En grå sörja…

…så beskrev Radio Gotland dagens väder i morse och det kan man verkligen hålla med om. Det är blåsigt, grått och småregnigt, fast rätt varmt. Nu på förmiddagen har vi nästan 13º, men det måste ha regnat en hel del i natt och på morgonsidan, för tidningen var alldeles skrynklig efter att ha varit blöt. Jag har tagit in min regnmätare, men i grannens ser det ut att ha kommit en 8-9 mm.

I dag kan man läsa på helagotland.se att en familj med namnet Borghol tar över driften av Fröjel Resort efter Alf Birkeland som drivit anläggningen i fem år, under ca ett års tid tillsammans med Blossom Tainton. Det är ett trevligt ställe och vi har varit på restaurangen flera gånger både med familjen och med SPF-föreningen och yngsta barnbarnet och hans fd fästmö bodde och arbetade där en tid. Det ska bli spännande att se vad paret Borghol kan gör av stället. Fröjel Resort började byggas 2010 och på våren 2011 stod det färdigt. Läs mer!

Jag läste i morse i GA att det kan bli svart i rutan i morgon, för en del gotlänningar. Det beror på en teknikutveckling av Teracom, som ska ge bättre bildkvalité, men en del kan tvingas skaffa ny utrustning, annars kommer det som sagt att bli svart i rutan. Jag hoppas verkligen att det inte är något som jag kommer att drabbas av. I morgon, då omläggningen görs, kommer dock tv-tittarna att drabbas av kortare sändningsuppehåll mellan klockan 10 och 18.

Man skulle kunna gå in på kanalplats 61 (el hos mig 999) där SVT1 HD ligger och prova redan nu och om man kan se programmet där, så ska det fungera i fortsättningen också. Jag har testat och det fladdrade och hade sig ett tag, men sen blev det en klar och fin bild. Tänk så mycket som hänt under en livstid bara på tv-sidan!

Dagens ordspråk:
Det är inte lätt att köpa havre av gåsen och korv av hunden.

Trevlig onsdag!

15 reaktioner till “En grå sörja…

 1. Tyvärr är det ett liknande väder här men det är bara att acceptera.
  Hoppas att de nya ägarna ska lyckas bra och kanske utveckla verksamheten i positiv riktning.

  Kram

 2. Vårt väder kan man också beskriva som en grå sörja idag! Det har regnat 7 mm i natt, idag är det uppehåll, men blåsigt och 13-14 grader varmt.
  Intressant att läsa om Fröjel resort, hoppas att det kommer att gå bra!
  Det där med TV:n förstår jag mig inte på, är hopplös med tekniska saker…
  Hoppas att du kan fortsätta att titta på det du vill!
  Kram, Monica

 3. +16 här och duggregn … men det är inget vi kan påverka – bara ta dagarna som de kommer 🙂
  Önskar nya ägarna till Fröjel Resort Lycka till – säkert mycket jobb som väntar.
  Ha en fin fortsättning på onsdagen!
  Kram

  1. Det är nog tur att vi inte kan påverka vädret. Tänk om var och en skulle få sin önskan uppfylld, då blev det nog kaos.
   Kram

 4. Fröjel Resorts restaurang har vi varit på ett flertal gånger, vi tycker också den är bra! 🙂 🙂
  Och visst har det varit ett hemskt trist väder idag, men man var ju varnad….. Det lär nog bli fler inom närmaste tiden. 😦
  Vi hade en man här som skulle justera vår parabol eftersom Viasat också har ändrat. Allt fungerade när han gick, men sen har det krånglat så nu ska han komma tillbaka på fredag. 🙂
  Sen till isterbandet: skär upp korven och ägg den i en smord form. Lägg hyfsat finskuren purjolök, små äppelbitar och äpple på och lägg på några smörklickar. In i en varm ugn på 200-215 grader och låt formen stå inne länge. Eller stek korven – med skinn – så den får en knaprig yta och skär sen upp den och gör som ovan. Det går naturligtvis fortare….. 🙂 🙂 🙂 Serveras med pressad potatis eller potatismos!
  Har precis gjort klart våra isterband så nu dröjer det väl en halvtimme innan dom är klara!
  KRAM/Susie

 5. Det har verkligen hänt mycket på tekniksidan under både 1900-talet och de två decennier som gått på det här århundradet. Vi kommer nog att få se många förändringar framöver om vi lever och har hälsan.

  Trevlig kväll!
  Kram

  1. Det är synd att man inte får vara med så länge till, men jag får väl nöja mig med det jag fått uppleva. Kram

 6. Det har regnat sen i går kväll och fortsätter nog hela natten. Väldigt blött blir det, jag skulle till blomaffären, men det var så blött bland ljungen att jag inte orkade köpa så många jag hade tänkt. Bättre en annan dag kanske.

 7. Idag öser regnet ner hos mig och eventuellt ska vi även få åska. Jag läste också om TV men vet inte hur det blir hos oss. Jag överlåter till min svärson att fixa allt sånt så slipper jag. Kram

Kommentarer är stängda.