Himlen brann….

...i morse när jag kom till medvetande vid sjutiden och jag blev tvungen att gå upp och öppna persiennerna och titta ut ett tag, men sen kröp jag i säng en stund igen och när jag sedan gick upp strax före åtta såg himlen ut som vanligt och solen som färgat den så eldröd var dold bakom moln och det såg gråkallt ut.

På förmiddagen fick jag besök av Eva, som kom hit med en stor fin tulpanbukett och hjärtegodis. Hon ville muntra upp mig lite nu när vi är mitt i den otäcka februari. Fast jag får väl låta bli att öppna det där hjärtat tills på måndag, för det är ju då det är Kerlaiksdagen och öppnar jag det i dag, lär det inte vara mycket kvar då. Det var trevligt att sitta och prata en stund innan hon skulle hem och lördagsstäda. Jag har varken fredags- eller lördagstädat den här veckan, men jag får väl ta ett tag i nästa vecka i stället.

När Eva hade åkt var det dags att laga lite lunch och jag gjorde det lätt för mig och tog ut en bit lasagne och en portion herrgårdsgrönsaker ur frysen. Det fungerar bra att lägga bådadera på samma tallrik och så in i mikron med alltihop. Både grönsakerna och lasagnen blir färdiga på samma gång.

Nu har jag varit ute i soprummet med en omgång skräp och så körde jag ut jullådan i förrådet och satte jag in snöskyfflarna och kvasten också. Förutom att det ju behövde göras, ville jag testa om det var läge för en promenad, men det var det inte. Någon bloggvän sa en gång om vädret, att ”det blåste huggormar” och det gör det verkligen i dag. Fy så bistert kallt det var!

Det var tur för mig att jag fick en ny tulpanbukett, för nu är det inte mycket med den gamla.

Dagens ordspråk:
Framgång är konsten att göra misstagen så att ingen ser dem.

Trevlig lördag!

18 reaktioner till “Himlen brann….

 1. Vilket trevligt besök och fina alla hjärtans dagspresenter. Perfekt med nya tulpaner! Vilken god och smidig lunch!
  Önskar en fortsatt fin lördag!

  Kram

 2. Så rart av Eva att komma med blommor och hjärtegodis! Jag minns att Åke och du brukade ge varandra sådana på Alla hjärtans dag.
  Jag har också funderat på att gå ut idag, men det blåser här också och är bara 3 grader varmt, så jag blir nog inne idag. Blåser huggormar – det var ett bra uttryck! Jag har ju ett pussel att syssla med och det har jag suttit med nu en god stund!
  Önskar dig en skön lördagskväll, kram, Monica

 3. Trevligt besök och fina gåvor.
  Vet inte om jag skulle klara av att vänta till måndag, ser frestande ut.
  Fina tulpaner också.
  Tulpanerna du köpte 7 feb klarade nästa 5-dagarsgarantin, men det var inte mer heller.
  Blåsigt och kallat här idag också, men igår var det en underbart solig dag.
  Lördagskramar!

  1. Har man inget svalt ställer där man kan ha dem över natten, håller de nog inte mer än en 5-6 dagar, så jag får väl vara nöjd ändå. Kram

 4. Ingen utedag här heller. Kallt och blåsigt och hela kroppen strävar emot. Fint med nya tulpaner och lite gottigotti 😀
  Kram!

 5. Vackra tulpaner! Jag blev inspirerad när du beskrev att du gjorde lasagne förut, så jag har två middagar i frysen till en annan dag!

 6. Trevligt att få en stund med dotra. Gulligt av henne att ha med sig både blommor och godis.
  Här blåste det också vidrigt igår, idag är det nån sorts snöblandat regn.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram/Kicki

 7. Trevligt med lite besök förstår jag, goda de där i burken tycker även jag.
  Jo, man kan faktiskt skjuta lite på städning när man känner för det, uppdraget försvinner ju inte för det. 😉

  Jo men visst, ordspråket var bra även denna gång, bra förmåga att ha tillgång till ibland. 😉

  Ha det bäst Ingrid.

 8. Trevligt med besök av dottern. Det har jag med denna veckan. Jag förstår att du inte vågar öppna asken än. Det verkar som om de läcker på nåt vis så fort man tar av locket. Mystiskt! Kram

Kommentarer är stängda.