Fredagsstök

Jag sov dåligt i natt, om jag inte hade haft mitt aktivitetsarmband skulle jag påstå att jag inte sovit alls, men Fitbit säger att jag sovit över sju timmar och det får man väl vara nöjd med, men det var mest lätt sömn och bara sexton minuter djupsömn och det är alldeles för lite.

I dag kom jag i alla fall upp vid halvåtta-tiden och när frukosten och sudokut var avklarat satte jag igång med fredagsstök. Jag bytte i sängen, kastade ut mattorna, dammade och dammsög o s v. Lunchen fick bli rester från gårdagen – ostsåsgratinerad blomkål och falukorv.

På eftermiddagen har jag varit på Stenstugu och Bosse har hjälpt mig byta däck på Golfen och spolade av den värsta sumpen med högtrycksspruta.

När jag kom hem tog jag ett spann med varmt vatten och en mjuk trasa och putsade efter där det inte var riktigt rent och nu är bilen riktigt stilig, förutom en del synbara spår av att den hanterats av Åke och mig i 22 år.

Innan jag satte in den i garaget igen sopade jag golvet där och det är inte lite bildäcken släpar med sig in. Jag fick i hop två stora skyfflar med sand och grus. Det ska verkligen bli skönt när de tar bort sanden från vägarna i områden nu på måndag, för man drar in det inte vara i garaget, utan i farstun också. Jag avslutade fredagsstädningen med att sopa av uppfarten utanför lägenheten.

Nu är klockan snart fyra och jag ska ta mig en kopp eftermiddagskaffe och se ett eller ett par avsnitt av For Life på Netflix. Netflix har jag förresten pausat nu, för när den här perioden är slut ska jag registrera mig på ViaPlay. Där börjar nämligen säsong sex av min älsklingsserie Outlander. De tidigare har gått på Netflix, men inte den här säsongen, i alla fall inte ännu. Innan säsong fem började såg jag hela serien en gång till, för att friska upp minnet, men det tänker jag inte göra den här gången.

På måndag börjar den.

ViaPlay är lite dyrare än Netflix, men det kan ju vara spännande att testa det ett tag. Så länge ett månadsabbonnemang inte kostar mer än en biobiljett tycker jag att det är överkomligt.

Dagens ordspråk: Kunskap är makt.

Trevlig fredag!

15 reaktioner till “Fredagsstök

 1. Vilken effektiv och bra dag det blev! Din bil är verkligen en trotjänare som rullar på fint vilket gillas 😀 Sommardäcken väntar vi med ett tag till beroende på att vi inte har kommit oss för att boka tid än. I och för sig är det inte akut men det känns fel att köra med dubbat nu.
  Önskar dig en fin fredagskväll!

  Kram

 2. Du är så mycket du fått gjort idag. På tisdag skall jag lämna bilen och få på sommardäcken. Grus följer med skor och Mintons päls så det finns överallt.
  Kramar från oss

 3. Det blev en effektiv fredag för dig.
  Här känns det mest som vi har flängt runt med bilen hela dan.
  Tänk att jag inte sett Outlander, trots att jag läst de två första tegelstensstora böckerna,
  Vissa serier fastnar man i andra inte.
  Kram

  1. Outlander är en serie som jag verkligen fastnat i och jag kommer säkert att se om den en gång till så småningom.
   Kram

 4. Så mycket du har hunnit idag! Både byta lakan, städa inomhus och i garaget, det var inte dåligt! Vi fick en härlig solskensdag, så jag har varit ute och räfsat ytterligare en bit av tomten. Sedan satt jag faktiskt ute en stund och bara njöt av solen och värmen – det var 11,6 grader varmt i skuggan!
  Ha en riktigt skön helg, kram, Monica

  1. Här har det varit lite växlande väder, men väldigt soligt och fint på eftermiddagen när jag var på Stenstugu, Ha en fin helg du med Monica!
   Kram

 5. Det var väldigt så mycket du hunnit! Klart imponerande. Här får vinterdäcken sitter kvar till den 28 när jag har tid hos bilfirman.

  1. Jag har det ju så bra med att sonen hjälper mig med sånt där. Nu får vi hoppas att det inte blir halt igen bara.

 6. Engagerad och effektiv, var ordet för dig idag!
  Nej, jag får inget samvete, jag ligger lågt och kryar mig….
  Trevlig fredag, kram!

 7. Sommardäcken får allt vänta ett tag till. Båda mina tidiga morgnar var det minusgrader och lite halt. Jag bokar aldrig, åker till drop in och får däcken bytta.
  Sömnappen ger en del överraskningar. Både positiva och negativa. Nu är det i alla fall snart sovdags så får jag se vad den säger om nattens sömn. Hoppas du får en bra sömn i alla fall.
  Kram

  1. Jag behöver ju inte ut och köra om det skulle bli halt, så det är lugnt.
   Hoppas att du också får sova gott. Kram

Kommentarer är stängda.