara problem att ta sig upp för backen och så är det jobbigt att skotta hela vägen ner dit. När jag bara har vedboden där behöver jag inte skotta så brett bara så att vedvagnen kan komma upp.

 6. Visst är det vackra bilder, men jag hoppas att det smälter i veckan. Vi har ännu inte alls fått såna mängder, men jag har inget garage och körde ingenstans i dag. Bilrutan såg ut som om jag skulle fått lägga en stund på den och så sommardäcken, nej det blev en hemmadag.

 7. Usch ja, den första snön är alltid förrädisk! Här i Närke har det inte kommit så mycket. Jag ska inte ut och åka förrän på torsdag, då kommer biblioteksbussen. Vi var ute på vägarna idag, fick femte covid-vaccination.
  Så fick jag reda på att svägerskans mamma gått bort. Hon bodde i Slite på Lotsbacken, ska begravas i Lärbro. Så ledsamt, vi hade mycket roligt när vi träffades. Men så är det med livet…rätt som det är så dör du…
  Du kan nog se hennes dödsannons i din tidning, Stina-Britt Bogren.
  Kram Inger…ps, hoppas att snön smälter bort, ds.

 8. Du har mer snö hos dig än vad vi har här, men tyvärr snöar det just nu.
  Jag vet inte hur jag ska ta våga mig till däckfirman för att få på vinterdäcken på onsdag.
  Visst blir det ljusare med snö på marken, men snöskottningen avstår jag gärna nu för tiden.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s