Vårens första fjäril

I dag är det en helt fantastiskt härlig lördag med sol och elva plusgrader. På förmiddagen var jag och klippte mig och det känns jättebra att fått korta av håret lite. Det har varit alldeles för långt och fortsätter det att vara så här varmt kan man ju inte gå med mössa längre. Det har annars varit räddningen.

När jag kom hem var det dags för lunch och jag hade förberett den genom att ta fram en bit lax ur frysen, så att den skulle vara lagom upptinad tills jag kom hem. Laxen, ishavsröran och tomaterna tillsammans med potatis och morötter smakade jättebra. Och så lyxade jag till det med ett glas lättöl också!

Efter lunchen satte jag mig ute i solskenet och började läsa en av pocketböckerna jag fick i julklapp och jag hann bara ett par sidor, så kände jag igen mig och ännu mera bekant blev den när jag läste baksidestexten:

Det barnlösa paret Tom och Isabel Sherbourne tar anställning som fyrvaktare på en ensligt belägen ö en dagsresa från den australiensiska kusten. En morgon spolas en båt upp på stranden, där fyrvaktarparet finner ett levande spädbarn. De beslutar sig för att behålla flickan. Först när de återvänder till fastlandet inser paret vidden av sitt beslut.

Nu som storfilm, står det på framsidan av boken och den filmen har jag sett, så det var därför handlingen var så bekant. Det var ganska länge sedan, men filmen, med Alicia Wikander i den kvinnliga huvudrollen, var jättebra. Nu får jag jämföra filmen och boken så får vi se vilken som är bäst. Oftast tycker jag att boken vinner.

På hemvägen från frissan fick jag förresten se en citronfjäril, men den ville inte vara med på bild. Det är den första fjäril jag har sett i vår, så det är bra förutsättningar för en fin sommar. Hade det varit en mörk fjäril, hade det inte varit riktigt lika positivt. Om det finns något belägg för den här teorin vet jag inte, men så har jag lärt mig av mamma och pappa.

Dagens ordspråk:
Ju bättre en människa är desto mindre vet hon om det.

Trevlig lördag!

18 reaktioner till “Vårens första fjäril

 1. Dagens ordspråk är SÅ bra!
  Samma fina väder här, ännu varmare än igår, och jag har varit ute och räfsat och lukat ogräs! Så härligt, även om ryggen värker…
  Din lunch ser väldigt god ut, bra tips att ha ishavsröra till sås!
  Ha en fortsatt skön helg, kram, Monica

  1. Har jag djupfrysta ärtor brukar jag röra i lite i ishavsröran, men i dag var ärtorna slut, det passar annars väldigt bra till. Ha en fin helg du också Monica! Kram

 2. Då var det inte konstigt att boken verkade bekant. Jag läste boken först och såg sedan filmen. Om jag inte minns fel tyckte jag att båda var lika bra men kanske på olika vis.
  Vilken god lunch!

  Fortsatt fin lördag!

 3. Jag såg också en citronfjäril nu i veckan och jag tror det var några starar jag såg idag så visst är väl våren på gång.
  Kram

  1. Någon stare har jag inte sett ännu, men här håller kajorna ett förfärligt liv nu. De håller på och parar ihop sig och de som inte hittat någon partner ännu gapar och skriker som besatta. Visst är det vår!
   Kram

 4. Här har också varit en varm, fin dag. Min utflykt blev dock inte som jag tänkt mig.
  Din tallrik ser verkligen god ut. Men ikväll ska jag köpa mig den där pizzan jag inte köpte igår.
  När jag var barn sa v alltid att färgen på fjärilen skulle bli färgen på sommarens klänning. Citronfjärilar är ofta tidiga och brukar ofta vara min första fjäril. Men än har jag inte sett någon tror jag. Minns inte riktigt.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Pizza är gott det med och det är väldigt länge sedan jag åt någon.
   Kul med en variant på det där med vårens fjärilar, den har jag aldrig hört förut.
   Ha en fin kväll du också! Kram

 5. Lax är så gott och jag brukar äta det en gång i veckan. Har haft besök av nässelfjärilar några dagar men ingen citronfjäril.
  Vi har också haft varmt och soligt och då mår man bra.
  Kramar från oss

  1. Det var verkligen skönt att sitta ute i dag och känna hur solen värmde. Det är man inte bortskämd med precis. Kramar till er!

 6. Åh, fjärilar har jag inte sett än, men en fluga på den inglasade balkongen kanske också kan räknas som vårtecken?

 7. Härligt vårväder även här och maten ser väldigt god ut!
  Gillar ordspråket – visst är det så!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 8. En liten laxbit sitter aldrig fel, bra kombination du fick till där, gott gott.
  Har ännu inte sett en fjäril här, men snart så kanske det är dags.
  Dags för klippning här med fast jag tar hyveln jag, säkert två millimeter just nu. 😉

  Ha en underbar söndag Ingrid.

 9. Envisa kommentarer. Jag försöker igen. Filmen har jag sett och jag tyckte den var jättebra. Häromdagen såg jag med en fjäril, men jag vet inte vad det var för sort. Den var för långt bort. Kram

Kommentarer är stängda.